کد خبر: ۵۴۷۳۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵

اسلامی: مانعی برای نظارت آژانس ایجاد نکرده و نمی‌کنیم

رییس سازمان انرژی اتمی گفت که همکاری‌های ایران و آژانس بر اساس بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ در چارچوب یک مدالیتی برای رفع ابهامات باقی مانده ادامه دارد و مانعی بر سر این همکاری‌ها نیست.
اسلامی: مانعی برای نظارت آژانس ایجاد نکرده و نمی‌کنیم

طب۲۴- «محمد اسلامی» در حاشیه مراسم رونمایی از  مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند s در جمع خبرنگاران درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه ایران نظارت بیشتر بر فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سوی آژانس پذیرفته است؟ گفت: وقتی فعالیت هسته‌ای انجام می‌دهیم در حوزه مواد هسته‌ای طبیعی است که با تغییر مقیاس و ظرفیت، میزان نظارت و بازرسی هم تغییر می‌کند.

وی افزود: ما طبق چارچوب و ضوابط آژانس عمل می‌کنیم و طبیعی است که وقتی سه واحد فعالیت پنج واحد ارتقا می‌یابد به همان نسبت هم نظارت افزایش می‌یابد و امر بدیهی نیست. متاسفانه برخی جریان‌ها به ویژه جریان صهیونیستی دنبال ایجاد رعب و وحشت علیه برنامه هسته‌ای ایران است.

بیشتر بخوانید

پاسخ به سوالات آژانس در چارچوب مدالیته ۱۴۰۱ انجام می‌شود

اسلامی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه بعد از قطعنامه اخیر در شورای حکام، آیا مدالیته جدید برای حل مسائل و ابهامات آژانس میان ۲ طرف تعیین و طراحی شده است؟ اظهار کرد:  در اسفند ۱۴۰۱ در تهران بیانیه مشترک همکاری داشتیم و به صراحت آمد که رابطه ایران و اژانس در چارچوب پادمان و ان پی تی است و درباره پاسخ به سوالات درباره چهار مکان که الان به ۲ مکان کاهش یافته است، قرار شد تعامل کنیم این موضوعات بسته شود. ما به اینها هم پاسخ دادیم و این موضوعات با ادعاهای ساختگی رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: همچنین تفاهم کردیم که معاونان ما مدالیته را استخراج کنند برای این کار و این مساله هم انجام شد و آن چه الان انجام می‌شود و رفت و آمدها در چارچوب همان مدالیتی است. تا امروز آژانس همواره برای نظارت‌های خود در چارچوب پادمان و ان پی تی دسترسی داشته است و مانعی برای آن ایجاد نکرده و نمی‌کنیم.

اسلامی درباره وضعیت پژوهش در سازمان انرژی اتمی با اشاره به سیاست درهای باز سازمان برای بخش‌های مردمی، دانشجویی، کارشناسی گفت: در ارائه و به تصویر کشیدن دستاوردهایمان سعی کردیم به زبان‌ها و روش‌های مختلف فعالیت کنیم و این دستاوردها به سمت تجاری سازی برود.

وی درباره شتابدهنده های خطی گفت: این شتابدهنده ها کاربرد پزشکی، صنعتی و غیره دارد و اینها را قبلا کشور از خارج خریداری می شد. یا اقلام اولیه ساخت آنها از خارج می‌آمد اما امروز در قالب‌های دانش بنیان این اقلام ساخته و تولید می‌شود. به علاوه با مراکز تحقیقاتی پزشکی و کشاورزی این محصولات تولید می‌شود.

توزیع ۶۹ محصول رادیودارویی به مصرف کنندگان

اسلامی تصریح کرد: امروز سازمان انرژی اتمی ۶۹ محصول رادیودارویی را به مصرف کننده آن در بیمارستان‌ها و مراکز پرتو پزشکی توزیع می‌کند.

طرح ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار است

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: طرح ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار است و امیدواریم این میزان در ۱۴۲۰ به طور کامل تامین شود. بازدهی نیروگاه اتمی نزدیک به ۱۰۰ است و حتی پسماندش قابل احیا و استفاده مجدد است.

وی درباره فعالیت پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای اظهار کرد: پژوهشگاه علوم و فنون سازمان با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان مسیر توسعه را دنبال می‌کند.

اسلامی همچنین گفت: در حوزه کشاورزی هسته‌ای ما نیاز داریم برای وضعیت آب و خاک در رابطه با مصرف و مقاوم بودن خاک از انرژی هسته‌ای استقاده کنیم. این محصولات بازدهی محصول افزایش یافته و آب دهی را کم می کند و خاک مقاوم می‌ماند. امیدواریم کشاورزی ما با استفاده از فناوری هسته‌ای مزیت‌های رقابتی پیدا کند و سهم کشور را در صادرات افزایش دهد.

برچسب ها: هسته ای
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»