کد خبر: ۳۱۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۳

دلار از معاملات روسیه و ویتنام حذف شد

یک مقام ارشد بانکی روسیه اعلام کرد که این کشور و ویتنام در تسویه حساب‌های تجاری دوجانبه خود در حال حذف دلار آمریکا هستند.
دلار از معاملات روسیه و ویتنام حذف شد

مخاطب 24- اولگا باشا، رئیس بخش تسویه حساب‌های بین‌المللی بانک وی‌تی‌بی VTB، پیش از گردهمایی سرمایه‌گذاری "روسیه کالینگ ۲۰۲۳"، در گفت‌وگو با ریانووستی اعلام کرد که تسویه حساب‌های تجاری با ارز‌های ملی بین روسیه و ویتنام امسال به شدت افزایش یافته است.

باشا تصریح کرد که تسویه حساب‌های انجام شده به روبل روسیه و دانگ ویتنام در تجارت بین این دوکشور چهار برابر شده است.

مدیر اجرایی دومین بانک بزرگ روسیه در ادامه گفت: در ویتنام، ما بازارساز هستیم و تمام پرداخت‌ها با جفت ارز روبل و دانگ از طریق بانک مشترکمان انجام می‌شود.

به گفته باشا، وی‌تی‌بی رشد تصاعدی معاملات تسویه شده به ارز‌های ملی را از طریق زیرساخت‌های این بانک روسی در شرکت‌های تابعه و شعب خارج از روسیه ثبت کرده است.

او افزود که این بانک در هند و چین نیز کار می‌کند و زنجیره‌ای از بانک‌ها را در سراسر کشور‌های مشترک المنافع اداره می‌کند.

بر اساس این گزارش، روند جهانی دلارزدایی و حرکت به سمت استفاده از ارز‌های ملی در تجارت برون مرزی کشور‌ها در سال ۲۰۲۲، مدت کوتاهی پس از تحریم‌های مرتبط با اوکراین که باعث قطع دسترسی روسیه به سیستم مالی غرب و بلوکه شدن ذخایر خارجی آن شد، کم کم افزایش یافت.

استفان جن، اقتصاددان سابق صندوق بین‌المللی پول و بانک آمریکایی مورگان استنلی اخیراً طی اظهاراتی تأکید کرد که سرعت تغییر رویکرد جهانی برای فاصله گرفتن از دلار آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ در مقایسه با ۱۵ سال گذشته ۱۰ برابر شده است.

به گفته او که مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری یوریزون Eurizon SLJ Capital است، بیشتر تحلیلگران از این روند غافل هستند، زیرا ارزش اسمی دارایی‌های دلاری بانک‌های مرکزی را بر اساس داده‌های منتشر شده توسط صندوق بین‌المللی پول ارزیابی می‌کنند.

جن تصریح کرد: با این حال، اگر تغییرات ارزش دلار را در نظر بگیریم، طبق محاسباتمان، خواهیم دید که سهم دلار در ذخایر خارجی کشور‌ها نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

او این گونه استدلال کرد که تصمیم واشنگتن برای بلوکه کردن ذخایر دلاری روسیه پس از آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین، رویدادی تعیین‌کننده برای این موضوع بوده است.

این اقتصاددان گفت: این (اقدام آمریکا) باعث ایجاد ترس و اضطراب در پکن و همچنین در سایر کشور‌های در حال ظهور شده است.

 

منبع: فردای اقتصاد

برچسب ها: روبل ویتنام
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»