کد خبر: ۲۲۹۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴

حضور دانش آموزان در مدارس الزامی است!

خانواده‌ها باید در نظر داشته باشند خطر بی‌سوادی و افت تحصیلی دانش‌آموزانشان را تهدید می‌کند و ما هم تمام پروتکل‌های بهداشتی را برای ورود دانش‌آموزان در نظر گرفته‌ایم. با این حال برای مدارس بازگشایی‌ها اجبار است و مدیران مدارس برای دانش‌آموزانشان برنامه‌ریزی می‌کنند.
حضور دانش آموزان در مدارس الزامی است!

«سرانجام تکلیف آموزش حضوری ۱۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس کشور مشخص شد. طبق برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش از فردا تمامی دانش‌آموزان بعد از یک‌سال و نیم خانه‌نشینی راهی مدرسه می‌شوند. آن طور که سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: «دانش‌آموزان همه مقاطع تحصیلی از یکم آذر در کلاس‌های حضوری مدارس حاضر می‌شوند. حضور دانش‌آموزان در این کلاس‌ها الزامی است.» علاوه بر این مسئولان وزارت آموزش و پرورش یک اجبار هم پیش روی مدیران مدارس گذاشته‌اند، آن‌ها تأکید داشته‌اند که در‌های مدارس را از روز اول آذر ماه به بعد روی دانش‌آموزان خود باز کنند. اما این که دانش‌آموزان چگونه و در چه روز‌هایی در مدارس حضور پیدا کنند در اختیار شورای مدرسه و تأیید منطقه خواهد بود. همچنین آموزش و پرورش اعلام کرده است که برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس نظارت‌های میدانی خواهد داشت.

حضور دانش آموزان در مدارس الزامی است!
با این همه سختگیری هنوز برخی از خانواده‌ها نگران سلامت فرزندانشان در مدرسه هستند. از یک سو، خانواده‌ها نگران افت تحصیلی و خانه‌نشینی طولانی‌مدت دانش‌آموزانشان هستند و در سوی دیگر این نگرانی وجود دارد که با بازشدن در‌های مدارس سلامت دانش‌آموزان به دلیل شیوع بیماری کرونا به خطر بیفتد. همین موضوع باعث شده برخی مدیران مدارس با، اما و اگر‌هایی درباره بازگشایی مدارس سخن بگویند و تأکید کنند که شرط اصلی بازگشایی‌ها رضایتنامه امضاکردن خانواده‌ها باشد؛ موضوعی که یکی از مدیران ابتدایی مدارس کرج به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «مدرسه ما از ابتدای مهر ماه باز بود. برخی خانواده‌ها اصرار داشتند آموزش فرزندانشان حضوری باشد. البته خودم رضایت ندارم؛ چرا که معاون مدرسه هر روز چند بار با تب‌سنج بچه‌ها را چک می‌کند، اما فقط تب بچه‌ها نیست. دانش‌آموز با اسنپ می‌آید و ما نمی‌دانیم او ناقل است یا خیر؟ یا در پروتکل‌های بهداشتی تأکید شده است که در و پنجره کلاس‌ها باز باشد. دانش‌آموزان با کاپشن و دستکش سر کلاس می‌نشینند و اگر سرما بخورند ما باید پاسخگو باشیم. ما نمی‌توانیم کارت واکسن را اجباری کنیم، اما برخی همکارانم این کار را کرده‌اند. البته برخی همکارانم هم از خانواده‌ها رضایتنامه گرفتند. البته خودم مادر یک دانش‌آموز کلاس دهمی هم هستم که مدرسه پسرم از ما رضایتنامه گرفت. از نظرم این کار تخلف است؛ چرا که اگر دانش‌آموز بیمار شود مسئولیتش با خانواده است. برخی مدیران مدارس جلسات مختلفی را با خانواده‌ها داشته‌اند و به آن‌ها گفته‌ایم که گروه‌بندی می‌کنیم و آموزش را ترکیبی ادامه می‌دهیم. البته مدرسه با مدرسه متفاوت است.»

بارگذاری چک‌لیست‌های بهداشتی در سامانه آموزش و پرورش

مسئولان وزارت آموزش و پرورش برای این سال تحصیلی الگوی بازگشایی تدریجی مدارس را داشتند. آن‌ها در گام اول که همان اول مهر ماه بود مدارس حوزه روستایی و عشایری را که جمعیت دانش‌آموزی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفری داشتند بازگشایی کردند. علاوه بر این دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش هم از همان ابتدای مهرماه برای درس‌های عملی راهی مدرسه شدند. نیمه آبان ماه هم یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان متوسطه دوم کلاس‌ها را حضوری پیگیری کردند. در گام آخر که اول آذر است ۹ میلیون دانش‌آموز ابتدایی و متوسطه اول راهی مدرسه خواهند شد. با این همه بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متوسطه کشوری نوبت اول واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال ۷۰/۳ درصد بوده است. با وجود واکسیناسیون دانش‌آموزان این خانواده‌ها هستند که همچنان نگران سلامت فرزندانشان هستند و این سؤال را می‌پرسند که آیا شیوع کرونا خطری برای دانش‌آموزان و معلمان ندارد یا مدارس به امکانات بهداشتی برای شرایط کرونایی مجهز شده است؟

