کد خبر: ۲۹۶۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
هشدار محققان سازمان ملل:

جهان درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی محیط‌زیستی است

پژوهشگران در گزارشی اعلام کرده‌اند که جهان درحال حرکت به‌سمت نقاط بحرانی بی‌بازگشت است و باید دست به تغییراتی جدی زد.
جهان درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی محیط‌زیستی است

مخاطب 24- محققان سازمان ملل متحد هشدار داده‌اند که بشریت به‌شکل خطرناکی درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی بی‌بازگشت است؛ نقطه‌ای که به‌طرزی بحرانی بر توانایی ما برای کنارآمدن با فجایع آسیب وارد خواهد کرد. این پژوهشگران می‌گویند خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی در آینده می‌تواند مشکل تأمین خوراک را برای مردم به‌وجود آورد.

به گزارش گاردین، گزارش جدید دانشگاه سازمان ملل (UNU) در آلمان به نقاط خطرناکی اشاره کرده که جهان درحال نزدیک‌شدن به آن‌هاست، اما هنوز امکان جلوگیری از آن‌ها وجود دارد. این نقاط بحرانی ازجمله ازدست‌رفتن یخچال‌های طبیعی (که در بسیاری از مناطق دنیا برای تأمین آب اهمیت دارند) و تجمع زباله‌های فضایی در مدار (که می‌توانند عملکرد ماهواره‌های هشداردهنده درزمینه تغییرات آب‌وهوایی را مختل کنند) هستند.

نقاط بحرانی محیط‌زیستی می‌توانند فاجعه‌بار باشند

این نقاط حساس با کوچک‌ترین تغییری می‌توانند فعال و مشکل‌ساز شوند و اتفاقات بسیار بزرگ‌تری را به‌دنبال داشته باشند. این نقاط که از آن‌ها با عنوان نقاط بحرانی ریسک یاد می‌شود، با نقاط بحرانی اقلیمی تفاوت دارند. نقاط بحرانی اقلیمی ازجمله نابودی جنگل‌های بارانی آمازون و ازبین‌رفتن جریان مهم اقیانوس اطلس هستند. نقاط بحرانی ریسک تأثیر مستقیم‌تری روی زندگی مردم می‌گذارند، درحالی‌که نقاط بحرانی اقلیمی تغییرات بزرگ‌تری را رقم می‌زند که شاید خیلی زود ملموس نباشد.

دکتر «زیتا سبس‌واری» از مؤسسه محیط‌زیست و امنیت بشری UNU می‌گوید: «در شرایطی که بی‌رویه درحال برداشت از منابع آب، آسیب‌زدن به طبیعت و آلوده‌سازی زمین و فضا هستیم، به‌شکل خطرناکی به مرز چند نقطه بحرانی ریسک نزدیک می‌شویم و این اتفاق می‌تواند سیستم‌هایی را نابود کند که حیات ما وابسته به آن‌هاست.» او می‌گوید بشر درحال از‌دست‌دادن ابزارهای لازم برای مدیریت ریسک است.

محققان می‌گویند در آینده احتمالاً به نقطه‌ای می‌رسیم که بیمه مسکن از دسترس خارج می‌شود و بسیاری از مردم در مواجهه با فجایع طبیعی، حمایت‌های اقتصادی را از دست می‌دهند. مشکل بعدی به بحران ریسک خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی مربوط می‌شود که همین حالا در کشورهایی مثل عربستان رخ داده و در هند نیز درحال رخ‌دادن است.

دانشمندان توصیه کرده‌اند که تغییر رویه باید به‌سرعت آغاز شود و ارزش‌ها نیز باید تغییر کنند. آن‌ها می‌گویند ما باید اجداد خوبی برای آیندگان باشیم و به حق زندگی و بهره‌مندی از محیط‌زیست در نسل‌های آینده احترام بگذاریم.

 
منبع: دیجیاتو
برچسب ها: سازمان ملل متحد
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.