کد خبر: ۲۰۷۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸

پیشنهاد ایران: تشکیل مجمع کشور‌های شمال و جنوب خلیج فارس

منظور از کشور‌های شمال و جنوب، ایران و عراق (شمال) در کنار ۶ کشور جنوب خلیج فارس یعنی کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات و عمان است.
پیشنهاد ایران: تشکیل مجمع کشور‌های شمال و جنوب خلیج فارس

مخاطب24:امیرعبداللهیان از پیشنهاد ایران برای تشکیل مجمع همکاری کشور‌های شمال و جنوب خلیج فارس خبر داد.


به گزارش عصرایران، منظور از کشور‌های شمال و جنوب، ایران و عراق (شمال) در کنار ۶ کشور جنوب خلیج فارس یعنی کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات و عمان است. هم اکنون ۶ کشور جنوب عضو یک سازمان منطقه‌ای به نام شورای همکاری خلیج فارس هستند.


حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران این پیشنهاد را در سفر به کویت و دیدار با نخست وزیر این کشور مطرح کرد.


وزیر خارجه ایران در سفر به جنوب خلیج فارس بعد از قطر و عمان راهی کویت شد. او سپس به امارات می‌رود.


امیرعبداللهیان در این دیدار که در کاخ نخست وزیری کویت برگزار شد؛ ضمن تبریک انتخاب مجدد احمد نواف الاحمد الصباح به عنوان نخست وزیر کویت و تشکیل کابینه جدید، برای دولت و ملت کویت موفقیت آرزو کرد.


براساس اطلاعیه وزارت خارجه ایران، وزیر خارجه، روابط دو کشور را تاریخی خواند و افزود در دولت رئیسی توسعه روابط با همسایگان یک اولویت اساسی است و ما تحقق اهداف این اولویت را با جدیت ادامه خواهیم داد، چرا که معتقدیم همسایگان ما خاصه همسایگان حوزه خلیج فارس ظرفیت‌ها و در عین حال مشترکات بسیار زیادی برای همکاری با ما دارند.


امیرعبداللهیان تاکید کرد ارتقا همکاری‌های اقتصادی، تجاری، حمل و نقل و دیگر زمینه‌های همکاری در کنار مشورت‌های سیاسی و امنیتی در روابط دو کشور ایران و کویت یک ضرورت جدی است.


وزیر امور خارجه افزود، ما پیشنهاد تشکیل یک مجمع گفتگو و همکاری‌های منطقه‌ای بین کشور‌های حوزه شمال و جنوب خلیج فارس را دادیم که در صورت شکل گیری می‌تواند نقش سازنده‌ای در تقویت همگرایی و همکاری میان کشور‌های این حوزه ایفا کند و کویت با توجه به سابقه مثبتی که در این زمینه دارد، می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.


امیرعبداللهیان افزود جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی در گسترش روابط با کویت در زمینه‌های مورد علاقه دو کشور ندارد و با اشاره به نقش مثبت سفر‌ها و دیدار‌های مقامات عالی دو کشور در گسترش روابط دوجانبه، دعوت مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران از همتایان کویتی از جمله نخست وزیر این کشور جهت سفر به ایران را ابلاغ کرد.


نخست وزیر کویت نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و سفر وزیر خارجه کشورمان به کویت، افزود شکی نیست که روابط دو کشور کویت و ایران قدیمی است و همواره توأم با حسن همسایگی بوده و اکنون نیز باید تلاش کنیم که همکاری مشترک را در تمام زمینه‌ها تقویت کنیم.


نخست وزیر کویت حضور و زندگی حدود ۳۰ هزار شهروند ایرانی در کویت را یکی از فرصت‌های روابط دو کشور و دلیل دیگری بر حسن همسایگی و عمق روابط دو کشور ذکر کرد.


وی با استقبال و اظهار خرسندی از ازسرگیری روابط ایران و عربستان سعودی، این تحول را دارای آثار مثبتی در فضای مناسبات میان کل کشور‌های منطقه دانست و افزود کویت از ابتکار‌های ایران برای تقویت روابط با کشور‌های عربی استقبال می‌کند.


او افزود ما تلاش خواهیم کرد که زمینه‌های تقویت روابط میان کویت و ایران را تسهیل کنیم و گفتگو‌های شما و وزیر خارجه کویت در این سفر و نیز استمرار این گفتگو‌ها برای دستیابی به اهداف روابط دوجانبه و منطقه‌ای ضرورت دارد و ما از این گفتگو‌ها و مشورت‌ها حمایت و استقبال می‌کنیم.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»