کد خبر: ۵۵۱۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

آیت‌الله سیستانی با منحل کردن «الحشد الشعبی» مخالفت کرد

یک روزنامه لبنانی گزارش داد که برخی طرف‌ها خواستار منحل کردن الحشدالشعبی عراق از سوی آیت‌الله سیستانی با صدور فتوایی شدند، اما این مرجع عالی‌قدر شیعیان در نجف اشرف با این امر مخالفت کرده است.
آیت‌الله سیستانی با منحل کردن «الحشد الشعبی» مخالفت کرد

مخاطب۲۴- یک رسانه خبری لبنانی به نقل از یک منبع عراقی بدون ذکر نام نوشت: دولت عراق چندین بار از سوی طرف‌های بین المللی و منطقه‌ای درخواست‌هایی مبنی بر انحلال الحشدالشعبی و تحویل سلاح گروه‌های عراقی (گروه‌های مقاومت) به دولت دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید


یک منبع عراقی دوم نیز با اشاره به دو سفر محمد الحسان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق به نجف اشرف برای دیدار با آیت الله سیستانی گفت: هدف محمد الحسان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق از دیدار دوم با آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف درخواست صدور فتوا از سوی وی مبنی بر تفکیک و انحلال الحشدالشعبی و یا ادغام آن با وزراتخانه‌های امنیتی دیگر بود، زیرا این سازمان با فتوای آیت الله سیستانی تشکیل شده است، اما مرجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف حاضر به استقبال از نماینده دبیرکل سازمان ملل نشد.



منبع عراقی اول که نزدیک به دولت عراق است، تصریح کرد: مساله انحلال الحشدالشعبی یک خواسته و تمایل غربی است، این مساله جدیدی نیست و به طور ویژه از سوی آمریکا مطرح می‌شود که همواره نسبت به گروه‌های عراقی (گروه‌های مقاومت) اعلام نارضایتی می‌کند.



منبع عراقی دوم نیز در این باره گفت: آیت الله سیستانی در اولین دیدار محمد الحسان را به حضور پذیرفت. در این دیدار در خصوص اوضاع منطقه و منافع عراق تبادل نظر شد و در دیدار دوم که چند روز پیش و تقریبا بعد از یک ماه از سوی نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق انجام شد، آیت الله سیستانی نماینده دبیرکل سازمان ملل را به حضور نپذیرفت بلکه فرزند خود "سید محمدرضا "را برای استقبال از وی فرستاد. این مساله نشان می‌دهد که نماینده سازمان ملل در دیدار اول از آیت الله سیستانی درخواست کرده که الحشدالشعبی را منحل کند و عدم استقبال از آیت الله سیستانی در دیدار دوم از الحسان، به معنای مخالفت با این امر است.



الحشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) به دنبال هجوم گروه تروریستی داعش و سقوط چندین استان عراق در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴)، با فتوای جهاد کفایی آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعه عراق تشکیل شد؛ نیرو‌هایی که با پیروی از مرجعیت دینی و اتحاد و همبستگی مردمی توانستند در یک نبرد بی امان سه ساله و نیمه، به پیروزی‌های بزرگی دست یابند و کار این گروه مخوف تروریستی را در اواخر تابستان ۱۳۹۶ یکسره کنند.

برچسب ها: عراق
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»