کد خبر: ۶۰۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵

جزئیات جدیدی از مذاکرات عمان تشریح شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به تشریح توضیحات تخت‌روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره مذاکرات عمان پرداخت.
جزئیات جدیدی از مذاکرات عمان تشریح شد

مخاطب ۲۴- ابراهیم رضایی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور آقای تخت‌روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه برگزار شد.

وی توضیح داد: در این جلسه، آقای تخت‌روانچی به اعضای کمیسیون امنیت ملی گزارشی از مذاکرات مسقط ایران و آمریکا با میانجی‌گری و واسطه گری عمان ارائه کرد که گزارش او راجع به محتوای و شکل مذاکرات بود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آقای تخت روانچی چند نکته در این جلسه گفت مبنی بر اینکه این مذاکرات غیرمستقیم بود، ما زیر بار مذاکرات مستقیم نرفتیم، محل استقرار هیئت‌ها جدا بود، مذاکره در منزل وزیر خارجه عمان برگزار شد. در جلسه اول تلاش بر این بود که مبنای مذاکرات را مشخص کنیم و اینکه ما به جدیت آمریکایی‌ها اطمینان نداریم و مطمئن نیستیم.

رضایی گفت: معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد که مذاکره صرفا در موضوع هسته‌ای است و در موضوعات دیگر نیست و اینکه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران زبان تهدید را نمی‌پذیریم و در صورت تهدید، مقابله به مثل می‌کنیم.

بیشتر بخوانید

وی افزود: تخت روانچی اشاره‌ای به سوابق منفی آمریکایی‌ها در توافقات کرد از جمله اینکه در گذشته آمریکایی‌ها از برجام خارج شدند و ما این تجربه را داریم، لذا امروز آمریکایی‌ها باید اعتماد ما را جلب کنند. توضیح دیگر ایشان این بود که مذاکره غیرمستقیم به صورت رفت و برگشت در مسقط جریان داشت و فضای مذاکرات هم مثبت بود.

رضایی اضافه کرد: معاون سیاسی وزیر خارجه گفت که در مذاکرات تهدید موضوعیتی نداشت و مسئله منفی مطرح نشد، ما آمریکا را مسئول تحریم‌ها می‌دانیم و مطالبه و هدف ما رفع تحریم‌هاست.

وی اظهار کرد: آقای تخت روانچی به نقل از آمریکایی‌ها گفت که آنان گفته‌اند که ما در مذاکرات جدی هستیم و به دنبال جنگ هم نیستیم و اعلام آمادگی برای رفع نگرانی‌های ایران کردند. همچنین آقای تخت‌روانچی گفت که در نهایت در مذاکرات عمان به این تفاهم رسیده‌اند که جلسه بعدی شنبه آینده باشد و در آن چارچوب توافق که مبنای مذاکرات است، ارائه دهیم و می‌خواهیم چارچوب مذاکرات را مشخص کنیم.

رضایی بیان کرد: آقای تخت روانچی در عین حال تاکید کرد که مذاکرات صرفا در حوزه هسته‌ای است و گفت که ما فعلا مرحله به مرحله جلو می‌رویم و هم اکنون وارد جزئیات نشدیم، آمریکا باید تضمین دهد که تحریم‌ها برداشته می‌شود. وی به نقل از طرف آمریکایی گفت که ما به آنچه با شما به توافق برسیم، عمل خواهیم کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: آقای تخت روانچی گفت مذاکرات آینده هم با به واسطه عمان خواهد بود و ما بر این تاکید داریم، از سوی دیگر دغدغه و مطالبه ما در مذاکرات، رفع تحریم هاست.

رضایی اظهار کرد: طبق گفته آقای تخت روانچی مذاکره بعدی ایران و آمریکا در اروپا خواهد بود البته با مدیریت و میزبانی عمان برقرار خواهد شد. وی اشاره‌ای به صحبت عراقچی و ویتکاف در مسقط در پایان مذاکرات کرد که بعد از اتمام مذاکرات یک صحبت کوتاهی بین وزیر خارجه ما و در حضور وزیر خارجه عمان با نماینده آمریکا صورت گرفت و خیلی کوتاه بود.

رضایی اظهار کرد: آقای تخت روانچی در ارتباط با ارزیابی خود از مذاکرات گفت که الان برای ارزیابی خیلی زود است، چون هنوز ما وارد جزئیات نشدیم، در عین حال که حرف‌ها مثبت بوده، اما ما نمی‌توانیم به آنها اعتماد کنیم، ایشان تاکید داشت که ما نباید ذهنمان از کار‌های دیگر از جمله در حوزه دفاعی دور شود و باید آمادگی‌های خودمان را در حوزه‌های مختلف داشته باشیم، باید در چارچوب اسناد بالادستی از جمله قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و در هماهنگی با بخش‌های مختلف کار را جلو می‌بریم، اما فعلا قضاوت نمی‌کنیم که آیا به توافق می‌رسیم یا به توافق نمی‌رسیم.

وی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه بر یکپارچگی در داخل کشور تاکید کرد و اینکه ما نباید در موضوع مذاکرات ذوق زده یا ناامید شویم. همچنین آمریکایی‌ها یک ابراز تمایل و استقبالی کرده بودند برای سرمایه گذاری در ایران که تخت روانچی به نقل از آنها گفت که آمریکایی‌ها گفتند برای حل و فصل موضوع جدی هستند.

رضایی بیان کرد: نکته دیگر اینکه قدرت منطقه‌ای ایران، دستاورد‌های هسته‌ای و همین‌طور دستاورد‌های موشکی و بحث تحقیق و توسعه جزو خطوط قرمز ماست.

وی گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی هم نکات، دغدغه‌ها و سوالات خودشان را در این جلسه مطرح کردند، از جمله لزوم داشتن چهارچوب در مذاکرات و اینکه فضا مدیریت شود تا که اگر توافق نکردیم، سرخوردگی پیش نیاید. لزوم رفع تحریم به جای تعلیق آنها، تاکید بر عدم تکرار اشکالات برجام، لزوم پاسخ قاطع به تهدید‌های آمریکا، اشاره به بدبینی به ترامپ و دولت او پ تاکید بر چند جانبه گرایی نیز از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

رضایی در پایان گفت: همچنین در این جلسه بررسی لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور یا پهپاد غیرنظامی به پایان رسید و برای بررسی به صحن علنی ارجاع شد.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»