کد خبر: ۴۵۳۵
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۳

طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند

طوفان خورشیدی به اثرات جوی که روی زمین از رویداد‌های خاص خورشید رخ می‌دهد، گفته می‌شود.

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از سایت ثریا، طوفان خورشیدی یکی از پدیده‌های طبیعی است که در اثر تأثیرات جوی روی زمین رخ می‌دهد. خورشید به عنوان نور درخشان شناخته می‌شود و اغلب افراد فکر می‌کنند که رویداد‌های خاصی در خورشید رخ نمی‌دهد و هرگز تغییر نمی‌کند. خورشید را به توپی تشبیه کرده‌اند که حاوی گاز‌های مذاب است و دائما در جریان است.

 

طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند


طوفان‌های خورشیدی زمانی اتفاق می‌افتد که فوران‌های عظیمی از انرژی به شکل شعله‌های خورشیدی توسط این توپ گازی ساطع شود. این پدیده‌ها جریانی از بار‌های الکتریکی و میدان مغناطیسی را با سرعت زیادی به سمت زمین می‌فرستد. طوفان‌های خورشیدی با یک انفجار بزرگ رخ می‌دهد. پدیده طوفان خورشیدی در آینده امکان دارد به‌طور کامل زمین را به سمت نابودی بکشاند. همچنین طوفان خورشیدی می‌تواند منجر به ایجاد آشفتگی الکترومغناطیسی شود و بازسازی تلفات حاصل از این رویداد امکان دارد یک دهه زمان ببرد.



زمانی‌که طوفان خورشیدی رخ دهد در یک لحظه امکان دارد رنگ زمین رو به سیاهی برود و اینترنت قطع شود. زمانی‌که این اتفاق در کانادا رخ داد، تقریبا یک‌دهم جمعیت کانادا در خاموشی کامل فرو رفتند و آسانسور‌ها با یک تکان متوقف شد و افراد در آن گیر افتادند. این رویداد بسیار خطرناک به‌نظر می‌رسد، زیرا حتی افراد ارتباط با یکدیگر را نیز از دست می‌دهند. هیچ‌کس از خورشید انتظار چنین تخریب گسترده‌ای ندارد، اما عامل تخریب از مریخ یا فضای بین ستاره‌ای در زمین اتفاق نیفتاده است، بلکه از خورشید نشأت می‌گیرد. آنقدر هم که فکر می‌کردیم خورشید مهربان به‌نظر نمی‌رسد.

دانشمندان از گروه تحقیقاتی ایالات متحده با مشاهدات خود در رصدخانه مداری خورشیدی و تصاویر گرفته‌شده از تلسکوپ دریافتند که خورشید در بعضی از این تصاویر درخشان به نظر می‌رسد. سپس آن‌ها بر اساس بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که میدان مغناطیسی پیچیده خورشید یا یک ضربه ناگهانی ارتباط خود را قطع کرد و سپس دوباره وصل می‌شود. همچنین در این رویداد انرژی هزاران بمب هیدروژنی آزاد می‌شود و قطعات اتمی به فضا پرتاب می‌شود. به این پدیده «پرتاب جرم تاجی» (CME) گفته می‌شود. این پدیده‌های فورانی معمولا با تاریکی و روشنایی شبیه به موج تشبیه می‌شوند. همچنین بخشی از شعله‌ها و تاج خورشید که از داغ‌ترین قسمت خورشید است از آن جدا می‌شود و به سمت فضا پرتاب می‌شود و این رویداد که به نام پرتاب جرم تاجی شناخته می‌شود منجر به طوفان خورشیدی می‌شود.

CME‌ها تقریبا حاوی ۱۰ میلیارد تن مواد مذاب هستند و سرعت حرکت آن تقریبا ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر بر ثانیه است. این رویداد‌های قوی بیش‌تر در اطراف خورشید رخ می‌دهد که در این حالت میدان مغناطیسی خورشیدی انرژی بسیار زیادی آزاد می‌کند. اگر بخشی از تاج خورشید که از آن جدا می‌شود، عظیم باشد و با سرعت بسیار بالا از مرکز قرص خورشید پرتاب شود تأثیر بسیار زیادی روی زمین می‌گذارد. اگر میدان مغناطیسی با زمین همخوانی داشته باشد، میدان مغناطیسی محافظ زمین پلاسما را در اطراف سیاره هدایت و کنترل می‌کند. خبر ناگوار این است که اگر این بخش از تاج خورشید که بسیار داغ است به زمین برخورد کند، می‌تواند ماهواره‌ها را نیز مختل کند. در سال جاری، طوفان خورشیدی ۴۰ ماهواره «استارلینک اسپیس‌ایکس» را از مدار خارج کرد.

تغییرات مداوم میدان مغناطیسی خورشید منجر به رویداد این پدیده می‌شود که نتیجه این پدیده طوفان ژئومغناطیسی است. این طوفان نوعی اختلال موقت در میدان مغناطیسی زمین است که از لرزش موج باد خورشیدی یا ابر میدان مغناطیسی است و با میدان مغناطیسی زمین تعامل دارد. دانشمندان با استفاده از تلسکوپ‌های مجهز به فیلتر‌های خورشیدی می‌توانند خورشید را به‌دقت مشاهده و بررسی کنند. همچنین آن‌ها لکه‌های خورشیدی تیره‌ای را روی سطح خورشید می‌بینند. شعله‌های خورشیدی کوتاه‌مدت، اما درخشان و قدرتمند توسط رصدخانه‌های فضایی شناسایی می‌شوند. همچنین پرتاب بخشی از تاج خورشید، حباب‌های گاز و میدان مغناطیسی حاوی میلیارد‌ها تن ذرات باردار است که این ذرات می‌تواند تا چندین مایل در ساعت حرکت کند. این ماده خورشیدی خطرناک گاهی در فضا به بیرون سراریز می‌شود و گاهی به زمین برخورد می‌کند.

طوفان‌های خورشیدی با وجود این‌که بسیار خطرناک هستند، اما برای انسان‌ها در سطح زمین خطری ندارند. این طوفان‌ها تا زمانی‌که روی سطح زمین هستند و توسط پوشش جوی زمین محافظت می‌شوند، پدیده‌ای فوق‌العاده است و انسان را نیز تهدید نمی‌کند و به بدن آن آسیبی وارد نمی‌شود. ذرات پرانرژی طوفان خورشیدی و همچنین ذرات حامل توسط پرتاب جرم تاجی می‌تواند باعث مسمویت انسان و سایر پستانداران شوند. همچنین طوفان‌های خورشیدی فضانوردانی که به ماه سفر می‌کنند را نیز تهدید می‌کنند. حتی دوز‌های زیاد آن می‌تواند کشنده باشد. طوفان‌های خورشیدی و اثرات حاصل از آن هیچ خطری برای انسان در سطح زمین محسوب نمی‌شود؛ بنابراین انسان‌ها لازم نیست از این پدیده واهمه داشته باشند. بدن انسان توسط اتمسفر و میدان مغناطیسی زمین در برابر اثرات شعله‌های خورشیدی محافظت می‌شود.

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.