کد خبر: ۴۸۸۴۴
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵

سیدحسن خمینی: منتظر نباشید، برای اربعینی شدن باید از خودمان شروع کنیم

یادگار امام تأکید کرد: برای اربعینی شدن باید از خودمان شروع کنیم و منتظر نباشید که از بیرون تفضلی شود بدون اینکه بسترش را در خود فراهم کرده باشید. در جامعه هم همین است؛ تا در خودتان تغییر ایجاد نکنید، خداوند چیزی را تغییر نمی‌دهد. برای اینکه کسی مثل جابر شویم، باید از خودمان شروع کنیم. چنین آدمی است که اربعین به نام او گره می‌خورد.
سیدحسن خمینی: منتظر نباشید، برای اربعینی شدن باید از خودمان شروع کنیم

مخاطب۲۴- حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی طی سخنانی در مراسم سوگواری شب اربعین حسینی (ع) در حرم مطهر امام خمینی (س)، گفت: اربعین یک قهرمان ناشناخته دارد. معلوم است که اربعین متعلق به سیدالشهدا (ع) است، اما یک قهرمانی در اربعین هست که به طور معمول در مورد او صحبت نمی‌شود؛ و او جابر بن عبدالله انصاری است. قهرمان اربعین جابر است.

یادگار امام با اشاره به اینکه جابر بن عبدالله در روز اربعین خودش را به کربلا می‌رساند، افزود: جابر ۱۶ ساله بوده که پیامبر (ص) به مدینه هجرت کردند. پدر جابر در عقبه دوم با پیامبر (ص) پیمان می‌بندد و مسلمان می‌شود بنا بر قولی جابر در آن سفر همراه بوده و او هم کوچکترین فردی بوده که با پیامبر (ص) پیمان بسته و قریب ۹۵ سال عمر کرده است.
وی یادآور شد: در موعد کربلا جابر تقریبا ۷۸ ساله بوده و به خاطر نابینایی به کربلا نرفته است. جابر در غزوات بسیار زیادی همراه پیامبر (ص) بوده و گفته‌اند ۱۷ تا ۱۹ جنگ همراه پیامبر (ص) بوده، اما نکته این است که پدر جابر از شهدای احد است و جالب‌تر اینکه دایی جابر هم در احد به شهادت رسیده است. بعضی روایات گفته‌اند خود جابر در احد نبوده و بعضی‌ها گفته‌اند در آنجا سقایت داشته است.

سیدحسن خمینی با اشاره به آیه «ولاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا»، اظهار داشت: این آیه در شأن پدر جابر نازل شده است. می‌دانید که اصحاب پیامبر (ص) در احد شکست خوردند و عده‌ای شماتت می‌کنند و پیامبر (ص) به جابر می‌گوید می‌دانی اگر پدرت زنده بود دوست داشت دوباره کشته شود. شهید آوینی راجع به شهدای دفاع مقدس هم گفته بود «پندار ما این است که ما مانده‌ایم و شهدا رفته‌اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده‌است و شهدا مانده‌اند».

وی تأکید کرد: در «لیلة البعیر» ۷۰۰ روایت از پیامبر (ص) شنید و نقل است که پیامبر (ص) ۲۵ بار برای جابر طلب مغفرت کرد. امام بزرگوار ما می‌فرماید بزرگترین فضیلت حضرت زهرا (س) این است که جبرئیل بعد از پیامبر (ص) مرتب با او مراوده داشت. اتصال با جبرئیل فقط با یک نفس کامل میسر است؛ و این داستان در رابطه با جابر نقل شده که در لیلة البعیر صدای جبرئیل را شنیده است. جابر از کسانی است که روایت شده بعد از پیامبر (ص) هم با خلفای دیگر بیعت نکرده و صلح با معاویه هم نپذیرفت. جابر از زمره شرطة الخمیس امیرالمؤمنین (ع) است؛ بی خود نیست که اربعین با نام او گره خورده است. او از زمره فقهای اصحاب است و بعد از عبدالله بن عمر تنها کسی که در مدینه تدریس داشت، جابر بود.

یادگار امام افزود: وقتی که معاویه و یزید راه افتادند که مردم لعن امیرالمؤمنین بگویند، جابر یک تنه ۷۰ روایت در فضیلت امیرالمؤمنین (ع) در مدینه نقل کرده است. به همین جهت یک مدتی برای تحقیر او می‌گویند باید زنّار بیاندازد. شیخ مرتضی انصاری هم از نسل او است.

وی تأکید کرد: نکته اینجا است، برای اربعینی شدن باید از خودمان شروع کنیم و منتظر نباشید که از بیرون تفضلی شود بدون اینکه بسترش را در خود فراهم کرده باشید. در جامعه هم همین است؛ تا در خودتان تغییر ایجاد نکنید، خداوند چیزی را تغییر نمی‌دهد. برای اینکه کسی مثل جابر شویم، باید از خودمان شروع کنیم. چنین آدمی است که اربعین به نام او گره می‌خورد.

سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه اولین درس اربعین خوب شدن است، گفت: ما همه منتظر هستیم یک کسی از دور بیاید ما را منقلب کند؛ خدا کند بیاید، اما پیش از آن باید بسترش را فراهم کنید. تعبیری هست که چرا امام زمان (عج) ظهور نمی‌کند؟ ما آلوده هستیم و همه را گردن این و آن می‌اندازیم. از درون خودتان شروع کنید. نمونه‌اش امام خمینی (س) که از خودش شروع کرد و از لحظه لحظه زندگی استفاده کرد. اگر بخواهید در پیاده روی اربعین باشید، باید مثل جابر شوید. برای جابر شدن باید قابلیت شنیدن وحی پیدا کنید.

برچسب ها: سید حسن خمینی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.