کد خبر: ۲۰۷۷۲
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۹

ترامپ: سند حمله به ایران داخل جعبه‌ای پر از کفش و پیراهن و شورت جا مانده بود!

نگهداری اطلاعات کشور، تلاش برای ممانعت از اجرای عدالت، مخفی‌سازی مفسدانه اسناد، مخفی‌سازی سند‌های مرتبط با تحقیقات فدرال و بیان اظهارات غلط از جمله موارد اتهامی هستند که ترامپ با آن‌ها روبرو شده است.
ترامپ: سند حمله به ایران داخل جعبه‌ای پر از کفش و پیراهن و شورت جا مانده بود!

مخاطب24:ترامپ در جواب مجری که پرسید که آیا می‌دانسته که سند مربوط به ایران هم داخل آن جعبه‌های نگهداری اسناد بوده گفت: «من خبر نداشتم. اما همه چیز از حالت محرمانه خارج شده بود.»


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای که شب گذشته با فاکس‌نیوز انجام داد به ۳ توضیح متناقض و متفاوت درباره سند محرمانه‌ای که گفته می‌شود حاوی طرحی برای حمله به ایران بوده است متوسل شد.


به گزارش فارس، ماجرای این سند به اعترافی برمی‌گردد که ترامپ در یک فایل صوتی درباره آن انجام داده است. دادستان‌های فدرال آمریکا در هفته‌های گذشته اعلام کردند صدای ضبط‌شده‌ای از ترامپ دارند که او در آن اذعان می‌کند یک سند محرمانه پنتاگون با موضوع «حمله احتمالی به ایران» را بعد از ترک کاخ سفید نزد خود نگاه داشته است.


یکی از دلایل اهمیت این اعتراف ترامپ این بود که ادعا‌های مکرر او را درباره اینکه در نگهداری اسناد مرتکب جرمی نشده کاملاً زیر سوال می‌برد.

ترامپ بار‌ها ادعا کرده بود هنگام خروج از قدرت تمامی اسنادی را که با خود برده را از حالت محرمانه خارج کرده بود و بنابراین، سند‌های یافت‌شده از محل اسکان او غیرمحرمانه نبوده‌اند.


با وجود این، او در آن فایل صوتی که در اختیار دادستان‌های آمریکا قرار گرفته به صراحت اذعان می‌کند که سند مذکور کماکان محرمانه بوده است.


ترامپ در مصاحبه‌اش با فاکس‌نیوز به توضیحات کاملاً متناقضی درباره این سند متوسل شده است. مجری فاکس‌نیوز در این برنامه از ترامپ پرسید: «چرا این اسناد امنیتی و دفاعی مهم مثل طرح حمله به ایران را نگاه می‌داشتید؟»


ترامپ در پاسخ به این سوال ابتدا این توجیه را آورد که این اسناد و از جمله سند ایران را با عجله از کاخ سفید خارج کرده است. او گفت: «مثل هر رئیس‌جمهوری من چیز‌هایی را از کاخ سفید بیرون بردم. درباره خودم، من با عجله از آنجا خارج شدم.»


با وجود این، او در ادامه مصاحبه طوری صحبت می‌کند که گویا خبر نداشته که جعبه اسنادی که با خودش به بیرون آورده حاوی سند محرمانه‌ای بوده که در آن طرح حمله به ایران تشریح شده بود. او گفت: «این جعبه پر از انواع و اقسام وسایل بودند. پیراهن گلف، لباس، شرت ورزشی، کفش و خیلی چیز‌های دیگر داخل آن‌ها بود.»


او سپس در جواب مجری که پرسید که آیا می‌دانسته که سند مربوط به ایران هم داخل آن جعبه‌ها بوده گفت: «من خبر نداشتم. اما همه چیز از حالت محرمانه خارج شده بود.»


