کد خبر: ۲۹۷۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۴

بن الکترونیکی جای کالابرگ را می‌گیرد؟

دستمزد پایین موجب شده تا بر اساس برآورد یک کارشناس قدرت خرید کارمندان ۶۱ درصد و کارگران ۵۲ درصد کم شود! این آمار نشان از این دارد که عملا خانوار‌های طبقه متوسط به دره فقر سقوط کرده‌اند و رفاهیات آن‌ها از بین رفته است. گروهی از اهل فن هم تولد یک طبقه جدید به نام طبقه متوسط فقیر خبر داده‌اند.
بن الکترونیکی جای کالابرگ را می‌گیرد؟

مخاطب 24- کارگران در جلسه شورای عالی کار پیشنهاد توزیع بن الکترونیکی همانند کالابرگ به‌جای بن نقدی را مطرح کرده‌اند. با این وجود، تاکید دولت بر اختصاص اعتبار کالابرگ به گروه‌های کم‌درآمد جامعه است.

به گزارش تجارت‌نیوز، هرچند جلسه شورای عالی کار بدون نتیجه در روز دوشنبه پایان یافت که در آخر با یک پیشنهاد همراه بود؛ بن الکترونیکی به کارگران داده شود. دلیل آن هم جبران هزینه‌های سبد معیشت عنوان شده است.

نمایندگان کارگری می‌گویند بهتر است به جای بن نقدی خواربار به کارگران بن الکترونیکی مثل کالابرگ داده شود تا آن‌ها بتوانند کالا‌های مورد نیاز خود را به نرخ پارسال تهیه کنند. در حال حاضر نمایندگان دولت اصرار زیادی بر ارائه کالابرگ به جای پرداخت یارانه نقدی به یارانه‌بگیران دارند.

امروز وزیر کار بار دیگر بر استقبال مردم از کالابرگ تاکید کرده است؛ حدود ۱۲ میلیون نفر. دولت در این ارتباط برنامه‌هایی را نیز در دستور کار خود قرار داده است، از جمله پرداخت یارانه تشویقی. فرآیند آن نیز اینگونه است که یارانه‌بگیرانی که یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند اگر ۵۰ درصد از اعتبار اختصاص یافته به خود را صرف خرید کالا‌های معرفی شده در سبد کالابرگ کنند، ۱۲۰ هزار تومان به حسابشان واریز می‌شود که در این صورت یارانه آن‌ها به ۴۲۰ هزار تومان می‌رسد. آن‌هایی هم که یارانه ۴۰۰ هزار تومانی می‌گیرند، ۵۰۰ هزار تومان به آن‌ها داده می‌شود.

اما این تنها پیشنهاد نمایندگان کارگری نیست، آن‌ها قبلا راهکار توزیع ۱۰ سبد کالا برای حمایت از کارگران را مطرح کرده بودند. تمام این پیشنهادات هم به این دلیل است که حداقل دستمزد کارگران یعنی همان پنج میلیون تومان کفاف هزینه‌های زندگی آن‌ها را نمی‌دهد و متناسب با نرخ تورم و هزینه سبد معیشت نیست. براساس آمار‌های موجود، اقتصاد ایران کماکان با تورم بالای ۴۰ درصد دست به گریبان است و هزینه سبد معیشت هم به گفته فعالان کارگری به حدود ۲۳ میلیون تومان رسیده.

دستمزد پایین موجب شده تا بر اساس برآورد یک کارشناس قدرت خرید کارمندان ۶۱ درصد و کارگران ۵۲ درصد کم شود! این آمار نشان از این دارد که عملا خانوار‌های طبقه متوسط به دره فقر سقوط کرده‌اند و رفاهیات آن‌ها از بین رفته است. گروهی از اهل فن هم تولد یک طبقه جدید به نام طبقه متوسط فقیر خبر داده‌اند.

دل‌انگیزان که با رسانه اقتصادآنلاین مصاحبه داشته، در این باره افزوده است: «در سال ۱۴۰۱ قیمت‌ها نسبت به سال ۱۳۹۵ به میزان ۶.۴ درصد افزایش یافته، اما دستمزد کارگران تنها سه برابر شده است، حقوق کارکنان بخش دولتی هم ۲.۴ برابر شده که این به معنای شتاب گرفتن پروژه فقیرسازی کارگران و کارمندان است چراکه کارگران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۵ تا ۵۲ درصد از قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، ضمن اینکه قدرت خرید کارکنان دولتی هم ۶۱ درصد نسبت به سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است.»

حالا با توجه به اینکه بخشنامه ۱۴۰۲ از افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان خبر می‌دهد، این نگرانی تشدید شده که دستمزد کارگران به همین میزان بالا رود که با توجه به پیش‌بینی‌ها از روند تورم در اقتصاد ایران، حکایت از عقب‌ماندگی دستمزد از تورم و کاهش بیشتر قدرت خرید دارد.

 

برچسب ها: شورای عالی کار
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
قیمت تتر در بازار امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۴! قیمت تتر در بازار امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۴!
اقتصادنیوز: قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با افزایش همراه شد و به ۲۳۲۲۲۳ تومان رسید.
قیمت بیت کوین، امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ صعودی است! قیمت بیت کوین، امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ صعودی است!
امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵، بیت کوین در بازار تهران به طور متوسط ۸۶،۱۸۸ دلار معامله شد.
رقیب وارداتی نیسان آبی چه خودرویی است! + عکس رقیب وارداتی نیسان آبی چه خودرویی است! + عکس
لینکسیس ۲۰۲ که با ظرفیت بار حدود ۳ تن و قوای محرکه پلاگین هیبرید بردافزا معرفی شده، یکی از محصولات جدیدی است که می‌تواند وارد رقابت با خودرو‌های باسابقه این بخش، به‌ویژه نیسان آبی، شود.