کد خبر: ۱۶۳۷۷
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱

معرفی ۶ بسته تحریمی در کنگره آمریکا برای جلوگیری از توافق با ایران

اعضای جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا قصد رونمایی از ۶ طرح برای گسترش تحریم‌ها ضدایران و جلوگیری از توانایی کاخ سفید برای تعلیق تحریم‌ها را دارند.
معرفی ۶ بسته تحریمی در کنگره آمریکا برای جلوگیری از توافق با ایران

معرفی ۶ بسته تحریمی در کنگره آمریکا برای جلوگیری از توافق با ایران

مخاطب24:وبگاه واشنگتن‌فری‌بیکن، نزدیک به جریان نومحافظه‌کار در آمریکا گزارش داده اعضای جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا قصد رونمایی از ۶ طرح برای گسترش تحریم‌ها ضدایران و جلوگیری از توانایی کاخ سفید برای تعلیق تحریم‌ها را دارند.

فری‌بیکن بر اساس نسخه‌ای از طرح‌هایی که می‌گوید به رویت این پایگاه خبری رسیده نوشته اعضای جمهوری‌خواه در این مجلس از امروز جمعه رونمایی از طرح‌های مذکور را آغاز خواهند کرد.

مطابق این گزارش، این طرح‌های تحریمی که با حمایت «کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان» تهیه شده‌اند بخش‌های نظامی، سران حکومتی و بخش مالی ایران را هدف قرار خواهد داد.

فری‌بیکن نوشته رونمایی از این طرح‌ها در حالی انجام می‌شود که دولت بایدن در تلاش برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران است.

مطابق این ادعا، با آنکه دولت بایدن به صورت علنی ادعا می‌کند که مذاکرات با ایران در وضعیت تعلیق قرار داده است، اما قانونگذاران مطلع از تحولات می‌گویند کاخ سفید هنوز در محافل پشت پرده به دنبال رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران است.

"تلاش‌های پشت‌پرده"

ماه پیش پایگاه آکسیوس به نقل از منابع آگاه مدعی شده بود «جو بایدن» در هفته‌های قبل‌تر با شرکای اروپایی و اسرائیلی درباره نوعی «توافق موقت» با ایران رایزنی کرده است.

این پایگاه به نقل از مقام‌های اسرائیلی، دیپلمات‌های غربی و کارشناسان آمریکایی که از جزئیات طرح آمریکا مطلع هستند نوشت که طرح مد نظر کاخ سفید شامل رفع برخی تحریم‌ها در ازای توقف بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود.

ده منبع مطلع به آکسیوس گفته بودند دولت بایدن گفتگو در خصوص این رویکرد جدید را در ماه ژانویه آغاز کرد و در ماه فوریه مقام‌های اسرائیلی و سه کشور اروپایی را در جریان آن قرار داد.

طرحی که آکسیوس آن را گزارش داد شامل برداشتن برخی تحریم‌های ضد ایرانی در ازای توقف برخی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به ویژه توقف غنی‌سازی ۶۰ درصدی بود.

یک مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی به آکسیوس گفت ایرانی‌ها از رایزنی‌های آمریکا در خصوص این طرح مطلع هستند، اما تا کنون این ایده را رد کرده‌اند.

سه مقام صهیونیستی و دیپلمات‌های غربی گفته‌اند: «ایرانی‌ها تا کنون طرح جدید را رد کرده و گفته‌اند که چنین طرح‌هایی قبلاً هم کارساز نبوده‌اند و آن‌ها توافقی را که محتویات آن به هر نحوی کمتر از توافق ۲۰۱۵ باشد نمی‌خواهند.»

هشدار به بایدن
«کوین هرن»، رئیس کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان که فراکسیونی از اعضای محافظه‌کار مجلس نمایندگان است در گفتگو با فری‌بیکن گفت که هدف از معرفی ۶ طرح مذکور هشداری به کاخ سفید است مبنی بر اینکه جمهوری‌خواهان «تلاش‌های دولت بایدن برای ورود مجدد به توافق با ایران را فراموش نکرده‌اند.»

با وجود این، جلب موافقت مجلس سنا برای پیشبرد این طرح‌ها کار دشواری خواهد بود، زیرا در آن مجلس، چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا تمایلی به جلوگیری از دیپلماسی کاخ سفید با ایران ندارد.

هرن با وجود این می‌گوید اعضای کمیته تحت ریاست او در حال تلاش برای همراه کردن دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس با این سیاست هستند.

