کد خبر: ۴۶۸۳۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱

شهر‌های گرم جهان را بشناسید!

یکشنبه گذشته گرم‌ترین روز ثبت شده در جهان از زمان تعیین رکورد‌های گرمایی تاکنون بوده است.
شهر‌های گرم جهان را بشناسید!

مخاطب ۲۴- گرما- بر اساس داده‌های اولیه «سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا»، ۲۱ ژوئیه (یکشنبه گذشته) با میانگین دمای ۱۷.۰۹ درجه سانتیگراد، گرم‌ترین روز ثبت شده در جهان از زمان تعیین رکورد‌های گرمایی تاکنون بوده است.

همچنین ماه گذشته گرم‌ترین ماه ژوئن زمین از زمان شروع ثبت رکورد‌های جهانی در سال ۱۸۵۰ بوده است.

ژوئن ۲۰۲۴ نه تنها خیلی گرم بود بلکه سیزدهمین ماه متوالی بود که یک رکورد گرمای جهانی شکسته شد.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر و شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سالهاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

با این حال در ماه‌های اخیر در نقاط مختلف جهان دفعات موج گرما بیشتر شده است و شهر‌ها روز‌های بیشتری را بالای ۵۰ درجه سانتیگراد تجربه می‌کنند.

شبکه تلویزیونی «الجزیره» در تهیه این گزارش، داده‌های اقلیمی ۲۰ ساله از بیش از ۱۲۰۰ شهر در سراسر جهان را تجزیه و تحلیل کرده است.

الجزیره در این تحلیل داده‌ها، گرم‌ترین دما‌های ثبت شده در بیش از ۱۲۰۰ شهرِ جهان را بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۳ رتبه بندی می‌کند.

اگر شما در جایی از این کره خاکی زندگی می‌کنید که هرگز گرمای ۵۰ درجه سانتیگراد (۱۲۲ فارنهایت) یا حتی ۴۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ فارنهایت) را تجربه نکرده اید، درک این که این دمای هوا چقدر گرم است بی‌تردید برایتان دشوار خواهد بود.


در طول ۲۰ سال گذشته، ۱۹ شهر از ۱۵ کشور حداکثر دمای ۵۰ درجه سانتیگراد (۱۲۲ فارنهایت) یا بالاتر را ثبت کرده‌اند.

شهر بصره در عراق حداقل ۱۲۹ روز دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد را ثبت کرد و پس از آن اهواز در ایران با ۸۴ روز و «جهرا» (الجهراء) در کویت با ۸۳ روز قرار گرفتند.

شهر‌های گرم جهان را بشناسید!
بر اساس جدولی که الجزیره از ثبت دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد در این ۱۲۰۰ شهر ارائه کرده است شهر جهرا در کویت با رکورد ۱۴۳ روز دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه و ۹ روز دمای ۵۰ یا بالاتر از ۵۰ درجه سانتیگراد در صدر این رتبه‌بندی قرار گرفته است.

در این رتبه بندی شهر بصره در عراق و اهواز در ایران در جایگاه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. در ۱۰ جایگاه اول شهر‌هایی از سودان، سنگال، عربستان و الجزایر نیز به چشم می‌خورند.

شهر‌های گرم جهان را بشناسید!
گرم‌ترین شهر‌ها کدامند؟
این گزارش همچنین حاکیست در طول ۲۰ سال گذشته، بالاترین دما تنها در پنج شهر در چهار کشور در سراسر خاورمیانه ثبت شده است که این کشور‌ها براساس رتبه‌بندی فوق شامل ایران (هفت بار)، عراق (شش بار)، کویت (پنج بار) و عربستان سعودی (دو بار) می‌شوند.

این شهر‌ها در مکان جغرافیایی قرار دارند که بیشترین مقدار نور مستقیم خورشید را دریافت می‌کند. علاوه بر این، همه آن‌ها در بیابان و بسیار نزدیک به سطح دریا قرار دارند که در آن گرما تابش می‌کند.

به دلیل موقعیت جغرافیایی، شهر اهواز طی ۲۰ سال گذشته هفت بار بالاترین دما را به ثبت رسانده است که به طور مداوم از ۵۰ درجه سانتیگراد فراتر رفته است. همچنین در بصره عراق، دمای هوا شش بار به بالاترین حد جهانی رسیده است از جمله در سال ۲۰۲۲ که دمای شهر ۵۳ درجه سانتیگراد ثبت شد.

برچسب ها: گرما
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.