کد خبر: ۳۰۱۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴
چرا بودجه نهاد ریاست جمهوری سه برابر شد؟

۵۲۵ میلیارد تومان فقط برای سفرهای استانی رییسی!

رئیس دولت سیزدهم، دخل و خرج کل دولت را در لایحه جدید بودجه سال ۱۴۰۱، با رقم ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان بسته‌ است.
۵۲۵ میلیارد تومان فقط برای سفرهای استانی رییسی!

رئیس دولت سیزدهم، دخل و خرج کل دولت را در لایحه جدید بودجه سال ۱۴۰۱، با رقم ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان بسته است. هرچند رقم بودجه پیش‌بینی شده برای نهاد ریاست جمهوری در مقایسه با سایر ارقام بودجه اندک به نظر می‌رسد، اما سه برابر شدن این بودجه نسبت به سال گذشته در نوع خود پرسش‌برانگیز به نظر می‌رسد.

۵۲۵ میلیارد تومان فقط برای سفرهای استانی رییسی!
مخاطب ۲۴- در نگاه مقایسه‌ای میان لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با سال ۱۴۰۰  که توسط دولت سحن روحانی تدوین شده بود، افزایش چشم‌گیر بودجه نهاد ریاست جمهوری نکته نیست که از نگاه ناظر پرسش‌گر دور بماند  چرا که بودجه این نهاد در سال ۱۴۰۰ مبلغی حدود ۵۳۰ میلیارد تومان بوده است، اما در سال ۱۴۰۱ این مبلغ به عدد ۱ هزار و ۵۳۸ هزار میلیارد و ۴۶۴ میلیون تومان رسیده است.

سر فصل‎ برنامه‌های نهاد ریاست جمهوری

نهاد ریاست جمهوری تا دولت دوازدهم همیشه برنامه‌های مشخصی داشته است که بودجه متناسب با آن برنامه‌ها در لایحه بودجه سالیانه کل کشور لحاظ می‌شده است. این برنامه‌ها شامل برنامه احراز صلاحیت‌های ورود به خدمت دولتی،  برنامه ساماندهی دعاوی حقوقی،  برنامه حکمرانی و راهبری امور فراقوه‌ای،  برنامه پژوهش‌های علمی، کاربردی، فناوری و فن‌آفرینی،  برنامه راهبری فناوری‌های نوپدید و بین رشته‌ای و توسعه همکاری‌های بین المللی،   برنامه ارائه خدمات یکپارچه دولت هوشمند الکترونیکی،  برنامه نظارت بر تسهیل رقابت و کنترل انحصار در بازار داخلی،  برنامه هدایت، راهبری و توانمندسازی خانواده‌ها و کودکان، نظارت بر مهدکودک‌ها، مراکز پیش دبستان و مراکز آموزشی نگهداری کودکان و اجرای سیاست‌های قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت،  برنامه پژوهش‌های کاربردی و تقاضا محور است.

 



علت افزایش بودجه نهاد ریاست جمهوری

دولت سیزدهم، اما در نهاد ریاست جمهوری تغییراتی را به وجود آورده است که برخی علت افزایش بودجه نهاد ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۱ را نسبت به سال ۱۴۰۰ را این تغییرات می‌دانند. در سرفصل جدید این بودجه علاوه بر سایر برنامه‌ها که از قدیم نیز وجود داشته است یک بند جدید با عنوان برنامه حکمرانی امور قوه مجریه نیز ایجاد شده است که تعهد به مصوبات سفر‌های استانی را شامل می‌شود و در بودجه سال ۱۴۰۰ وجود نداشته است. دولت سیزدهم در این رابطه هم مبلغ ۵۲۵ میلیارد تومان را برای مصوبات سفر‌های استانی در نظر گرفته است و در سرفصل بودجه نهاد ریاست جمهوری اضافه کرده است.

سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که رئیس دولت قبلی هم به تبع دید و بازدید‌هایی از بسیاری از شهر‌ها و روستا‌ها داشته است و هزینه آن را از کجا می‌آورد؟

بند دوم در لایحه پیشنهادی دولت هم مربوط به برنامه‌های راهبری فناورانه و مقابله با قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر و معاونت امور زنان و دارو‌های روان‌گردان و ردیف‌های دیگر است که دولت مبلغ ۴۶۲ میلیارد تومان را برای آن در نظر گرفته است و جمع ردیف‌های فوق ۱،۵۰۰ میلیارد تومان است.

بسیاری از دولت‌مردان در نهاد ریاست جمهوری دلیل افزایش بودجه را اینگونه ساده‌سازی کردند که در دولت قبل وزرا نمی‌توانستند رئیس دولت را ببینند، اما در این دولت این امکان فراهم شده است که بخشی از همین بودجه به این کار اختصاص یابد که دولت و شخص رئیس جمهور سفر استانی یا دیدار داشته باشند. این کار علاوه بر کنترل و کاهش هزینه‌های جاری باعث می‌شود تا مشکلات مردم از طریق این سفر‌های استانی چه در شهر‌ها و چه در روستا‌ها نیز بازگو و حل شود. این بدین معنا است که؛ مردم باید برای حل مشکلات خود چه در شهر‌ها و چه در روستا‌ها باید از جیب خود هزینه‌ای در قبال خدمات عمومی بپردازند.  

همچنین پیش از این در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد زیرمجموعه وزارت اقتصاد  محسوب می‌شد،  اما  طبق بند ح تبصره ۱۸ لایحه بودجه ۱۴۰۱، از سال آینده دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حفظ شخصیت حقوقی مستقل و با رعایت ضوابط و مقررات زیر نظر رئیس جمهور اداره می‌شود.

منبع: فرازدیلی

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»