کد خبر: ۴۳۳۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۶

عمرآپارتمان‌های پرتقاضای تهران چقدراست؟

داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که در فروردین امسال، بیشترین تعداد معامله آپارتمان مسکونی در تهران برای واحد‌هایی بوده که حداکثر پنج سال عمر داشتند.
عمرآپارتمان‌های پرتقاضای تهران چقدراست؟

مخاطب ۲۴- خرید خانه در تهران به دلیل افزایش قیمت‌های پی در پی برای طیفی از خانوار‌های این شهر به یک چالش جدی تبدیل شده است. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که به واسطه تغییراتی که در این بازار ایجاد شده، واحد‌های کم‌متراژ متقاضی بیش‌تری پیدا کرده‌اند.

بانک مرکزی در گزارش تازه خود، آماری از عمر واحد‌های معامله‌شده در تهران طی فروردین امسال ارائه کرده است. بر اساس این گزارش، در شروع امسال فقط معامله خانه‌هایی با عمر ۱۱ الی ۱۵ سال نسبت به فروردین سال قبل افزایش یافته و تعداد معاملات در خانه‌هایی با عمر بنای کمتر و بیشتر با کاهش مواجه شده است. شدیدترین اُفت معاملات نیز مربوط به خانه‌های ۶ الی ۱۰ ساله بوده است.

همچنین، در فروردین امسال خانه‌هایی که نوساز محسوب می‌شوند و حداکثر پنج سال عمر دارند، بیشترین سهم را از معاملات مسکن به خود اختصاص داده‌اند. سهم این خانه‌ها نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲ نیز افزایش یافته است. پس از آن، بیشترین سهم از معاملات مربوط به خانه‌هایی با عمر بیشتر از ۲۰ سال بود. بنابراین، به نظر می‌رسد مشتریان مسکن در حال حاضر یا طالب خانه‌های نوساز یا طالب خانه‌های بسیار قدیمی هستند و خانه‌هایی با سن ۶ تا ۲۰ سال کمتر مورد توجه آن‌هاست.

بیشتر بخوانید

بررسی معاملات مسکن در تهران از منظر عمر بنا
در فروردین امسال و در شهر تهران در مجموع یک هزار و ۵۰۸ واحد مسکونی معامله شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شروع امسال، بیش‌ترین تعداد معاملات مربوط به خانه‌های نوساز با عمر حداکثر پنج ساله بود. در واقع، ۴۵۴ خانه با این سن در تهران معامله شده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۹ درصد کمتر شده است. این در حالی است که اُفت معاملات این عمر بنا در فروردین سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰ درصد بود. همین مسئله نشان می‌دهد که کاهش معاملات خانه‌های نوساز آرام‌تر شده است.

نکته جالب توجه این است که در رتبه دوم، خانه‌هایی با عمر بیش‌تر از ۲۰ سال قرار گرفته‌اند که ۳۷۰ واحد از آن‌ها در فروردین امسال معامله شده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که در فروردین ۱۴۰۲ نسبت به فروردین ۱۴۰۱، تعداد معاملات این واحد‌ها نزدیک به ۴۰ درصد کاهش یافته بود. از همین رو می‌توان نتیجه گرفت که سرعت اُفت معاملات در این واحد‌ها کم شده است.
کمترین تعداد معاملات نیز مربوط به خانه‌های ۶ تا ۱۰ سال ساخت بوده که تنها ۲۰۳ واحد از آن‌ها در طول یک ماه ابتدایی سال معامله شده است.

بنابراین، در یک نگاه کلی می‌توان گفت که در فروردین امسال، تعداد معاملات در واحد‌هایی با عمر ۶ الی ۱۰ سال بیش‌تر از سایر خانه‌ها در مقایسه با فروردین سال گذشته کاهش یافته است. در مقابل، تعداد معاملات در خانه‌هایی با عمر ۱۱ تا ۱۵ سال افزایشی بود.

کدام خانه‌ها بیش‌ترین سهم از معاملات را رقم زدند؟
بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خانه‌هایی با عمر حداکثر پنج سال بیشترین سهم را از کل خانه‌های معامله شده در تهران داشته‌اند. به عبارت دقیق‌تر، این خانه‌ها سهم ۳۰ درصدی از کل معاملات را به خود اختصاص داده‌اند. نکته جالب توجه این است که در رتبه دوم، خانه‌های بالاتر از ۲۰ سال قرار گرفته‌اند. این خانه‌ها سهم ۲۴.۵ درصدی از کل معاملات را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین متقاضیان خرید خانه در تهران یا به سمت خانه‌های نوساز و یا به سمت خانه‌های به مراتب قدیمی‌تر و با عمری بیش‌تر از ۲۰ سال متمایل بوده‌اند.

مقایسه این سهم‌ها با سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که سهم خانه‌هایی با عمر حداکثر پنج سال در فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل افزایش یافته است. این سهم در خانه‌هایی با عمر ۶ الی ۱۰ سال با کاهش روبه‌رو بوده است. سهم خانه‌های ۱۱ الی ۱۵ سال نیز نسبت به فروردین سال قبل افزایش یافته و از ۱۵ درصد به ۱۸ درصد رسیده است.

برچسب ها: خرید خانه
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.