کد خبر: ۵۶۶۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

امیر تتلو به اعدام محکوم شد

پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. حکم قطعی نیست
امیر تتلو به اعدام محکوم شد

مخاطب ۲۴- حکم اعدام امیر تتلو، پس از رفت و برگشت توسط قضات دیوان عالی کشور صادر شد. امیر تتلو پیش از این به اتهام سب النبی به اعدام محکوم شده بود ولی قضات شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران این اتهام را محرض ندانستند و متهم را تنها به پنج سال زندان محکوم کردند.

 

اعتراض دادستانی باعث شد، پرونده امیر تتلو دوباره توسط دیوان عالی کشور بررسی و حکم نقض شود. محاکمه این بار در شعبه ششم دادگاه کیفری انجام گرفت و قضات پس از بررسی محتویات پرونده با اکثریت آرا متهم را به اعدام محکوم کردند.

 

سبّ النبی چیست؟

 

سبّ النبی، اصطلاحی فقهی و حقوقی، به معنای هرگونه توهین، اهانت، نسبت دادن صفات ناپسند، یا انکار مقام و منزلت پیامبر اسلام، حضرت محمد است. این عمل در اسلام از گناهان بزرگ شمرده شده و در قوانین برخی کشور‌های اسلامی، از جمله ایران، مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.

 

بسیاری از فقها در فقه اسلامی بر این باورند که مجازات سبّ النبی، اعدام است. ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی ایران، دامنه جرم سبّ النبی را گسترش داده و علاوه بر اهانت به پیامبر، شامل مواردی مثل اهانت به مقدسات اسلام، اهانت به سایر پیامبران الهی، اهانت به ائمه اطهار (ع)، اهانت به حضرت فاطمه زهرا (س) می‌داند. بر اساس این ماده، اگر اهانت به این موارد به گونه‌ای باشد که مشمول حکم سبّ النبی شود، مجازات آن اعدام است. در غیر این صورت، مجازات آن حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.

بیشتر بخوانید

تشخیص اینکه آیا یک گفته یا رفتار، مصداق سبّ النبی است یا خیر، بر عهده قاضی است و به شرایط و قرائن مختلف بستگی دارد.

 

چرا امیر تتلو به سبّ النبی متهم شد؟

 

دقیقاً مشخص نیست که امیر تتلو دقیقاً چه عباراتی به زبان آورده یا در آثارش منتشر کرده که منجر به اتهام «سبّ النبی» شده است، زیرا جزئیات پرونده و محتوای دقیق اظهارات و آثار او به طور عمومی منتشر نشده است. با این حال، با توجه به اظهارات وکیل او، می‌توان برخی احتمالات را در نظر گرفت. چیز‌هایی مثل محتوای ترانه‌ها و ویدیو‌ها یا اظهارات متهم در فضای مجازی.

 

گفته می‌شود برخی ترانه‌ها و ویدیو‌هایی که امیر تتلو منتشر کرده، حاوی عبارات و مضامینی بوده که از نظر برخی، توهین به ائمه اطهار (ع) و پیامبر اسلام (ص) تلقی شده است. همچنین برخی اظهارات تتلو در شبکه‌های اجتماعی نیز ممکن است به عنوان مصادیق «سبّ النبی» در نظر گرفته شده باشد.

 

دلیل صدور حکم اعدام امیر تتلو

 

حکم قبلی امیر تتلو به دلیل کامل نبودن دلایل در خصوص اتهام «سبّ النبی» نقض شده بود. تشخیص اینکه یک عبارت یا رفتار، مصداق «سبّ النبی» است یا خیر، برعهده قاضی گذاشته شده و از سوی دیگر، چون اتهام «سبّ النبی» اتهامی سنگین است و نیازمند بررسی دقیق و همه‌جانبه توسط مراجع قضایی است.

 

امیر تتلو به همین خاطر در دادگاه قبلی که به بررسی همین اتهام مربوط می‌شد؛ محکومیتی معادل پنج سال زندان دریافت کرده بود، اما پس از اعتراض دادستانی، پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده شد.

 

مطابق رای دیوان عالی، اعتراض دادستان پذیرفته شد و قضات دیوان عالی ایران هم دلایل مطرح‌شده درخصوص اتهام سب‌النبی را پذیرفتند و «با نقض حکم پنج سال حبس، خواهان رسیدگی دوباره شدند و بدین ترتیب پرونده به شعبه شش دادگاه کیفری یک استان تهران (هم‌عرض) فرستاده شد.»

 

مجید نقشی، وکیل امیرحسین مقصودلو، همان موقع در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها از برگزاری دوباره دادگاه خبر داد و اعلام کرد: دادگاه هفته پیش برگزار شد. دفاعیات‌مان را انجام داده‌ایم و منتظر صدور رای هستیم. جلسه رسیدگی درباره اتهام سب نبی بود. اختلافی بین دیوان و شعبه وجود داشت که دادگاه مجددا برگزار شد و فعلا چیزی در این باره اثبات نشده است و البته این موضوع هم مربوط به یک سری از پست‌های اینستاگرامی است که متعلق به او نیست.

 

تتلو در دفاعیات خود در دادگاه اظهار داشت: قطعا اشتباهاتی داشتم و بسیاری از رفتارهایم اشتباه بود، بابت اشتباهاتی که مرتکب شدم عذرخواهی می‌کنم.

 

پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. این رای امروز یکشنبه، ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، اعلام شده، قطعی نیست و قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است که بسته به پیشرفت پرونده تا کنون با اعتراض وکلای تتلو مواجه خواهد شد.

 

امیرحسین مقصودلو، ملقب به امیر تتلو همچنین پیش از این در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام فساد و فحشا، تبلیغ علیه نظام و... محاکمه و به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود که این حکم نیز مورد تایید قرار گرفته است.

برچسب ها: امیر تتلو
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.