کد خبر: ۳۲۰۷۷
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۳

جبران کاهش سود اپراتور‌ها از جیب مردم

شرکت زیرساخت و اپراتور‌ها مدعی کاهش جدی میزان سود خود از تعرفه‌ها ونرخ کنونی اینترنت هستند.
جبران کاهش سود اپراتور‌ها از جیب مردم

مخاطب 24- شرکت زیرساخت و اپراتورها مدعی کاهش جدی میزان سود خود از تعرفه‌ها ونرخ کنونی اینترنت هستند. آن‌ها می‌گویند، با این نرخ ها نمی‌توان شبکه اینترنت را توسعه داد. از سویی کارشناسان و کاربران از کیفیت اینترنت راضی نیستند و معتقدند، اپراتورها نباید هزینه توسعه شبکه و کاهش سودشان را با جیب مردم جبران کنند.

از اظهارنظرهای همیشگی وزیر ارتباطات درباره افزایش قیمت تعرفه‌های اینترنت، این بر می آمد که این وزارتخانه با گران کردن اینترنت مخالف است، اما ظاهرا اپراتورها توانسته‌اند، وزارتخانه را برای افزایش قیمت راضی کنند.

روزنامه خراسان نوشت: البته که افزایش قیمت کالاها و میزان بالا و پایین تورم در کشور ما به گونه ای است که اپراتورها هم می توانند ادعا کنند همچون گذشته سود سرشار نصیبشان نمی شود، اما آیا آن ها برای ارتقای کیفیت و سرعت اینترنت، تلاش هم کرده اند؟ در عین حال آن طور که برخی رسانه ها مدعی شده و خبر داده اند، قرار است، امروز ۱۹ آذر (بر اساس ادعای شرق) کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جلسه هفتگی خود با حضور وزیر ارتباطات به‌عنوان رئیس این کمیسیون، افزایش ۳۰‌درصدی تعرفه اینترنت برای اپراتورهای همراه را ابلاغ کند.

واکنش رئیس سازمان تنظیم مقررات

لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم روز گذشته به گونه ای اظهارنظر کرده که گمانه ها و زمزمه ها برای افزایش تعرفه های اینترنت تقویت می شود.

خبرگزاری مهر، روز گذشته به نقل از رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشت که وی گفته است: «هر گونه تغییر در تعرفه باید همراه با افزایش کیفیت ارتباطات به صورت ملموس برای مردم باشد. »


بیشتر بخوانید


شرط وزیر؛ گران شدن فقط با افزایش سرعت

در پاسخ به این پرسش که اپراتورها چه میزان در ارتقای کیفیت اینترنت اهتمام داشته اند، وزیر ارتباطات سال قبل در واکنش به تقاضای آن ها برای افزایش قیمت، تصریح کرد که «برای تعریف بسته‌های جدید موضوع را افزایش کیفیت شبکه منوط کردیم؛ چراکه ما به دنبال افزایش سود سهامداران اپراتورها نیستیم و افزایش قیمت باید در افزایش کیفیت اثر داشته باشد.» حتی آن ها را مکلف کرده اگر می خواهند نرخ تعرفه ها افزایش یابد، سرعت اینترنت را باید تا دو برابر ارتقا دهند.

حال این پرسش مطرح است که وضعیت اینترنت از اردیبهشت ۱۴۰۱ که وزیر ارتباطات این راهکار را برای اپراتورها تعیین کرد تا امروز چه میزان بهبود یافته است؟ احتمالا بیشتر کاربران با ما نیز هم دیدگاه خواهند بود که سرعت و کیفیت اینترنت نه تنها بهبود نیافته، بلکه با نوسانات متعدد، چندان راضی کننده و دلچسب نیست، تازه خیلی هم زود تمام می‌شود.

۴۵ درصد از سود ما کم شد

همواره توجیه اپراتورها برای تقاضای افزایش قیمت تعرفه ها، کاهش سود آن ها نسبت به قبل بوده است. نکته مهم و سوی اصلی ماجرا این است که شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان واردکننده انحصاری اینترنت به کشور مدعی است سود این شرکت معادل ۴۵ درصد با کاهش همراه بوده است.

پایگاه خبری تخصصی حوزه اینترنت و ارتباطات مخابراتی روزهای قبل این طور نوشت: «به تازگی صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شده است. سود خالص این مجموعه که عهده دار مسئولیت انحصاری واردات اینترنت به کشور است، در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۴۵ درصدی به ۵۷۲ میلیارد تومان رسیده است.»

زمزمه افزایش قیمت از اردیبهشت

اگرچه اکنون موضوع افزایش قیمت تعرفه اینترنت این روزها به طور جدی مطرح است و برخی منابع حتی آن را در آستانه ابلاغ می دانند، اما این چالش از اردیبهشت و آن وقت که وزیر ارتباطات به افزایش قیمت چراغ سبز نشان داد، آغاز شد.

او آن موقع این طور گفت: موضوع افزایش قیمت اینترنت درحال بررسی است؛ افزایش قیمتی که به گفته زارع‌پور، به مردم فشاری وارد نکند و در مقابل، اپراتورها هم برای افزایش کیفیت خدمات بتوانند سرمایه‌گذاری کنند.

«آخرین تعرفه بسته‌های اینترنتی مربوط به سال ۱۳۹۶ است و در دولت سیزدهم افزایش قیمت وجود نداشته. از طرفی سال گذشته بسته‌های زیر قیمت حذف شدند، اما اپراتورها بسته‌های جدیدی معرفی نکردند.»

توسعه از جیب مردم یا از سرمایه گذار؟

با این وصف، این که در شرایط اقتصادی کنونی و میزان تورم در سبد هزینه های مردم، شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورها بخواهند هزینه توسعه و سود خود را از جیب مردم جبران کنند، به نظر منطقی نمی رسد.

دکتر حسین امامی، مدرس ارتباطات در دانشگاه و پژوهشگر رسانه های نوین، در این باره دیدگاه قابل تاملی دارد: «استدلال این شرکت های خدمات اینترنتی برای افزایش تعرفه ها، چندبرابر شدن هزینه هایشان و تداوم سرمایه‌گذاری با هدف بهبود ارائه خدمات است، اما در کوتاه مدت هزینه مشکل کیفیت اینترنت را نمی توان از جیب مردم تامین کرد و باید جذب سرمایه گذار شود.»

برچسب ها: اپراتور اینترنت
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.