کد خبر: ۳۸۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰

چرا تردد و معامله موتور سنگین در ایران ممنوع است؟

تردد، واردات و معامله موتور سنگین سال‌ها است در ایران ممنوع تلقی می‌شود. با این حال، دلیل ممنوعیت استفاده از موتورسیکلت‌های سنگین چیست؟
چرا تردد و معامله موتور سنگین در ایران ممنوع است؟

مخاطب ۲۴- اگر جزو علاقه‌مندان به دنیای موتورسیکلت‌ها باشید، احتمالاً این سوال را پرسیده باشید که اصلاً چرا تردد و معامله موتور سنگین در ایران ممنوع است. سال‌ها است که تردد این نوع از موتورسیکلت‌ها در خیابان‌ها و به تبع آن وارداتشان خلاف قانون به حساب می‌آید و خیلی از موتورسیکلت‌های سنگین در واقع از راه قاچاق به کشور رسیده‌اند. در ادامه به علت ممنوعیت موتور سنگین در ایران می‌پردازیم.

دلایل ممنوعیت تردد موتور سنگین در ایران
یکی از دلایلی که برای ممنوعیت موتور‌های سنگین مطرح شده، امکان سوء استفاده از آن‌ها برای سرقت به خاطر سرعت بالایشان است. سرعت این نوع موتور‌ها همچنین می‌تواند باعث وقوع تصادفات بیشتر شود؛ خصوصاً موتورسواران تازه‌کار باید به نکات مهم درباره موتورسیکلت توجه کنند. به همین دلایل که به امنیت جانی و مالی موتورسواران، رانندگان ماشین و عابران پیاده مربوط می‌شوند، استفاده از موتور سنگین در خیابان‌ها غیرقانونی اعلام شده است و مطابق با قانون با آن برخورد می‌شود. البته خطرناک بودن موتورسیکلت جزو باور‌های غلط درباره موتورسیکلت‌ها است.
این موتورسیکلت‌ها سروصدای زیادی هم تولید می‌کنند که می‌تواند آلودگی صوتی به وجود بیاورد و آرامش عمومی را مختل کند. این سروصدای بیش از حد خصوصاً کودکان و سالمندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. پلیس راهور در این باره اعلام کرده است که در صورت مواجهه به ایجاد سروصدای نامتعارف و اختلال در نظم ترافیک توسط موتورسواران با آن‌ها برخورد می‌کنند. در ضمن، جلوگیری از هدر رفتن منابع ارزی کشور هم جزو علل دیگر ممنوعیت تردد و واردات موتور سنگین در ایران به شمار می‌آید.

در صورتی که کماکان از لحاظ قانونی تردد با موتور سنگین در کشور ممکن نیست، عده‌ای بر این باورند که راه مقابله با خطرات این موتور‌ها ممنوع کردن آن‌ها نیست. آن‌ها این نکته را مطرح می‌کنند که با پلاک‌گذاری این موتور‌ها امکان کنترل و مدیریت سازمان‌یافته آن‌ها در صورت وقوع تصادف یا سرقت وجود خواهد داشت؛ در غیر این صورت، فقط به قاچاق و فرار از قانون توسط صاحبان این موتور‌ها دامن زده می‌شود.

برچسب ها: موتورسیکلت
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.