کد خبر: ۲۰۱۱۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵

«حجاب‌استایل‌ها» مد و لباس را به صنعتی دم‌دستی تبدیل کرده‌اند

دبیر رویداد ملی مد و رسانه «رستا» معتقد است که روی کار آمدن حجاب استایل‌ها و بلاگر‌ها باعث شده است که جایگاه صنعت مد و لباس ضعیف و نازل شود.
«حجاب‌استایل‌ها» مد و لباس را به صنعتی دم‌دستی تبدیل کرده‌اند

مخاطب24:رویداد ملی مد و لباس «رستا» که پیش‌رویداد دوازدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر محسوب می‌شود، قرار است روز ۲۴ تیر ۱۴۰۲ با حضور ویژند‌های مطرح کشور در سالن سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شود.


این رویداد فرهنگی رسانه‌ای با هدف استانداردسازی استفاده از رسانه در صنعت مد و لباس، می‌کوشد تا معرفی درستی از ویژند‌ها در مقیاس جهانی ارائه کند و این آگاهی کاربردی را به وجود آورد که برای حضوری قدرتمند در بازار‌های مختلف بین‌المللی صنعت مد و لباس، باید به درستی از ظرفیت‌های رسانه استفاده کرد.


به بهانه برگزاری رویداد ملی مد و لباس «رستا» به سراغ مهسا فرزان دبیر این رویداد رفتیم و دقایقی را با او هم‌کلام شدیم.


فرزان ضمن اشاره به دلایل برگزاری این رویداد فرهنگی و رسانه‌ای به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: در ده سال اخیر، ظهور بستر‌های مجازی مختلف در کشور و شتاب دادن به مدل استفاده از این بستر‌ها باعث شد که استفاده از رسانه برای معرفی بسیاری از کسب و کار‌ها ازجمله صنعت مد و لباس تحریف شود. روی کار آمدن حجاب استایل‌ها و بلاگر‌هایی از این دست، موجب شد که جایگاه صنعت مد و لباس ضعیف و نازل شود. یعنی ما آنقدر صنعت مد را پایین و دم‌دستی ساخته‌ایم که آن را در حد یک حجاب استایل معرفی می‌کنیم.

او ادامه داد: این اتفاق در شرایطی رقم خورده است که ما در این زمینه هم سابقه تمدنی غنی و هم فرهنگ اصیلی داریم. در زمینه طراحی، استفاده از متریال و رنگ‌آمیزی لباس‌ها ما مردمان هر خطه‌ای را که می‌دیدیم، از ظاهرشان می‌توانستیم به آداب و رسوم، آب و هوا و نوع سبک زندگی آن‌ها پی ببریم. متاسفانه اکنون این حوزه تحریف شده است.

فرزان بیان کرد: ما در گذشته راه ابریشم داشتیم و صنعت بسیار کلان بود، اما این صنعت به واسطه واردات بی‌رویه محصول و کج‌روی استفاده از رسانه توسط فعالین و مدعیان این حوزه به قدری دون شده است که متاسفانه مدل صحیح و اصولی که باید معرفی می‌شد، صورت نگرفت. به همین دلیل ما این خلأ را حس کردیم و به سمتی رفتیم که چنین رویدادی را با هدف معرفی درست و جدید و مبتنی بر استاندارد‌های بین‌المللی از استفاده رسانه در صنعت مد و لباس برگزار کنیم.

دبیر رویداد ملی مد و رسانه «رستا» با اشاره به اهمیت استانداردسازی استفاده از رسانه در صنعت مد، در توضیح مفهوم استانداردسازی گفت: وقتی ویژند‌های برتر دنیا را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که آن‌ها در معرفی محصولاتشان بسیار قوی عمل می‌کنند. این ویژند‌ها عملا بیش از خود محصول، کیفیت و کارامدی آن، در رسانه قوی عمل کرده و توانسته‌اند به خوبی محصولات خود را از طریق تولید محتوای باکیفیت رسانه‌ای اعم از ویدیو، عکس و متن مناسب معرفی کنند و از این طریق، طیف گسترده‌ای از مخاطبان را با خود همراه سازند. از همین‌رو نام بسیاری از این ویژند‌ها به خوبی در ذهن ما نقش بسته است؛ به‌نحوی که حتی اگر بخواهیم مثالی را در زمینه ویژندسازی موفق مطرح کنیم، نه از نمونه‌های داخلی بلکه از نمونه‌های خارجی نمونه می‌آوریم. نمونه‌های خارجی که شاید اصلا مدل‌هایشان هم هیچ سنخیتی با ما نداشته باشند. این یعنی آن‌ها رسانه‌های درستی داشته و عملکرد مناسبی را در این زمینه از خود به جا گذاشته‌اند. متاسفانه ما چنین رسانه‌هایی را در کشورمان نداریم و به دنبال ایجاد آن هم نرفته‌ایم.

او یادآور شد: استانداردسازی در زمینه مد و رسانه به معنای استفاده صحیح و بین‌المللی از ظرفیت‌های موجود است. ما نباید فقط خودمان و اطرافمان را ببینیم؛ بلکه لازم است نگاهی جهان‌شمول به موضوع داشته باشیم و به‌گونه‌ای عمل کنیم که دنیا ما را تحسین کند.

فرزان درباره تاثیر برگزاری رویداد‌هایی از جنس «رستا» در ارتقای فرهنگ مد و لباس بیان کرد: ما در استفاده از برق و آب، توانستیم فرهنگ‌سازی خوبی را انجام دهیم؛ به نحوی که اکنون خودمان مصرف‌گرایی را مدیریت می‌کنیم. دسته‌بندی مجزایی هم نداریم و اگر کسی این موضوع را رعایت نکند، به او تذکر می‌دهیم. لازم است در تمام جنبه‌های فرهنگی به همین شکل ورود و اقدام کنیم. باید به قدری در زمینه فرهنگ‌سازی و استفاده مناسب از رسانه به‌منظور فرهنگ‌سازی، صحیح و اصولی عمل کنیم که مخاطب، خود به سمت رعایت موازین برود؛ بنابراین رویکرد سلبی و چکشی در این زمینه پاسخ نمی‌دهد.

دبیر رویداد ملی مد و رسانه «رستا» در بخش پایانی اظهارات خود خاطرنشان کرد: نگاه ما در زمینه فرهنگ‌سازی حجاب و عفاف مانند نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی است و همه زنان و دختران را از خودمان می‌دانیم. ما دو دسته یا چند دسته نیستیم، همگی در کنار هم هستیم و لازم است برای استفاده از محصول ایرانی فرهنگ‌سازی اصولی انجام دهیم. ابتدا باید عِرق ملی را در میان مردم‌مان جا بیندازیم تا همه به شکلی یک‌دست از محصولات ایرانی استفاده کنند. طبیعتا هر اقدام و برنامه هدف‌مندی در زمینه حجاب و عفاف می‌تواند موثر باشد و ما به دنبال فرهنگ‌سازی تدریجی و آرام آرام در این زمینه هستیم.

برچسب ها: لباس
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.