ترامپ به عنوان سومین و آخرین بهانه کلا وجود سند مذکور درباره ایران را انکار کرد. مجری فاکس‌نیوز از ترامپ پرسید: «طبق چیزی که در کیفرخواست شما آمده در فایلی که صدای شما ضبط شده، روز ۲۱ جولای ۲۰۲۱ گفته‌اید که سندی برای حمله به یک کشور دیگر در اختیارتان است که طرح آن را ارتش آمریکا برای شما آماده کرده است. این یادتان می‌آید؟»


ترامپ گفت: «سندی در کار نبود. کلی برگه دستم بود. من کپی‌های روزنامه‌ها و کپی‌های مجلات را داشتم.»


مجری فاکس‌نیوز در این بخش با قطع سخنان ترامپ گفت: «صدای شما هست. شما در آن صدای ضبط شده می‌گویید که این سند محرمانه است و بعد اضافه می‌کنید که وقتی رئیس‌جمهور بودید می‌توانستید آن را از حالت محرمانه خارج کنید، ولی الان نمی‌توانید این کار را انجام دهید.»


ترامپ در پاسخ به اظهاراتی بی‌ربط متوسل شد و گفت: «چیزی که من گفتم این بود که الان نمی‌توانم آن را از حالت محرمانه خارج کنم، چون دیگر رئیس‌جمهور نبودم.»


رئیس‌جمهور سابق آمریکا در ادامه که مجری فاکس‌نیوز یادآوری می‌کند که برآیند اظهاراتش این است که یک سند محرمانه را با خود از کاخ سفید خارج کرده گفت: «بِرِد (نام مجری) گفتم که من می‌توانستم اسناد را از حالت محرمانه خارج کنم، ولی آنکه سند نبود. هیچ سندی در کار نبود.»


هیئت منصفه یک دادگاه فدرال چند روز پیش علیه دونالد ترامپ در پرونده نگهداری اسناد محرمانه اعلام جرم کرد تا یک پرونده قضائی دیگر به کارنامه تنها رئیس‌جمهورِ ۲ بار استیضاح‌شده آمریکا اضافه شود. در کیفرخواستی که منتشر شد مشخص شد علیه او در ۳۷ مورد اعلام جرم شده است.


نگهداری اطلاعات کشور، تلاش برای ممانعت از اجرای عدالت، مخفی‌سازی مفسدانه اسناد، مخفی‌سازی اسناد مرتبط با تحقیقات فدرال و بیان اظهارات غلط از جمله موارد اتهامی هستند که ترامپ با آن‌ها روبرو شده است.


محاکمه ترامپ تقریباً یک سال بعد از آن صورت گرفت که اف. بی. آی بعد از جستجوی محل سکونت ترامپ در عمارت «مار-ئه-لاگو» بیش از ۱۰۰ سند محرمانه کشف کرد.


کارشناسان مسائل حقوقی به رسانه‌های آمریکا گفته‌اند چنانچه ترامپ در پرونده نگهداری اسناد محرمانه مجرم شناخته شود ممکن است با مجازات زندان روبرو شود.


۳۱ مورد از اتهامات ترامپ - طبق گفته کارشناسان - ذیل «قانون جاسوسی آمریکا» قابل بررسی هستند. چنانچه فردی ذیل این قانون مجرم شناخته شود می‌تواند به تحمل حبس تا ۱۰ سال محکوم شود.


۴ اتهام دیگر ترامپ به مخفی کردن اسناد، توطئه و مضایقه اطلاعات مربوط می‌شوند که هر یک می‌توانند با مجازات تا ۲۰ سال حبس جریمه شوند. ۲ اتهام دیگر- اظهارات غلط و تلاش برای مخفی‌کاری- نیز هر یک می‌توانند با تحمل حبس تا ۵ سال روبرو شوند.


کارل توبیاس، استاد دانشگاه حقوق در دانشگاه ریچموند ویرجینیا به بی بی سی گفت: «این اتهامات بسیار جدی است. جزئیات زیادی در [اتهامات علیه ترامپ]وجود دارند و بخشی از آن‌ها بسیار بد است.»

برچسب ها: دونالد ترامپ
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»