جمهوری‌خواهان در تلاشند این طرح‌ها را به «قانون اختیارات دفاع ملی» یا همان لایحه بودجه دفاعی آمریکا اضافه کنند. از آنجا که این قانون لازم‌التصویب است بسیاری از قانونگذاران آمریکایی تلاش می‌کنند طرح‌های خود را در قالب متمم به این لایحه اضافه کنند.

ریشه به تیشه دیپلماسی

طبق گزارش فری‌بیکن این بسته تحریمی شامل طرح‌هایی است که در تلاش است استفاده دولت بایدن از اختیارات اجرایی برای رفع یکجانبه تحریم‌ها علیه ایران را ممنوع کند.

قانونگذاران جمهوری‌خواه می‌گویند در واقع هدف آن‌ها جلوگیری از کاری است که «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در زمان حصول توافق برجام با ایران انجام داد.

اوباما در سال ۲۰۱۵ از اختیارات خود به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا استفاده کرد و اجرای برخی از تحریم‌ها علیه ایران را بدون تصویب کنگره متوقف کرد. البته دو سال بعد، دونالد ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی جدید، فرمان‌های اجرایی اوباما را ابطال و تحریم‌ها علیه ایران را احیا کرد.

طرح جیمز

یکی از طرح‌هایی که در همین راستا ارائه شده طرح «جان جیمز»، نماینده جمهوری‌خواه ایالت میشیگان است. این طرح خواستار آن است که هر گونه توافق با ایران بایستی به کنگره آورده شده و به عنوان معاهده رسمی به تأیید نهاد قانونگذار آمریکا برسد.

تصویب هر قراردادی به عنوان معاهده به موافقت دو سوم اعضای مجلس سنا نیاز دارد. فری‌بیکن نوشته با توجه به آنکه مجلس سنا یکدست در اختیار دموکرات‌ها نیست او قادر به تصویب چنین معاهده‌ای در این مجلس نخواهد بود.

به همین دلیل، طرح جیمز در صورتی که بتواند از مراحل پیچیده تصویب عبور کرده و به قانون تبدیل شود به تنهایی دیپلماسی با ایران را نقب می‌زند و دیپلماسی کاخ سفید را مختل می‌کند.

طرح جیمز علاوه بر این خواستار توسعه تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این طرح، اشخاص و نهاد‌های وابسته به سپاه را در فهرست تحریم‌ها قرار خواهد داد.

جیمز در بیانیه‌ای به پایگاه فری‌بیکن گفت: «علی‌رغم مخالفت‌های فراحزبی در کنگره و عدم حمایت از سوی متحدان اسرائیلی و عربی، رئیس جمهور بایدن هنوز درب مذاکره بر سر توافق هسته‌ای معیوب با ایران را نبسته است.»

وی اضافه کرد: «طرح من خواستار بازگرداندن اختیار حسابرسی کنگره به مذاکرات هسته‌ای ایران است و دولت را وادار می‌کند با ما جهت پیدا کردن راهی برای رسیدگی به فعالیت‌های مخرب ایران همکاری کند.»

طرح لامبورن

طرح دیگر را «دوگ لامبورن»، نماینده ایالت کلرادو معرفی کرده. این طرح هم خواستار توسعه تحریم‌ها علیه شرکت‌ها و گروه‌های مرتبط با سپاه است.

طرح استیل

«برایان استیل»، تهیه‌کننده سومین طرح است. این طرح خواستار جلوگیری از هر گونه اقدام از سوی دولت بایدن برای رفع تحریم‌های مرتبط با اتهامات «تروریستی» علیه ایران است.

طرح میلز

چهارمین طرح را «کوری میلز»، نماینده ایالت فلوریدا پیشنهاد داده. این طرح خواستار جلوگیری از رفع تحریم‌ها علیه شرکت هواپیمایی ماهان است.

دو طرح دیگر

دو طرح دیگر را «ویلسون» و «پات فالون» ارائه کرده‌اند. این طرح‌ها هم خواستار جلوگیری از دسترسی نهاد‌های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به نهاد‌های مالی بین‌المللی است.

طرح فالون خواستار آن است که از ارتباط بخش بانکی ایران با نهاد‌های مالی در جهان جلوگیری کند.

طرح ویلسون هم خواستار تحریم سران حکومت ایران و دیگر افراد دخیل در بخش‌های امنیتی ایران هستند.

مذاکرات وین

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه گذشته در وین برگزار شد، اما این گفتگو‌ها از آن زمان به بعد دچار وقفه شده است. تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشار‌های رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

کشور‌های غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعا‌های پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

منبع: فارس

 
برچسب ها: تحریم‌
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.