کد خبر: ۱۹۹۶۹
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸

نماینده ایران در سازمان ملل: اقدامات قهری یک‌جانبه علیه کشورها باید فوراً پایان یابد

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل در نشست سطح عالی روز سه شنبه شورای امنیت در مورد تغییرات اقلیم و صلح و امنیت بین‌المللی گفت: مقابله با تغییرات اقلیم نیازمند همکاری جهانی، همبستگی و اقدام جمعی است.
نماینده ایران در سازمان ملل: اقدامات قهری یک‌جانبه علیه کشورها باید فوراً پایان یابد

نماینده ایران در سازمان ملل: اقدامات قهری یک‌جانبه علیه کشورها باید فوراً پایان یابد

مخاطب24:سعید ایروانی افزود: پرداختن به تغییرات اقلیمی به معنای تمرکز بر علل ریشه ای آن و یافتن راه حل های موثر برای کاهش اثرات آن است. توافق‌نامه‌های بین‌المللی مانند کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییر اقلیم (UNFCCC) و موافقت‌نامه پاریس چارچوب‌هایی را برای رسیدگی به این موضوع فوری فراهم می‌کنند.
وی ادامه داد: ایران مانند سایر کشورها با چالش‌های زیست‌محیطی و اثرات تغییرات اقلیم مانند آلودگی، کمبود آب، طوفان‌های شن و گرد و غبار، بیابان‌زایی و تخریب تنوع زیستی مواجه است. این چالش ها به دلیل اعمال قهری یکجانبه آمریکا ( تحریم های یکجانبه) تشدید شده است. اقدامات آمریکا مانع تأمین مالی بین‌المللی و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و دسترسی به فناوری‌های سازگار با محیط زیست می‌شود و فرصت‌های تحقیقاتی و آموزشی مشترک زیست‌محیطی را محدود می‌کند. در نتیجه، تخریب محیط زیست در ایران بر حقوق مردم برای داشتن محیط زیست سالم و استاندارد زندگی مناسب تأثیر منفی می گذارد.
ایروانی اظهار کرد: علیرغم چنین چالش های مبرمی، جمهوری اسلامی ایران بر تعهدات خود ثابت قدم است. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران با حمایت سازمان ملل متحد، «کنفرانس بین‌المللی مبارزه با طوفان‌های شن و گرد و غبار» را در تاریخ ۹ تا ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ در تهران برگزار می‌کند. هدف این کنفرانس گرد هم آوردن همه کشورهای آسیب دیده و شرکای ذینفع برای بحث در مورد ابزارها و راه های رسیدگی به چالش های کلیدی ناشی از طوفان های شن و گرد و غبار و یافتن بهترین راه حل ها و سازوکارهای ممکن برای کاهش خطرات و اثرات جهانی است.
نماینده ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: این کنفرانس نمونه ای از تعهد ایران به چالش های زیست محیطی و رویکردهای مشارکتی است. ما بر اهمیت همکاری جهانی و تعهد واقعی همه کشورها برای مقابله موثر با تغییرات آب و هوا و مسائل زیست محیطی تاکید می کنیم.
وی‌ گفت: با هم و با تعهد به مسئولیت مشترک اما متمایز، می توانیم فعالانه در ایجاد آینده ای پایدارتر و انعطاف پذیرتر که به نفع همه باشد، مشارکت کنیم. برای دستیابی به این هدف، ما از اقدامات اساسی زیر حمایت می کنیم:
کشورهای توسعه یافته باید به تعهدات خود بر اساس کنوانسیون و موافقتنامه پاریس و همچنین شفافیت در اجرای تعهدات خود عمل کنند. آنها همچنین باید حمایت های لازم، از جمله کمک مالی و انتقال فناوری را برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای اجرای موثر تعهدات خود ارائه دهند.

نماینده ایران در سازمان ملل تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه با توجه به توانمندی ها و شرایط ملی خود، باید از جامعه بین المللی برای غلبه بر موانعی که مانع اجرای تعهداتشان می شود کمک دریافت کنند. اقدامات قهری یکجانبه ( تحریم ها) باید فوراً پایان یابد، زیرا مانعی برای مشارکت کشورها در تلاش‌های کاهش تغییرات اقلیم ایجاد می‌کند.کمک های اقتصادی، مالی و فناوری باید به کشورهای نیازمند ارائه شود و پلتفرم های مربوطه مانند مجمع عمومی، شورای اقتصادی و اجتماعی و UNFCCC باید به طور مناسب به این مسائل رسیدگی کنند.


وی تاکید کرد که شورای امنیت باید نقض و تعرض به وظایف و ماموریت سایر ارکان سازمان ملل خودداری کند، زیرا فاقد تخصص و ابزار لازم برای پاسخگویی موثر به خطرات امنیتی مرتبط با تغییرات اقلیم است. این رویکرد انطباق با اصول مندرج در منشور سازمان ملل را تضمین می کند.

ایروانی گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با ایده برقراری ارتباط بین تغییرات اقلیم و صلح و امنیت بین‌المللی مخالف است و هر گونه تلاش برای سیاسی کردن موضوعات فنی مانند تغییرات اقلیم را به شدت رد می‌کند. تغییرات اقلیم اساساً یک موضوع مرتبط با توسعه پایدار است و نه صلح و امنیت بین المللی. لذا ضروری است که این موضوع در داخل ارگان های ذیصلاح سازمان ملل، مطابق با وظایف مربوطه آنها مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرد.
با تمرکز بر علل ریشه ای تغییرات اقلیم و یافتن راه حل های موثر از طریق همکاری های بین المللی و چارچوب های زیست محیطی، می توانیم به چالش های زیست محیطی رسیدگی کرده و آینده ای پایدار را تضمین کنیم.

برچسب ها: سازمان ملل متحد
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.