کد خبر: ۴۴۱۴۵
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷

بر اساس نتایج یک مطالعه بررسی شد کمبود داده، رشد هوش مصنوعی را متوقف می‌کند؟

الگو‌های هوش مصنوعی به‌شدت تابع و وابسته به داده‌ها هستند. با این اوصاف است که تداوم رشد و نفوذ هوش مصنوعی به خصوص به کمک سیستم‌هایی مانند چت‌بات چت جی‌پی‌تی، با کاهش جدی و البته قریب‌الوقوع داده مواجه خواهد بود که به نظر می‌رسد این اتفاق تا حد زیادی به دلیل کاهش قابل توجه داده‌های متنی در دسترس عموم رخ خواهد داد.
بر اساس نتایج یک مطالعه بررسی شد کمبود داده، رشد هوش مصنوعی را متوقف می‌کند؟

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:مطالعه‌ای که اخیرا توسط موسسه تحقیقاتی Epoch AI در این زمینه انجام شده است، این موضوع را تایید می‌کند. بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود که این کمبود داده در فاصله سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۲ اتفاق می‌افتد و در واقع انعکاسی از یک چالش مهم در حفظ روند سریع پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی است. رشد هوش مصنوعی به میزان بسیار وسیع به داده‌های متنی تولید شده توسط انسان وابسته بوده است، اما این منبع محدود و متناهی به تدریج در حال کاهش است. در حال حاضر شرکت‌هایی از جمله اوپن ای‌آی و گوگل منابع داده با کیفیت بالا مانند محتوای Reddit و رسانه‌های خبری را خریداری می‌کنند تا بتوانند روند آموزش الگو‌های هوش مصنوعی خود را حفظ کنند. با این حال کمبود داده‌های جدید ممکن است به زودی این شرکت‌ها را مجبور به استفاده از داده‌های خصوصی حساس یا داده‌های ساختگی کند که کمتر قابل اعتماد خواهند بود.

در حقیقت بررسی اخیر موسسه Epoch AI تاکید می‌کند که ممکن است مقیاس و درجه‌بندی الگو‌های هوش مصنوعی که به قدرت محاسباتی بسیار زیاد و مجموعه داده‌های بزرگ نیاز دارند، با کاهش منابع داده غیرممکن شود. در حالی که روش‌های جدید تا حدودی این مشکل را کمتر کرده‌اند، اما نیاز اساسی به داده‌های با کیفیت تولید شده توسط انسان همچنان وجود دارد. برخی از کارشناسان و متخصصان پیشنهاد می‌کنند که برای رفع این معضل به جای الگو‌های هوش مصنوعی بزرگ‌تر، تمرکز روی الگو‌های تخصصی باشد. توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی در واکنش به این چالش‌ها، در حال بررسی روش‌های جایگزینی از جمله تولید داده‌های مصنوعی و ساختگی هستند. با این حال، اما نگرانی‌ها در مورد کیفیت و کارآیی چنین داده‌هایی همچنان ادامه خواهد داشت و پیچیدگی روند حفظ پیشرفت‌های هوش مصنوعی، در مواجهه با منابع زبانی طبیعی و محدود را برجسته می‌کند.

این بررسی‌ها نشان می‌دهد که کل موجودی موثر داده‌های متنی عمومی تولید شده توسط انسان چیزی در حدود ۳۰۰ تریلیون توکن است که با فاصله اطمینان ۹۰ درصدی از ۱۰۰ تا هزار توکن تخمین زده می‌شود. البته این تخمین فقط شامل داده‌هایی است که به اندازه کافی کیفیت بالایی دارند تا برای آموزش الگو‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرند و امکان به‌کارگیری در مدل‌های آموزشی در دوره‌های مختلف را فراهم می‌آورند.

با توجه به برآورد‌های انجام شده در این تحقیقات، پیش‌بینی می‌شود که چه زمانی این داده‌ها به‌طور کامل مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این ترتیب مشخص شد با فاصله اطمینان ۸۰درصدی، می‌توان به سادگی گفت که ذخیره داده‌های باکیفیت در دسترس عموم و تولید شده توسط انسان، در مقطع زمانی بین سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۲ به‌طور کامل مورد استفاده قرار می‌گیرد و به پایان می‌رسد. با این حال، اما زمان دقیقی که این داده‌ها به‌طور کامل مورد استفاده قرار می‌گیرند، تا حد زیادی به نحوه و شکل مقیاس‌بندی الگو‌های هوش مصنوعی و روند رشد آن‌ها بستگی دارد. اگر این الگو‌های هوش مصنوعی به‌طور بهینه‌ای آموزش داده شوند، احتمال آن وجود دارد که تا سال ۲۰۲۸ داده‌های کافی برای آموزش آن‌ها وجود داشته باشد. اما واقعیت انکارناپذیری که وجود دارد، آن است که الگو‌های هوش مصنوعی اخیر مانند Llama ۳ متعلق به شرکت متا، اغلب با پارامتر‌های کمتر و در مقابل، داده‌های بیشتر آن هم بیش از حد آموزش داده می‌شوند تا در هنگام انجام فرآیند نتیجه‌گیری بتوانند کارآیی بیشتر از نظر محاسباتی داشته باشند.

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.