کد خبر: ۵۹۵۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۵

لقب امیر کبیر به کدام نواده قاجاری رسید؟

کامران میرزا نایب‌السلطنه یکی از شاهزادگان قاجاری بود که زیباترین باغ و عمارت را در شمال و مرکز پایتخت از آن خود کرده بود. باغ‌های ییلاقی کامران میرزا در شمال شهر محله کامرانیه و در مرکز به نام امیریه کنونی شهرت دارد.
لقب امیر کبیر به کدام نواده قاجاری رسید؟

مخاطب ۲۴- باغ عمارت امیریه که نام خود را از لقب کامران میرزا یعنی (امیرکبیر) گرفته بود، حدود ۷۰۰ هزار مترمربع وسعت داشت. دوستعلی‌خان معیرالممالک، خواهرزاده کامران میرزا، در توصیف این باغ عمارت زیبا نقل می‌کند که اروپایی‌های مقیم تهران برای دیدن و عکس‌برداری از آینه‌کاری‌ها، گچبری‌ها و نقاشی‌های پادشاهان ایران باستان که در تالار این عمارت نقش بسته بوده است، به این عمارت می‌رفتند.

محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه در وصف این باغ وسیع و زیبا می‌نویسد: «باغیست در کمال عظمت و فسحت مشجّر به انواع اشجار بارور و مزین به اقسام گل‌ها و ریاحین معطّر که به دستیاری مهندسان قابل و کشتکاری باغبانان ماهر از فرنگی و ایرانی، انواع خیابان‌ها و قطعات مختلف‌الشکل از مستطیل و مستدیر و قوسی و لوزی و بیضی ساخته و طرح انداخته و دریاچه و جزیره و تپه‌های طبیعی‌نما و گرمخانه و جدول‌ها، نهر‌ها و فواره و آبشار به طرز‌های موزون و وضع‌های گوناگون احداث نموده و گل‌های رنگارنگ از اقطار ممالک ایران و فرنگ آورده و کاشته‌اند.»

از این توصیفات مشخص می‌شود که این باغ عمارت زیبا بسیار مورد توجه کامران میرزا بوده است. طوری که به‌گواه میرزا علی‌خان ظهیرالدوله شوهرخواهر کامران میرزا وی «سال‌ها و همه ساله مواجب و حقوق اهل نظام را خرج آن باغ می‌کرد.»

لقب امیر کبیر به کدام نواده قاجاری رسید؟

نصرالله حدادی، تهران پژوه، درباره این شاهزاده قجری می‌گوید: «کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه، از همسرش منیرالسلطنه بود که شاه قاجاری بسیار دلبسته او بود. به دلیل اینکه از مادری غیرقجری بود نمی‌توانست بعد از ناصرالدین شاه به سلطنت برسد، ولی پدر او را از طریق دیگری مورد مهر و عنایت شاهی قرار داد. کامران میرزا در سن شش سالگی به پیشکاری پاشا خان امین‌الملک، در سال۱۲۴۱ به حکومت تهران رسید و لقب نایب‌السطنه دریافت کرد. او لقب مهم بعدی را قبل از سفر شاه به خراسان گرفت که بالاترین لقب در قشون نظامی قاجار محسوب می‌شد. لقب امیرکبیری که به کامران میرزا اعطا شد، بیش از پیش محبوبیتش نزد شاه را به دیگر شاهزادگان قاجاری اثبات کرد.»

حدادی در ادامه می‌گوید: «در سال ۱۳۰۰شمسی به دستور رضا شاه، به دلیل نیاز به فضای بزرگ‌تر برای دانشگاه افسری (دانشگاه امام علی (ع) کنونی) قسمتی از عمارت کامران میرزا به این مجموعه نظامی اضافه شد. کامران میرزا علاوه بر زبان مادری به زبان‌های عربی و فرانسه و آلمانی نیز تسلط داشت. او در طول عمر خود به مناصب مختلفی رسید از جمله وزیر جنگ و حکومت‌های گیلان و مازندران و... او در سن ۷۲ سالگی بر اثر ابتلا به بیماری اجدادش یعنی نقرس درگذشت و در حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علی‌ها به خاک سپرده شد.»

برچسب ها: امیرکبیر
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.