کد خبر: ۱۴۶۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۳

پرتاب قریب الوقوع بلندترین موشک جهان

موشک استارشیپ و پیشران سوپرهوی آن بار دیگر روی سکوی پرتاب قرار گرفتند و این نشان از احتمال پرتاب قریب الوقوع بلندترین موشک جهان دارد.
پرتاب قریب الوقوع بلندترین موشک جهان

پرتاب قریب الوقوع بلندترین موشک جهان

مخاطب۲۴ : به گزارش ارس‌تکنیکا، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس روز گذشته موشک استارشیپ با نام استارشیپ ۲۴ را به محل پرتابش در جنوب تگزاس منتقل کرد. به گفته‌ی برخی منابع، اگرچه پرتاب در این هفته قریب الوقوع نیست، اما این امکان وجود دارد که بلندترین موشک جهان در روز دهم آوریل (۲۱ فروردین) پرتاب شود.

در اوایل هفته‌ی جاری، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس اولین مرحله از سیستم پرتابی عظیم خود با نام سوپرهوی (Super Heavy) را بر روی یک سکوی پرتاب قرار داد. گام بعدی شامل قرار دادن مرحله بالایی با نام استارشیپ روی آن بود. در حالی که این وسیله نقلیه پیش از این برای آزمایش مونتاژ شده بود، اما این آخرین باری است که این دو بخش پیش از پرتاب روی سکوی پرتاب قرار می‌گیرند.

در هفته‌های اخیر، متخصصان برای محافظت از پایه و برج پرتاب در برابر گرمای شدید ناشی از پرتاب پیشران سوپرهوی، که از ۳۳ موتور رپتور نیرو می‌گیرد، به آن محافظ اضافه کرده‌اند. پیشران این وسیله نقلیه تقریبا دو برابر قوی‌ترین موشک‌هایی است که تا به حال به مدار رسیده‌اند یعنی موشک‌های سترن ۵ (Saturn V) و سامانه پرتاب فضایی ناسا.

با تکمیل این کار، اکنون تمرکز بر روی آخرین مانع مهم برای پرتاب این موشک عظیم است که آن دریافت مجوز از اداره هوانوردی فدرال است. به گفته‌ی یک منبع آگاه پیشرفت خوبی در جهت صدور چنین مجوزی در دو هفته اول ماه آوریل حاصل شده است.

از موشک استارشیپ قرار است به عنوان فرودگری برای ماه به عنوان بخشی از ماموریت‌های سفر به ماه آرتمیس استفاده شود.

اسپیس‌ایکس پیش از این آزمایش احتراق ثابت مرحله اول سوپر هوی را اوایل ماه فوریه به پایان رساند. در آن زمان، ۳۱ موتور از ۳۳ موتور موشک، همانطور که در نظر گرفته شده بود روشن شدند. اسپیس ایکس تشخیص داد که مهندسانش داده‌های کافی از این آزمایش را برای ادامه تلاش برای پرتاب به دست آورده‌اند. پس از آن پیشران و مرحله بالایی برای تسهیل کار بر روی سکوی پرتاب از روی آن برداشته شدند.

پس از پرتاب، موشک سوپرهوی از منطقه پرتاب استاربیس شرکت اسپیس‌ایکس به سمت شرق و بر فراز خلیج مکزیک پرواز خواهد کرد. برای این آزمایش، پیشران اقدام به فرود نمی‌کند. پس از جداسازی مرحله اول، وسیله نقلیه بالایی استارشیپ قرار است بر فراز اقیانوس آرام حرکت کند و در نهایت ورود مجددی به جو داشته باشد. اگر همه چیز خوب پیش برود، یک فرود کنترل شده در اقیانوس درست در شمال جزایر هاوایی انجام می‌شود.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»