کد خبر: ۵۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۹

خطرات برخی دارو‌های مصرفی زنان باردار برای فرزندان

دارو‌های رایجی که توسط زنان باردار استفاده می‌شود، خطر ابتلای فرزندانشان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
خطرات برخی دارو‌های مصرفی زنان باردار برای فرزندان

مخاطب ۲۴- محققان دریافته‌اند که دارو‌های ضدالتهابی که توسط میلیون‌ها زن باردار در سراسر جهان مصرف می‌شوند، ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را در کودکانشان افزایش دهد.

 

محققان تأثیر مصرف هورمون‌های گلوکوکورتیکوئیدی (یا گلوکوکورتیکوئیدها)، نوعی استروئید را بر روی کودکانی که در دوران بارداری در معرض این دارو‌ها قرار داشتند، مورد مطالعه قرار دادند.

 

نتایج نشان داد کودکانی که در معرض این دارو‌ها قرار گرفتند، ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از کودکانی که مادرانشان از این دارو‌ها استفاده نمی‌کردند، در معرض ابتلا به اوتیسم بودند.

 

دارو‌های هورمون گلوکوکورتیکوئید، مانند پردنیزون و کورتیزون، همچنین با افزایش خطر ابتلا به ناتوانی‌های ذهنی، اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) و اضطراب مرتبط هستند؛ زیرا این دارو‌ها اثر هورمون کورتیزول را تقلید می‌کنند. این هورمون در غده فوق کلیوی تولید می‌شود و دارای اثر ضد التهابی است.

 

این دارو‌ها معمولاً توسط زنان باردار استفاده می‌شوند که احتمال دارد زایمان زودرس را تجربه کنند؛ زیرا این دارو‌ها به رشد و بلوغ اندام‌های جنین کمک می‌کنند. دارو‌های گلوکوکورتیکوئید همچنین به زنان بارداری که از اختلالات ایمنی یا عفونت‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و آسم رنج می‌برند، داده می‌شود؛ زیرا این دارو‌ها پاسخ ایمنی را کاهش می‌دهند.

 

اما مطالعه جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن جنین در معرض مقادیر بیش از حد این دارو‌ها ممکن است بر رشد مغز او تأثیر منفی بگذارد.

 

عوارض جانبی استفاده طولانی مدت از هورمون‌های گلوکوکورتیکوئید، مانند افزایش وزن و پوکی استخوان، دهه هاست که شناخته شده است. با این حال، مطالعه اخیر انجام شده در دانمارک نشان می‌دهد که این دارو‌ها ممکن است به رشد مغز کودکان نیز آسیب برساند.

 

محققان داده‌های رشد بیش از ۱.۱ میلیون کودک متولد شده بین سال‌های ۱۹۹۶ و ۲۰۱۶ را بررسی کردند. بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر از این کودکان در رحم در معرض گلوکوکورتیکوئید‌ها قرار گرفته بودند.

 

محققان ۱۵ سال پس از تولد این کودکان را دنبال کردند تا تأثیر قرار گرفتن در معرض دارو‌ها بر رشد آن‌ها را بررسی کنند. آن‌ها دریافتند کودکانی که در معرض این دارو‌ها قرار می‌گیرند، ۵۰ درصد بیشتر از کودکانی که مادرانشان دارو مصرف نمی‌کنند، به اوتیسم مبتلا می‌شوند.

 

همچنین نتایج نشان داد که خطر ابتلا به ناتوانی‌های ذهنی و اختلال نقص توجه و بیش فعالی در گروهی که در معرض دارو‌ها قرار داشتند ۳۰ درصد بیشتر بود.

 

اختلالات خلقی، اضطراب و استرس نیز در نزد آن‌ها ۵۰ درصد بیشتر بود.

 

در مورد فرزندان مادران مبتلا به اختلالات خودایمنی یا التهابی، خطر ابتلا به اوتیسم و ADHD در گروه در معرض مواد مخدر ۳۰ درصد بیشتر بود، در حالی که مشکلات خلقی و ناتوانی‌های ذهنی ۴۰ درصد بیشتر بود.

برچسب ها: مادران باردار
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.