کد خبر: ۵۲۴۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲

مذاکرات ایران و روسیه برای تجارت گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از شروع مذاکرات جدی بین ایران و روسیه در خصوص تجارت گازی دو کشور خبر داد و گفت: هنوز جزئیات میزان واردات گاز از روسیه و نحوه انتقال و تحویل آن نهایی نشده است.

مخاطب۲۴- سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی که از ابتدای آبان هم مشاهده شد، زمستان امسال نزدیک به ۴ درجه سردتر خواهد بود و این به معنای افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز کشور است.

وی افزود: هرچه مصرف در بخش خانگی بیشتر شود، مجبوریم تحویل گاز به صنایع و نیروگاه‌ها را محدودتر کنیم و سوخت معادل بیشتری به آنها تحویل دهیم.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز ناترازی گاز داریم که باید با تحویل سوخت معادل به نیروگاه‌ها و صنایع جبران شود.

وی ادامه داد: حفظ حقوق مردم صرفا در تامین گاز خانگی نیست، وقتی در تابستان برق صنایع به دلیل هدر رفت انرژی قطع شود و یا در زمستان هم صنایع از لحاظ مصرف گاز محدود شوند این موضوع به نوعی تضییع حقوق مردم است چرا که اثر کلی بر اقتصاد کشور دارد پس لازم است این آگاهی بخشی صورت پذیرد که بدمصرفی مستقیم بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اذعان داشت: ما سومین تولید کننده گاز جهان هستیم از طرفی ۷۲ درصد سبد انرژی کشور و ۸۲ درصد سوخت نیروگاه‌ها گاز طبیعی است، که می‌توان گفت این آمار در دنیا منحصر به فرد است.

بیشتر بخوانید

وی افزود: امسال بک سال استثنایی داریم، اولین بار است که توده هوای سرد اسکاندیناوی وارد کشور می‌شود و ۱۱ استان شمالی کشور با افت دما در ابتدای آبان مواجه شدند.

توکلی خاطرنشان کرد: هر یک درجه سانتیگراد کاهش دما، ۲۵ میلیون مترمکعب یعنی به اندازه یک فاز پارس جنوبی، به مصرف روزانه گاز کشور اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: هر یک مترمکعب گاز در داخل ایران ۱۰۲ تومان توزیع می‌شود در حالی‌که در منطقه ارزش هر مترمکعب گاز ۲۰ تا ۲۵ هزار مترمکعب است.

توکلی از شروع مذاکرات جدی بین ایران و روسیه در خصوص تجارت گازی دو کشور خبر داد و گفت: هنوز جزئیات میزان واردات گاز از روسیه و نحوه انتقال و تحویل آن نهایی نشده است، اما با توجه به تاکید برنامه هفتم و اسناد بالادستی، برای تبدیل ایران به هاب ترانزیت و تجارت گاز منطقه، توسعه تجارت گازی با روسیه در دستور کار است و دو طرف نیز در این زمینه عزم و اراده دارند.

وی افزود: برای زمستان امسال حتما یکی از مباحثی که دنبال می‌کنیم بحث واردات گاز است، در مرحله نهایی شدن یک قرارداد در این زمینه هستیم که البته حجم بالایی ندارد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اذعان داشت: در حال حاضر هیچ واردات یا سوآپ گازی نداریم، اما قراردادی در دست پیگیری داریم که بخشی از آن سوآپ و بخشی واردات است که بعید است به زمستان امسال برسد.

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
قیمت تتر در بازار امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۴! قیمت تتر در بازار امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۴!
اقتصادنیوز: قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با افزایش همراه شد و به ۲۳۲۲۲۳ تومان رسید.
قیمت بیت کوین، امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ صعودی است! قیمت بیت کوین، امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ صعودی است!
امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵، بیت کوین در بازار تهران به طور متوسط ۸۶،۱۸۸ دلار معامله شد.
رقیب وارداتی نیسان آبی چه خودرویی است! + عکس رقیب وارداتی نیسان آبی چه خودرویی است! + عکس
لینکسیس ۲۰۲ که با ظرفیت بار حدود ۳ تن و قوای محرکه پلاگین هیبرید بردافزا معرفی شده، یکی از محصولات جدیدی است که می‌تواند وارد رقابت با خودرو‌های باسابقه این بخش، به‌ویژه نیسان آبی، شود.