کد خبر: ۵۷۳۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۱

ایران هفته گذشته ۲۰۰ بار لرزید

بر اساس آخرین گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ایران در دومین هفته بهمن‌ماه، ۲۰۰ بار لرزید.
ایران هفته گذشته ۲۰۰ بار لرزید

مخاطب ۲۴- ایران به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند آلپ-هیمالیا جزء کشور‌های زلزله‌خیز جهان محسوب می‌شود. عامل اصلی زلزله‌ها در کشور فشاری است که از سوی صفحه عربستان به فلات ایران وارد می‌شود و بخش بزرگی از کشور از حیث لرزه‌خیری جزء مناطق پرخطر جهان محسوب می‌شود.

 

طبق گزارشی که مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، امروز، دوشنبه منتشر کرد، شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری در بازه زمانی ۶ تا ۱۲ بهمن ماه در مجموع ۲۰۰ زمین‌لرزه را ثبت کردند.

 

در هفته دوم بهمن‌ماه، تعداد ۱۶۰ زمین‌لرزه با بزرگی کمتر از سه ریشتر، ۳۳ زمین‌لرزه در محدوده بزرگی ۳ تا ۴ در مقیاس امواج درونی زمین، ۶ زمین‌لرزه در با بزرگی ۴ تا ۵ و یک زمین‌لرزه در محدوده ۵ تا ۶ در مقیاس امواج درونی زمین رخ داده است.

 

قصر شیرین؛ زلزله‌خیزترین منطقه کشور در هفته گذشته

 

در هفته گذشته، قصر شیرین در استان کرمانشاه با ۲۴ زمین‌لرزه ثبت شده، لرزه‌خیرترین منطقه کشور بوده است. بزرگ‌ترین زمین‌لرزه قصر شیرین ساعت ۴:۳۲ دقیقه صبح روز هشتم بهمن ماه ۱۴۰۳ و با بزرگی ۵.۱ در مقیاس امواج درونی زمین به ثبت رسیده است.

 

بررسی وضعیت زمین‌لرزه‌های رخ داده در هفته دوم بهمن ماه نشان می‌دهد استان کرمانشاه با ۳۳ زمین‌لرزه، بوشهر با ۲۵ زمین‌لرزه و کرمان با ۱۲ زمین‌لرزه، بالاترین آمار زمین‌لرزه ثبت شده را به خود اختصاص داده‌اند. طی این مدت، در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، زنجان، گیلان و قزوین هیچ زمین لرزه‌ای رخ نداده است.

 

طبق گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در هفته دوم بهمن ماه امسال در پایتخت تنها یک زمین‌لرزه به وقوع پیوسته است. علاوه بر تهران در استان‌های قم و ایلام نیز یک زمین‌لرزه ثبت شده است. بر اساس این گزارش، ۱۱ زمین‌لرزه نیز در مناطق مرکزی کشور ثبت شده است.

برچسب ها: زلزله
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.