کد خبر: ۴۲۱۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۷

مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

پژوهش جدید دانشمندان «دانشگاه ییل» نشان می‌دهد که هرچه خاطرات عجیب‌تر و دور از ذهن باشند، مغز تمایل بیشتری به یادآوری آن‌ها دارد.
مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

مخاطب ۲۴- مغز انسان از میان سیل تجربیات، مواردی را برای ایجاد خاطرات جدا می‌کند. چرا در این سیل اطلاعات حسی، برخی از تجربیات به یاد می‌مانند، اما بیشتر آن‌ها توسط مغز دور ریخته می‌شوند؟
یک مدل محاسباتی و مطالعه رفتاری که توسط دانشمندان «دانشگاه ییل» (Yale University) توسعه یافته است، سرنخ جدیدی را برای این پرسش قدیمی ارائه می‌دهد. «ایلکر ییلدیریم» (Ilker Yildirim) دانشیار روانشناسی دانشگاه ییل و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ذهن چیز‌هایی را که نمی‌تواند به خوبی توضیح دهد، در اولویت می‌گذارد. اگر یک صحنه قابل پیش‌بینی باشد و تعجب‌آور نباشد، ممکن است نادیده گرفته شود.

به عنوان مثال، ممکن است یک شخص برای مدت کوتاهی با دیدن شیر آتش‌نشانی در یک محیط طبیعی دورافتاده گیج شود و تفسیر تصویر را دشوار و در نتیجه به‌یادماندنی‌تر کند. ییلدیریم ادامه داد: پژوهش ما این پرسش را بررسی کرد که کدام اطلاعات بصری به واسطه جفت شدن یک مدل محاسباتی از پیچیدگی صحنه با یک مطالعه رفتاری به‌یادماندنی می‌شوند. ییلدریم و «جان لافرتی» (John Lafferty) استاد آمار و علوم داده دانشگاه ییل، یک مدل محاسباتی ایجاد کردند که به دو مرحله در شکل‌گیری حافظه می‌پردازد. این مراحل، فشرده‌سازی سیگنال‌های بصری و بازسازی آن‌ها هستند.
براساس این مدل، آن‌ها یک مجموعه از آزمایش‌ها را طراحی کردند. در آن آزمایش‌ها، دنباله‌ای از تصاویر طبیعی به سرعت به شرکت‌کنندگان نشان داده شدند. سپس، از شرکت‌کنندگان پرسیده شد آیا تصاویر خاصی را از آن دنباله تصاویر به خاطر می‌آورند یا خیر. پژوهشگران دریافتند که هرچه بازسازی یک تصویر برای مدل محاسباتی سخت‌تر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که شرکت‌کنندگان تصویر را به خاطر بسپارند.

لافرتی گفت: ما از یک مدل هوش مصنوعی برای آشکار کردن روند درک صحنه‌ها توسط شرکت‌کنندگان استفاده کردیم. این درک در آینده می‌تواند به توسعه بیشتر سیستم‌های کارآمد حافظه برای هوش مصنوعی کمک کند. این پژوهش در مجله «Nature Human Behavior» به چاپ رسید.

برچسب ها: مغز
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.