کد خبر: ۱۸۵۵۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۸

امضا توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان

منابع خبری از احتمال امضای توافقنامه صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر پرونده قره‌باغ با آغاز ماه ژوئن خبر دادند.
امضا توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان

امضا توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان

مخاطب۲۴ :‌به نقل از ایسنا ؛ خبرگزاری رویترز به نقل از لیلی عبد الله یف، سفیر جمهوری آذربایجان در فرانسه، اعلام کرد: امیدواریم در یک ژوئن در جریان اجلاس جامعه سیاسی اروپا در مولداوی، یک معاهده صلح امضا شود. این یک لحظه تاریخی است که نباید از آن را دست داد.

رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در حاشیه این اجلاس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اولاف شولتس صدراعظم آلمان گفتگو خواهند کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز در این باره گفت که امضای معاهده صلح میان ارمنستان و آذربایجان در آینده نزدیک امکان پذیر است.

 

"متئو میلر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز صبح امروز در توئیتی نوشت: از اظهارات اخیر نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان درباره به رسمیت شناختن تمامیت ارضی متقابل ارمنستان و جمهوری آذربایجان و تعهد مستمر به صلح قدردانی می‌کنیم. توافق نهایی در حال دستیابی است و ما مصمم هستیم که به دوستانمان کمک کنیم تا به آن دست یابند.

پاشینیان پنج‌شنبه گفته بود که ارمنستان و جمهوری آذربایجان در به رسمیت شناختن یکپارچگی اراضی یکدیگر توافق کرده‌اند و پیشرفت برای عادی سازی روابط در جریان است.

درگیری چندین دهه‌ای بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ در سپتامبر ۲۰۲۰ شدت گرفت و بدترین تنش از دهه ۹۰ میلادی را نشان داد. خصومت‌ها با یک اعلامیه آتش بس سه جانبه با میانجیگری روسیه که در نوامبر ۲۰۲۰ امضا شد، پایان یافت. باکو و ایروان با استقرار نیرو‌های حافظ صلح روسی در منطقه موافقت کردند. از آن زمان تا کنون گاه و بیگاه درگیری‌هایی در طول مرز رخ داده است.

در ۱۸ فوریه سال جاری میلادی الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و پاشینیان مذاکرات صلحی را در مونیخ برگزار کردند.

پس از مذاکرات علی‌اف گفت که مساله اصلی این گفتگو‌ها توافق صلح بین دو کشور بوده که باید بر اساس اصول هنجار‌های بین‌المللی باشد و هرگونه شرط و شروط درباره قره باغ غیرقابل قبول است.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»