کد خبر: ۵۹۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰

اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

«خوب اجازه دهید فقط این را آن بگویم و این احتمالا سوال مرتبط با وزارت دفاع است، اما من به اندازه کافی مطمئن هستم که بگویم اگر رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی اتمی اقدامی انجام دهیم، ما توانایی انجام این کار را داریم، و حتی ممکن است رژیم را تهدید کنیم.»
اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

مخاطب ۲۴- به رغم اذعان دونالد ترامپ به قدرت ایران و اعتراف وزیر خارجه سابق آمریکا به ناتوانی برای براندازی حکومت ایران، وزیر خارجه آمریکا مارکو روبیو مدعی شد که «ممکن است رژیم ایران را تهدید کنیم.»

روبیو در مصاحبه با یک مجری رادیو و خبرنگار آمریکایی، درباره اقدام نظامی علیه ایران لفاظی کرد. وزیر خارجه آمریکا با هیو هیویت مصاحبه کرد و متن این مصاحبه در وبسایت وزارت خارجه این کشور منتشر شده است. هیویت در بخشی از این مصاحبه به فروش نفت ایران به چین و تجاوزات آمریکا به یمن اشاره کرد و پرسید: «آیا حوثی‌ها به ما حمله کرده‌اند یا فقط بیانیه‌های مطبوعاتی منتشر می‌کنند؟

بیشتر بخوانید

روبیو در جواب مدعی شد: «آن‌ها (ارتش یمن) می‌گویند که حمله می‌کنند. منظورم این است که آنها پرتاب می‌شوند و سپس قبل از اینکه تهدیدی باشد در فاصله ۱۰۰ مایلی ساقط می‌شوند، بنابراین وزارت دفاع هیچ مشکلی برای دفاع نداشت.» وی مدعی شد: «در عین حال، رئیس‌جمهور به صراحت گفته است. ایران مسئول هرگونه کمکی است که به حوثی‌ها ارائه می‌کند... اما آنها (ایران) همچنان به آنها (یمن) کمک می‌کنند. این غیرقابل قبول است و باید تغییر کند.» هیویت سوال کرد: «شما با محمدبن سلمان، محمد بن زاید و با اسرائیلی‌ها سر و کار دارید. در موضوع ضربه زدن (به ایران)، آیا ما در یک ائتلاف علیه ایران اقدام خواهیم کرد یا ما به تنهایی اقدام خواهیم کرد؟ وزیر خارجه آمریکا جواب داد: «رئیس‌جمهور واضح سخن گفته است. او آماده است هر کاری که لازم است انجام دهد تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند. او کاملاً شفاف بوده است. او رئیس‌جمهوری است که می‌خواهد صلح را ترویج دهد. او ترجیح می‌دهد این موضوع را به صورت دیپلماتیک بدون جنگ حل کند و این ترجیح اوست این همیشه ترجیح او خواهد بود. اما اگر او را مجبور کنید بین ایران اتمی یا انجام اقدام (نظامی علیه ایران) یکی را انتخاب کند، رئیس‌جمهور به صراحت گفته است که او اقدام خواهد کرد. اینکه آیا کشور‌های دیگر به دنبال این هستند که در این تلاش به ما بپیوندند یا فقط ما را گاهی اوقات بی سر و صدا تشویق کنند، این یک موضوع دیگر است. اما قطعاً اینها برای گام‌هایی که ما برمی‌داریم تعیین‌کننده نخواهد بود، زیرا ما یک جهان را تصور می‌کنیم که در آن ایران و آیت‌الله‌ها، این متعصبان مذهبی، سلاح‌های هسته‌ای داشته باشند و این قابل قبول نیست.»

مجری این برنامه ویدئویی از روبیو سوال کرد: «آیا ما تسلیحات لازم برای تخریب سایت‌های آنها را داریم که در آن برنامه‌های توسعه غیرقانونی را انجام می‌دهند، آقای وزیر خارجه؟» روبیو مدعی شد: «خوب اجازه دهید فقط این را آن بگویم و این احتمالا سوال مرتبط با وزارت دفاع است، اما من به اندازه کافی مطمئن هستم که بگویم اگر رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی اتمی اقدامی انجام دهیم، ما توانایی انجام این کار را داریم، و حتی ممکن است رژیم را تهدید کنیم.»

وزیر خارجه آمریکا در حالی این حرف را زده که ترامپ طی دیدار هفدهم بهمن سال گذشته با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید، به قدرت ایران اذعان کرد و هشدار داد: «ایران ضعیف نشده اتفاقا خیلی قوی‌تر هم شده است.» اظهارات روبیو درباره ایران در شرایطی مطرح شده که وزیر خارجه سابق آمریکا آنتونی بلینکن ۳۰ آذر ماه در اندیشکده «شورای روابط خارجی» به ناتوانی این کشور در براندازی حکومت ایران اعتراف کرد. بلینکن در این نشست که در نیویورک برگزار شد، گفته بود که «آزمایش‌های آمریکا برای براندازی» طی ۲۰ سال گذشته به نتایج موفقیت‌آمیزی ختم نشده است.

روبیو در مصاحبه با هیویت گفت: «من در وزارت خارجه هستم، درست است؟ ما صلح را ترویج می‌دهیم نه جنگ. رئیس‌جمهور به وضوح گفته است که این همان چیزی است که او نیز ترجیح می‌دهد؛ بنابراین همیشه به همه می‌گویم که دوست دارم از طریق وزارت خارجه این کار را انجام دهم، اما اگر نتوانیم، باید این موارد را به پیت هگزث در وزارت دفاع بسپارم، اما ما ترجیح می‌دهیم در وزارت خارجه به آن بپردازیم، اما برای انجام این کار به یک شریک راغب نیاز دارید.»

برچسب ها: دونالد ترامپ
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.