پاسخ این سؤال را علیرضا کمره‌ای، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، می‌دهد: «با توجه به بخشنامه ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه مدارس باید چک‌لیست‌های بهداشتی را برای بازگشایی تکمیل و در سامانه آموزش و پرورش اعلام شده، بارگذاری کنند تا پس از آن درخواست مدیران مدارس به منطقه اعلام و پس از بررسی‌های صورت‌گرفته و داشتن شرایط لازم، مدارس مورد نظر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اقدام به بازگشایی حضوری کنند. علاوه بر تهویه مناسب کلاس‌های درس، فاصله دانش‌آموزان از همدیگر حداقل ۱.۵ متر باشد و تمام دانش‌آموزان باید با ماسک باشند.»

او در پاسخ به نگرانی برخی خانواده‌ها می‌گوید: «ما شرایط و نگرانی خانواده‌ها را درک می‌کنیم، اما مایل هم نیستیم که لفظ اجبار و اختیار را هم بیان کنیم. وقتی خانواده‌ای دانش‌آموزش را در مدرسه ثبت نام کرده برای ما به این معناست که می‌خواهد بهترین آموزش را دریافت کند و برای خانواده‌ها آموزش با کیفیت بسیار مهم است. اگر مدرسه باز باشد و دانش‌آموز به مدرسه برود فعالیت آموزشی اثربخشی دریافت می‌کند. در حال حاضر هم شرایط کشور به سمتی رفته است که ادارات به حالت عادی برگشته‌اند. خانواده‌ها باید در نظر داشته باشند خطر بی‌سوادی و افت تحصیلی دانش‌آموزانشان را تهدید می‌کند و ما هم تمام پروتکل‌های بهداشتی را برای ورود دانش‌آموزان در نظر گرفته‌ایم. با این حال برای مدارس بازگشایی‌ها اجبار است و مدیران مدارس برای دانش‌آموزانشان برنامه‌ریزی می‌کنند.»

کمره‌ای به آموزش ترکیبی تا پایان سال اشاره می‌کند و می‌گوید: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا تا پایان امسال مدارس به صورت ترکیبی آموزش را ادامه می‌دهند. برای سال آینده هنوز تصمیم‌گیری نشده است. حدود ۹۰ درصد دانش‌آموزان واکسینه شده‌اند. با این حال تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس بستگی به مساحت کلاس دارد و این موضوع را مدیر مدرسه باید بررسی کند.


۷۰درصد خانواده‌ها موافق تشکیل کلاس‌ها هستند

«بر اساس نظرسنجی معتبری که کرده‌ایم ۷۰درصد خانواده‌ها موافق تشکیل کلاس‌های حضوری هستند.» این صحبت‌های دیروز سرپرست وزارت آموزش و پرورش است. علیرضا کاظمی با اشاره به این که دانش‌آموزان همه مقاطع تحصیلی از یکم آذر در کلاس‌های حضوری مدارس حاضر می‌شوند، اظهار می‌کند: همه مدارس ما شرایط بازگشایی را دارند و دستورالعمل شیوه‌نامه‌های بهداشتی را نیز به همه مدارس ابلاغ کردیم. تعداد کلاس‌های حضوری مدارس در اختیار مدرسه است و حضور دانش‌آموزان در این کلاس‌ها الزامی است. دانش‌آموزانی که علائم بیماری داشته یا اعضای خانواده آنان بیمار هستند، می‌توانند همچنان به صورت مجازی دروس خود را دنبال کنند.

علیرضا کاظمی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما ادامه می‌دهد: ۹۰درصد مدارس وضعیت خود را در سامانه بازگشایی مدارس اعلام کرده و مجوز بازگشایی گرفته‌اند. آموزش صرف مجازی در همه مدارس از یکم آذر ممنوع است و باید مدارس حداقل هفته‌ای یک یا دو روز آموزش حضوری داشته باشند. به مدارس گفته‌ایم که جلسه اول را به رعایت شیوه‌نامه‌ها اختصاص دهند.

او در پاسخ به این سؤال که در همین بازه زمانی کوتاه مواردی از ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به کرونا گزارش شده است یا خیر، تصریح می‌کند: بله چند مورد داشته‌ایم، اما این که این افراد در مدرسه مبتلا شده باشند را تأیید نمی‌کنیم. متأسفانه برخی‌ها در فضای مجازی عکس‌ها یا فیلم‌هایی را از معلمان مبتلا یا فوت شده به دلیل حضور در مدرسه منتشر می‌کنند که این موضوع صحت ندارد. ۱۱ میلیون دانش‌آموز هنوز در کلاس‌ها حاضر نشده‌اند و ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به کرونا از پایه بی‌اساس است.»

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.