کد خبر: ۵۴۷۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۶

نوشیدنی‌های گرم سرطان زا هستند؟

نوشیدن مداوم نوشیدنی‌های گرم ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده و روده را افزایش دهد.
نوشیدنی‌های گرم سرطان زا هستند؟

مخاطب۲۴-  سرما و آلودگی‌ هوا در فصل زمستان ما را به طور طبیعی به مصرف نوشیدنی‌های گرم متمایل می‌کند اما متخصصان مصرف مداوم نوشیدنی‌های گرم را توصیه نمی‌کنند و بر این باور هستند که این نوشیدنی‌ها می‌توانند در بروز سرطان‌های روده و معده موثر باشند.

بنابر گزارش همشهری آنلاین، خوردن نوشیدنی‌های گرم به خصوص در فصل سرد زمستان می‌تواند به ما کمک کند تا گرم بمانیم. نوشیدنی‌هایی که در صبح‌های زمستانی ما را با طعم خوش خود از خواب بیدار می‌کنند چای، قهوه و شکلات داغ هستند. این نوشیدنی‌ها نه تنها دمای بدن را بالا نگه می‌دارند، بلکه به تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز برای جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کنند. با این حال، نوشیدن مداوم نوشیدنی‌های گرم ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده و روده را افزایش دهد.

این سوال که آیا نوشیدنی های گرم به سرطان معده یا روده کمک می کند در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) نوشیدنی‌هایی را که در دمای بالای ۶۵ درجه سانتیگراد مصرف می‌شود به عنوان «احتمالا سرطان زا برای انسان» طبقه بندی می‌کند. این نگرانی ناشی از آسیب حرارتی به پوشش مری است که به طور بالقوه می‌تواند به معده یا روده گسترش یابد.

نتایج یک مطالعه در کلینیک کلیولند نشان می‌دهد که مصرف نوشیدنی‌های بسیار داغ می تواند منجر به تحریک مزمن و التهاب دستگاه گوارش شود. با گذشت زمان، این شرایط ممکن است بافت‌ها را به ویژه در افرادی که سایر عوامل خطر مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل یا شرایط گوارشی از قبل موجود را دارند، مستعد ابتلا به سرطان کند.

به گفته دکتر جاسمین آگاروال متخصص جراحی سرطان در کلینیک روبی هال، ضروری است که توجه داشته باشید که دما، نه خود نوشیدنی، عامل خطر اصلی است. چای، قهوه یا سایر نوشیدنی‌هایی که در دمای متوسط مصرف می‌شوند، خاصیت سرطان‌زایی ندارند. علاوه بر این، داده‌های اپیدمیولوژیکی که مصرف نوشیدنی گرم را به طور خاص با سرطان معده یا روده مرتبط می‌کند، محدود و متناقض باقی مانده است.

راه‌های جلوگیری

برای به حداقل رساندن خطر، توصیه می‌شود نوشیدنی‌های داغ را قبل از نوشیدن تا رسیدن به دمای ایمن خنک کنید. این عمل ساده نه تنها از آسیب حرارتی جلوگیری می‌کند، بلکه تجربه کلی لذت بردن از نوشیدنی شما را نیز افزایش می‌دهد. آگاهی عمومی در مورد این نگرانی بارز سلامتی می‌تواند به ترویج عادات ایمن‌تر کمک زیادی کند.

 

 
 
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.