کد خبر: ۱۰۶۸۳
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲

رتبه بندی معلمان در بودجه سال جدید، ردیف مستقل ندارد

بودجه پیشنهادی آموزش و پرورش برای سال ۱۴۰۲ با رشد حدودی ۴۰ درصد به مجلس رسید و تغییرات عمده‌ای در ردیف‌های بودجه‌ای آن نسبت به سال گذشته مشهود است.
رتبه بندی معلمان در بودجه سال جدید، ردیف مستقل ندارد

رتبه بندی معلمان در بودجه سال جدید، ردیف مستقل ندارد

مخاطب ۲۴، بودجه پیشنهادی ۱۴۰۲ کشور روز گذشته توسط ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم برای بررسی تقدیم مجلس شد و به این ترتیب هر کدام از دستگاه‌های کشور سهمی از این لایحه دارند، همین موضوع موجب می‌شود تا در ماه‌های پایانی سال جاری، حرف و حدیث‌هایی درباره سهم هر دستگاه برای سال ۱۴۰۲ و نسبت به دخل و خرج هر مجموعه کانون توجه باشد تا در نهایت بهارستانی‌ها بودجه را نهایی و اعلام کنند.

 


وزارت عریض و طویل آموزش و پرورش با گستره وسیعی از ماموریت‌ها و اثرگذاری‌ها بر جامعه هم از این قاعده مستثنی نیست و سهمی از سفره بودجه‌ای ۱۴۰۲ به خود اختصاص داده است که براساس جدول اعتبارات و دستگاه‌های اجرایی مجموع بودجه بیش از ۲۰۶ هزار و ۶۸۰ هزار میلیارد تومان نصیب آموزش و پرورش می‌شود؛ رقمی که نسبت به لایحه بودجه سال گذشته رشد حدود ۳۷ درصدی را نشان می‌دهد.

نگاه به جداول بودجه‌ای آموزش و پرورش برای سال ۱۴۰۲، گواه آن است که ردیف‌های بودجه‌ای نسبت به لایحه سال ۱۴۰۱ تفاوت محسوسی داشته است؛ سال گذشته بودجه به طور جزئی‌تر و در قالب ۳۱ ردیف برای برنامه‌های متعدد در نظر گرفته شده در این وزارتخانه تعریف و امسال این روند در قالب ۱۸ ردیف و با نگاه کلی‌تر اعلام شد.

آنچه به طور واضح و با معادل‌سازی نسبت به برنامه‌های سال گذشته می‌توان به آن اشاره داشت، ردیف بخش عمده‌ای از بخش‌های ستادی وزارت آموزش و پرورش است؛ مقایسه تقریبی روند بودجه پیشنهادی در بخش‌های مختلف نشان می‌دهد که بودجه دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش و سمپاد هر کدام حدود ۲۱ درصد، سازمان مدارس غیردولتی حدود ۱۲ درصد، فعالیت‌های پرورشی حدود ۱۶ درصد، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک حدود ۵ درصد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۳۵ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته‌اند.
شواهد از جدول کلی لایحه بودجه ۱۴۰۲ از غیبت برخی بند‌های بودجه‌ای نسبت به سال ۱۴۰۱ حکایت می‌کند؛ بندهایی، چون برنامه‌های راهبری و توسعه همکاری‌های بین‌المللی، سنجش و ارتقای صلاحیت‌های عمومی، حرفه‌ای و تخصصی و ارزیابی کیفیت عملکرد معلمان و مدیران، ارتقای بهره‌وری و اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان، توسعه و ارتقای تربیت بدنی، ورزش و سلامت دانش آموزان، ارتقای مشارکت‌های اجتماعی و مردمی و خیرین، ارتقای کیفیت یاددهی-یادگیری دوره‌های ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم، آموزش دانش‌آموزان فارسی زبان خارج از کشور، حمایت از فرهنگیان، پاداش پایان خدمت بازنشستگان، که به طور شفاف در ردیف‌های بودجه‌ای امسال دیده نمی‌شود.

همچنین سنجش آمادگی و استعداد تحصیلی، ارزشیابی دوره‌ای پیشرفت یاددهی-یادگیری دانش‌آموزان، ارتقای کیفیت یاددهی -یادگیری دانش‌آموزان سرآمد با رویکرد هوشمندسازی و فناوری‌های ترکیبی، مستندسازی، تبدیل به احسن کردن و مولدسازی املاک و اراضی آموزش و پرورش با رعایت ملاحظات تربیتی، آموزش آمادگی دفاعی دانش‌آموزان، آموزش نیروی انسانی متخصص، توسعه و تقویت شبکه آموزش‌های مجازی، ترکیبی و غیرحضوری، پژوهش‌های علمی، کاربردی، فناوری و فن‌آفرینی از دیگر مواردی بوده که به آن اشاره نشده است.

غیاب بند‌های آموزش‌های کیفیت‌بخشی، تربیت نیروی متخصص، توجه به فناوری‌های جدید و تقویت آموزش مجازی بیش از سایر بخش‌های خودنمایی می‌کند و نیازمند توضیحاتی است که این غیبت در ردیف‌های بودجه سال ۱۴۰۲ در کدام ردیف‌های بودجه جای می‌گیرند؟
منبع تسنیم

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.