کد خبر: ۳۰۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۴
وجود سرب در شیرآلات ایرانی ۱۰ برابر حد مجاز جهانی؛

شیرآلات سرطان‌زا با مجوز سازمان استاندارد+ جدول

چرا سرطان میگیریم؟ این سوالی است که ممکن است هر فردی بپرسد که جواب آن هم مشخص است. عواملی مانند سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکل، رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک و فعالیت بدنی و. از عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به این بیماری است. ولی این همه ماجرا نیست.
شیرآلات سرطان‌زا با مجوز سازمان استاندارد+ جدول

مخاطب 24-  یکی از عوامل موثر و مهم دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد سرب است .حتما درباره آن شنیده‌اید مثلا غلظت سرب در هوا که از عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به این بیماری است. سربی که حتی به جنین در رحم مادر رحم نمی‌کند و با عبور از جفت روی او اثرات منفی به جا می‌گذارد.

بنابرگزارش سازمان بهداشت جهانی قرار گرفتن در معرض سرب باعث کمخونی، فشارخون بالا، نارسایی کلیوی، سمیت ایمنی و سمیت اندام های تولید مثل می شود. اثرات عصبی و رفتاری سرب غیر قابل برگشت است.

کودکان خردسال در برابر اثرات سمی سرب آسیب پذیر هستند و سرب می تواند اثرات نامطلوب عمیق و دائمی بر سلامت، به ویژه بر رشد مغز و سیستم عصبی آنها داشته باشند. قرار گرفتن زنان باردار در معرض سطوح بالای سرب می تواند باعث سقط جنین، مرده زایی، زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد شود.

منابع دیگری هم برای آلودگی با این فلز خطرناک در اطراف ما وجود دارد.بسیاری از ابزار و لوازمی که در خانه و محل کار با آنها سر و کار داریم،حاوی سرب هستند. یکی از آنها همین شیرآلاتی است که در همه خانه ها وجود دارد.

جنس بدنه شیرآلات بهداشتی در ایران، آلیاژ برنج است که این آلیاژ، ترکیبی از مس و روی و ماده سرطانزای سرب است. طبق استاندارد جهانی مصرف سرب در بدنه شیرآلات بهداشتی ساختمان(آشپزخانه و حمام و توالت و روشویی) ممنوع است یعنی میزان سرب باید 0 درصد یا نزدیک 0 درصد(یعنی 25 صدم درصد) باشد.

در سال 2011 کنگره ایالات متحده قانون کاهش سرب در اب آشامیدنی RLDWA را تصویب کرد که در آن کاهش حداکثر محتوای سرب در محصولات لوله‌کشی (مانند لوله‌ها، اتصالات لوله‌کشی و وسایل) از 8 درصد اصلاح و به 2 دهم درصد کاهش پیدا کرد . البته این قانون بعدتر شیرهای آتش نشانی را مستثنی کرد چرا که مصرف خانگی نداشتند.

این درحالیست که طبق جدول شماره 3 واقع در صفحه 7 استاندراد ملی اجباری شماره 6679 سازمان استاندارد ایران، وجود 2.5 درصد سرب در شیرآلات، مورد تایید این نهاد است!یعنی ده برابر حد مجاز.

این شیرآلات حاوی سرب بعد از گرفتن نشان استاندارد، مجوز تولید از دیگر نهادهای دولتی یعنی وزارت صنعت، معدن تجارت میگیرند. بدین ترتیب یکی از عوامل موثر بر سرطان که همان سرب است با تایید نهادهایی مثل اداره استاندارد که باید حافظ سلامت مردم باشد و مدام در حال بروزرسانی اطلاعات و استانداردهای خود از سوی نهادهای علمی باشند به راحتی وارد خانه های مردم میشود.استانداردی که از سال 1390 تاکنون مورد بازنگری قرار نگرفته است.

طبق بررسی های انجام گرفته توسط سلامت نیوز در شیرآلات موجود در بازار ایران تقریبا هیچ کدام از این صنایع استاندارد اصلی جهانی که زیر 0/25 درصد است را رعایت نمیکنند و با اتکا بر همین استاندارد از رده خارج کشورمان نسبت به تولید یا واردات این ابزار مهم در خانه اقدام میکنند.

آیا وقتش نرسیده که پس از نزدیک به 12 سال سازمان ملی استاندارد تغییراتی در استاندارد ملی اجباری شماره 6679 ایجاد کند؟آیا اساسا وظیفه این سازمان ایجاد و بروزرسانی این استانداردها نیست .

این تاخیر در بروزرسانی استاندارد که به قیمت جان بسیاری از هموطنان تمام شده چگونه توجیه می شود؟

 

منبع: بهداشت نیوز

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.