کد خبر: ۳۱۲۲۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۹

چگونه در فضای مجازی از سلامت روان خود محافظت کنیم؟

آیا بودن در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باعث شده احساس استرس، غبطه، تنهایی یا اضطراب کنید؟ پذیرفتن اینکه چنین احساساتی دارید سخت است، ولی بدانید که شما تنها نیستید.
چگونه در فضای مجازی از سلامت روان خود محافظت کنیم؟

مخاطب 24- آنلاین بودن در فضای مجازی ضمن که فرصت‌های بسیار خوبی برای ارتباط با دیگران، آموختن و به اشتراک گذاشتن آنچه برای‎‎ت‎ان مهم است ایجاد می‌کند، ولی چالش‌هایی هم دارد.

از جست و جوی اخبار بد بپرهیزید

اینکه بدانید چرا در فضای مجازی هستید و چه احساسی از این کار به شما دست می‌دهد، کمک می‌کند تا بتوانید یک سری محدودیت‌های شخصی درست برای خود تعیین کنید.

آنفالو کردن و دنبال نکردن افرادی که تاثیر منفی روی روان شما می‌گذارند و یا ریپورت و گزارش کرن صفحات با محتوای آزار دهنده، یکی از گزینه‌هاست.

در عین حال می‌توانید دسترسی خود به این گونه صفحات را محدود و یا بی‌صدا کنید تا پست‌های جدیدشان را نبینید.

به خاطر داشته باشید همه آنچه در فضای مجازی می‌بینید واقعیت ندارد، حتی اگر دوستان‌تان به اشتراک گذشاته باشند، اما تاثیر آن بر شما بی شک واقعی است.


بیشتر بخوانید


آگاهانه رفتار کنید

منابع و گروه های بی شماری برای حمایت از سلامت روح و روان شما وجود دارند.

از جمله اپلیکیشن ها و برنامه های مدیتیشنی که بتوانید با آن ها حس هویت و خود را پرورش دهید.

صفحات مجازی اشخاصی را دنبال کنید که الهام بخش و آموزنده باشند، مانند دانشمندان، آشپزها، ورزشکاران و سایر جوانانی که در مورد مسائلی که شما هم به آن ها اهمیت می دهید صحبت می کنند.

در فضای مجازی ایمن بمانید

تنظیمات امنیتی اکانت خود را چک کنید، وقتی در اپلیکیشن ها و سرویس های مختلف ثبت نام می کنید، به خصوص وقتی از شما اسم، آدرس و یا عکس می خواهند، خیلی مراقب باشید.

اگر درباره چیزی که دیده اید یا تجربه کرده اید نگران هستید، حتما با بزرگسالی که به او اعتماد دارید صحبت کنید و یا مورد نگران کننده را به قسمت مربوطه در همان اپلیکیشن گزارش کنید و یا برای کمک بیشتر با شماره تلفن های حمایت از کودکان و نوجوانان (اورژانس اجتماعی) یا مرکز فوریت های سایبری پلیس فتا تماس بگیرید.

مهربانی را انتخاب کنید

در پیام دادن به اطرافیان خود پیش قدم شوید تا بدانند که برایتان مهم هستند و یا یک نظر/ کامنت مثبت زیر پستی که به اشتراک گذاشته اند، بنویسید.

اگر داشتید زیر پیام یا پستی نظری منفی می نوشتید، کمی تامل کنید و فکر کنید آیا می توانید با جمله بندی و کلمات بهتری نظر خود را ثبت کنید.

در دنیای واقعی هم حضور داشته و ارتباط برقرار کنید

آیا تا به حال برایتان اتفاقی افتاده است که به جای اینکه به دوستتان زنگ زده و احوال پرسی کنید، به صورت آنلاین برایش پیام داده باشید و یا به صفحه اش سرک کشیده و پست هایش را نگاه کرده باشید؟ این نکته خیلی مهم است که هر از چند گاهی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید و ارتباط واقعی و مستقیم با دوستان و خانواده تان برقرار کنید.

برچسب ها: فضای مجازی
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.