کد خبر: ۳۷۱۲
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰

فروشگاه‌های زنجیره‌ای و گرانی برنج

یک فعال بازار برنج با تاکید بر اینکه افزایش قیمت برنج تولید داخل غیرقابل قبول است، گفت: با وجود افزایش هزینه‌های تولید، رشد قیمت برنج داخلی بی‌اندازه بوده و به نظر نمی‌رسد تا پایان سال بیش از این افزایشی را تجربه کند.
فروشگاه‌های زنجیره‌ای و گرانی برنج

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ «حسن تقی زاده» روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار برنج افزود: امسال کاهش ۲۰ درصدی تولید برنج در برخی اقلام از جمله برنج طارم، هاشمی و کشت دوم داشته‌ایم، اما این میزان کاهش تولید نمی‌تواند موجب رشد قیمت انواع این محصول به ۴۰ تا ۷۰ هزارتومان در شمال کشور شود.
فروشگاه‌های زنجیره‌ای و گرانی برنج
وی اضافه کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج کشت دوم در شمال کشور ۶۷ هزارتومان شده که تا به بنکداری برسد قیمتی نزدیک ۸۰ هزارتومان پیدا می‌کند که غیرمنطقی است.

 


فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای تعیین‌کننده قیمت برنج

رئیس اتحادیه برنج‌فروشان بابل، فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ را تعیین‌کننده قیمت برنج در بازار دانست و اظهار داشت: طی سال‌های اخیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ در ابتدای فصل با خرید حجم بالای برنج در افزایش قیمت این محصول اثر می‌گذارند، زیرا این محصول را به صورت عمده و با قیمت‌های پایین از کشاورزان خریداری می‌کنند و بعد در طول سال با قیمت‌های متفاوت عرضه می‌کنند که سود کلانی را برایشان در پی دارد.

وی با اشاره به اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای ۱۰۰ درصد بر قیمت برنج اثرگذارند اظهار داشت: همچنین این فروشگاه‌ها حجم بالایی از برنج را انبارداری می‌کنند بنابراین بیشترین حجم عرضه توسط این فروشگاه‌ها انجام می‌شود و تأثیر بسزایی در عرضه این محصول در بازار داخلی دارد.

به گفته وی، این فروشگاه‌ها در ابتدای سال هر کیلوگرم برنج را به طور میانگین ۳۰ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌کنند و بعد در طول سال با قیمت‌های بالا به فروش می‌رسانند در حالی که عرضه محصولات در فروشگاه‌های بزرگ باید با قیمت‌هایی پایین‌تر از قیمت بازار باشد.

تقی زاده افزود: حتی اگر بخشی از برنج توسط کشاورزان و کارخانجات شالی‌کوبی نگهداری شود تنها ۳۰ درصد برنج تولیدی کشور است و در واقع ۷۰ درصد محصول از استان‌های تولیدکننده خارج می‌شود، زیرا کشاورز به دلیل بدهی‌هایی که دارد نمی‌تواند محصول را نگهداری کند.

وی اضافه کرد: کشاورزان و شالیکاران از گرانی برنج در بازار داخلی سود چندانی نمی‌برند و بخش عمده این سود نصیب دلالان و واسطه‌گران می‌شود. به طور مثال هر کیلوگرم برنج شیرودی با قیمت ۲۷ هزارتومان از کشاورزان خریداری‌شده، اما در بازار نرخی نزدیک ۴۰ هزارتومان دارد که منطقی نیست.

بازار برنج شب عید تأمین است

رئیس اتحادیه برنج‌فروشان بابل گفت: اکنون برنج تولید داخل و وارداتی به وفور در کشور وجود دارد و برنج شب عید و ایام نوروز تأمین است، اما اگر دولت بتواند اقدامی در متعادل‌سازی قیمت برنج کند به طور حتم این محصول با قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

حذف ارز ترجیحی به نفع تولید داخلی است

تقی زاده در خصوص حذف ارز ترجیحی افزود: حذف این ارز که پیش از این رانت برای برخی سودجو ایجاد کرده بود می‌تواند علاوه بر کوتاه کردن دست سودجویان به نفع تولید داخلی تمام شود، اما باید در نظر گرفت که ارز ترجیحی همانند مسکنی عمل می‌کرد که اکنون حذف این ارز می‌تواند باعث بهم ریختگی بازار شود.

وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد حذف تدریجی ارز رسمی و مدیریت بازار می‌تواند کمک خوبی به تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان باشد که همه این‌ها مدیریت و راهکار‌های دولتی را می‌طلبد.

طبق بررسی‌های میدانی خبرنگار ایرنا، اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج تولید داخلی بین ۵۷ تا ۸۰ هزارتومان و برنج خارجی بین ۲۰ تا ۲۸ هزارتومان در بازار به فروش می‌رسد.



 

 

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.