کد خبر: ۱۸۲۱۴
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳

واکنش آمریکا به بیانات اخیر رهبر انقلاب

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بیانات اخیر مقام معظم رهبری ایران درباره اصول دیپلماسی ایران پاسخ داد.
واکنش آمریکا به بیانات اخیر رهبر انقلاب

واکنش آمریکا به بیانات اخیر رهبر انقلاب

مخاطب24:متیو میلر، سخنگوی جدید وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که آیا از توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط حمایت می‌کند و آن را راهی برای تنش‌زدایی در منطقه می‌داند، گفت: ما از تعاملات ادامه‌دار دیپلماتیک در منطقه حمایت می‌کنیم.

 


میلر با تکرار ادعا‌های دولت آمریکا درباره نقش ایران در منطقه، گفت: اگر هرگونه تعاملی از این دست موجب کاهش فعالیت‌های مخرب ایران در منطقه شود، ما مسلما از آن حمایت خواهیم کرد.

او همچنین تعیین علیرضا عنایتی به عنوان سفیر جدید ایران در عربستان سعودی (که در رسانه‌ها منتشر شده) را مورد توجه قرار داد و آن را نشانه اجرایی شدن توافق میان دو کشور تلقی کرد.
ایران و عربستان در اواخر سال گذشته با میانجیگری چین برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک توافق کردند که در سال ۲۰۱۶ و در پی اعدام یک روحانی شیعه توسط ریاض قطع شده بود.
تا کنون، وزرای امور خارجه دو طرف در پکن دیدار و درباره آینده روابط دو کشور گفتگو کرده‌اند.
همچنین بر سر بازگشایی سفارت‌خانه‌ها توافق شده و دو کشور از مقامات عالی‌رتبه یک‌دیگر برای سفر‌های رسمی به پایتخت‌ها دعوت به عمل آورده‌اند.
کارشناسان معتقدند، این توافق با میانجیگری چین نشان‌دهنده نفوذ رو به افول آمریکا در منطقه بوده و به تنش‌زدایی در منطقه و حل‌وفصل سیاسی برخی مناقشات آن کمک خواهد کرد.

در ادامه این نشست خبری، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که چه نظری درباره بیانات اخیر مقام معظم رهبری ایران درباره اصول دیپلماسی در جمع مسئولان وزارت امور خارجه و سفرای ایرانی مبنی بر نفی «دیپلماسی التماسی» دارد، گفت: من بدون این که وارد جزئیات گزارش‌ها درباره این اظهارات شوم، می‌گویم که همچنان این موضوع که ایران هیچ گاه اجازه دست‌یابی به یک سلاح اتمی را نداشته باشد، برای دولت آمریکا در اولویت است.

 

 


این در حالی است که مقامات ایران در واکنش به تکرار ادعای غرب مبنی بر وحود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای آن با تاکید بر حق ملت ایران از برخورداری از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، گفته‌اند که تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد.

با وجود این که دولت آمریکا در ماه‌های اخیر و پس از وقفه ایجاد شده در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای (برجام) در وین، با دستاویز قرار دادن ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه-ادعایی که مقامات تهران و مسکو آن را بی‌اساس دانسته‌اند-و در پیش گرفتن رویکردی مداخله‌جویانه نسبت به امور داخلی ایران به بهانه حمایت از حقوق بشر از بازگشت به میز مذاکره و نهایی کردن توافق در وین خودداری کرده و گفته است برجام فعلا در دستور کار آن قرار دارد، میلر افزود: ما همیشه باور داشته‌ایم چه دیپلماسی بهترین راه رسیدن به این راهکار است، اما شاهد هیچ پیشرفتی در عملکرد دولت ایران در منطقه نبوده‌ایم.

واکنش میلر به بیانات رهبر معظم انقلاب در پی این مطرح می‌شود که ایشان روز شنبه در بخشی از بیاناتشان در جمع مسئولان وزارت امور خارجه و سفیران در پردازش معنای سه کلیدواژه «عزت، حکمت و مصلحت» در مقوله سیاست خارجی، گفتند: «عزت»، نفی «دیپلماسی التماسی چه در کلام و چه در محتوا» و پرهیز از چشم دوختن به حرف و تصمیم مقامات کشور‌های دیگر است.

ایشان تکیه نکردن بر اصول در سیاست خارجی را خلاف عزت و باعث تذبذب دانستند و افزودند: در همه مسائل جهانی در «حرف و اقدام و مواجهه با اقدام دیگران»، عزتمندانه و متکی بر اصول حرکت میکنیم.
دستگاه دیپلماسی ایران علیرغم بهانه‌جویی دولت آمریکا برای حل‌وفصل مسئله احیای توافق هسته‌ای، گفته است، در صورتی که شرکای غربی توافق، اراده سیاسی لازم را برای نهایی کردن توافق در وین نشان دهد، آماده نهایی کردن توافقی «خوب» در وین برای لغو تمامی تحریم‌هاست که در راستای منافع ملی ایران نیز باشد.

منبع: ایسنا

 
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.