کد خبر: ۶۰۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳

ویتکاف: می‌خواهیم ببینیم می‌توان با گفت‌و‌گو مسایل را با ایران حل کرد نه؟

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا با اشاره به یکی از محور‌های مذاکره با ایران که «راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران است»، گفت: «هر توافقی با ایران مبتنی بر تعیین جزئیات راستی‌آزمایی برنامه غنی‌سازی اورانیوم و "برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای" خواهد بود.»
ویتکاف: می‌خواهیم ببینیم می‌توان با گفت‌و‌گو مسایل را با ایران حل کرد نه؟

مخاطب۲۴- نماینده دونالد ترامپ در امور غرب آسیا اعلام کرد که آمریکا به دنبال «محدود کردن» غنی‌سازی اورانیوم ایران است، نه «نابودی» کامل برنامه هسته‌ای این کشور.

در شرایطی که دور دوم رایزنی‌های تهران و واشنگتن قرار است به‌زودی آغاز شود، «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه گفت آمریکا به دنبال محدودسازی غنی‌سازی اورانیوم ایران است، نه توقف کامل برنامه هسته‌ای.

به نظر می‌رسد او یکی از مؤلفه‌های کلیدی توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران در دوران دولت باراک اوباما را به‌عنوان مبنای مذاکرات کنونی با تهران استفاده می‌کند. توافقی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، در سال ۲۰۱۵ از آن خارج شد و سال‌ها آن را مورد انتقاد قرار داد، محدودیت‌هایی برای غنی‌سازی اورانیوم بالاتر از ۳.۶۷ درصد وضع می‌کرد.
ویتکاف به فاکس نیوز می‌گوید: «ایران نیازی به غنی‌سازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارد. در برخی موارد به ۶۰ درصد رسیده‌اند، در مواردی دیگر ۲۰ درصد. این قابل قبول نیست.»

بیشتر بخوانید

او با ایجاد شک و شبهه نسبت به مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای افزود: «شما برای داشتن یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی — همان‌طور که ادعا می‌کنند  نیازی به غنی‌سازی بالای ۳.۶۷ درصد ندارید.»

ویتکاف که شنبه گذشته در عمان اولین دور گفت‌و‌گو‌های آمریکا را با حضور «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و با میانجیگری عمان مدیریت کرد، می‌گوید دور بعدی مذاکرات با ایران بر «راستی‌آزمایی در برنامه غنی‌سازی و در نهایت راستی‌آزمایی در مورد تسلیحاتی شدن» متمرکز خواهد بود.

او می‌افزاید: «این شامل موشک‌ها هم می‌شود — از جمله نوعی که ایران ذخیره کرده — و همچنین شامل مکانیزم فعال‌سازی بمب است.»

نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید: «ما اینجا هستیم تا ببینیم آیا می‌توان این وضعیت را به‌صورت دیپلماتیک و از طریق گفت‌و‌گو حل کرد یا نه. نخستین جلسه مثبت، سازنده و تأثیرگذار بود.»

این مقام آمریکایی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به جنگ اوکراین پرداخت. او گفت در چارچوب حل و فصل مناقشه اوکراین، فرصتی برای قرار گرفتن در آستانه چیزی مهم برای کل جهان وجود دارد.

ویتکاف به فاکس نیوز گفت که حل و فصل اوکراین فراتر از به اصطلاح پنج منطقه است و افزود که صحبت از تضمین‌های امنیتی و کنار گذاشتن طرح‌ها برای عضویت اوکراین در ناتو هم وجود دارد.

برچسب ها: استیو ویتکاف
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.