کد خبر: ۶۰۵۴۱
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۷

راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

لاشه کشتی تایتانیک تقریبا ۴۰ سال پیش در جریان ماموریت محرمانه نیروی دریایی ایالات متحده برای بازیابی زیردریایی‌های هسته‌ای پیدا شد.
راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

مخاطب۲۴- تقریباً بلافاصله پس از غرق شدن تایتانیک در ۱۵ آوریل ۱۹۱۲، تلاش‌هایی برای بازیابی لاشه کشتی و اجساد کسانی که با کشتی به اعماق دریا فرو رفته بودند، آغاز شد. با این حال، فناوری محدود غواصی در آن زمان، این امر را برای بیش از هفت دهه غیرممکن ساخت.

بیشتر بخوانید

به گزارش businessinsider؛ تایتانیک ۱۱۳ سال پیش، در آوریل ۱۹۱۲، غرق شد، اما لاشهٔ آن تنها ۴۰ سال پیش کشف شد. رابرت بالارد و ژان-لوئی میشل، بقایای کشتی را ۷۳ سال پس از غرق شدن آن پیدا کردند. دهه‌ها بعد، بالارد فاش کرد که این عملیات غواصی در واقع یک مأموریت مخفی نیروی دریایی در دوران جنگ سرد بوده است.

در اول سپتامبر ۱۹۸۵ - تقریباً ۴۰ سال پیش - بقایای کشتی طی یک اکتشاف مشترک توسط رابرت بالارد اقیانوس‌شناس آمریکایی که افسر نیروی دریایی نیز بود، و ژان لوئی میشل، اقیانوس‌شناس فرانسوی، کشف شد. همان طور که نیویورک تایمز در آن زمان گزارش داد.

راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

اما این عملیات در اصل هیچ ارتباطی با تایتانیک نداشت بلکه یک مأموریت مخفی برای یافتن لاشه‌های دو زیردریایی هسته‌ای، یواس اس اسکورپیون و یواساس تریشر بود.

با این حال، این اطلاعات تا سال ۲۰۰۸ افشا نشد، زمانی که بالارد ماهیت واقعی مأموریت را به نشنال جئوگرافیک فاش کرد.

بالارد در سال ۲۰۰۸ به نشنال جئوگرافیک گفت: «نیروی دریایی بالاخره دارد در این باره صحبت می‌کند.»

در سال ۱۹۸۲، بالارد برای تأمین بودجه فناوری جدید زیردریایی‌های اکتشافی به منظور یافتن تایتانیک، با نیروی دریایی آمریکا دیدار کرد. نیروی دریایی موافقت کرد این پروژه را تأمین مالی کند، اما به شرطی که از این فناوری برای بررسی زیردریایی‌های غرق‌شده استفاده شود.

یواساس تریشر در آوریل ۱۹۶۳ و یواس اس اسکورپیون پنج سال بعد در مه ۱۹۶۸ غرق شده بودند. بر اساس گزارش‌های مؤسسه نیروی دریایی ایالات متحده، این دو تاکنون تنها زیردریایی‌های هسته‌ای هستند که نیروی دریایی آمریکا از دست داده است.

نیروی دریایی به بالارد اجازه داد در صورت باقی ماندن زمان پس از یافتن این زیردریایی‌ها و پس از بررسی احتمال نقش اتحاد جماهیر شوروی در غرق شدن آنها به جستجوی تایتانیک بپردازد.

رونالد تانمن، معاون عملیات زیردریایی‌های نیروی دریایی در آن زمان، به نشنال جئوگرافیک گفت: «هیچ نشانه‌ای از استفاده از تسلیحات خارجی که موجب غرق شدن کشتی شده باشد مشاهده نکردیم.»

راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

تنها ۱۲ روز به پایان مأموریت مانده بود که بالارد با استفاده از یک حدس مبتکرانه توانست تایتانیک را پیدا کند. او گمان می‌کرد کشتی به دو قسمت تقسیم شده و ردّی از آوار بر جای گذاشته است.

بالارد به نشنال جئوگرافیک گفت: «این همان چیزی بود که ما را نجات داد. حدس من درست از آب درآمد.» او اشاره کرد که نیروی دریایی نگران بود مبادا مردم به هدف واقعی جست‌و‌جو‌های آنها در کف اقیانوس پی ببرند. بالارد توضیح داد: «نیروی دریایی اصلاً انتظار نداشت من تایتانیک را پیدا کنم. وقتی این اتفاق افتاد، آنها به خاطر توجه رسانه‌ها واقعاً مضطرب شدند. اما مردم آنقدر مجذوب افسانه تایتانیک بودند که هرگز ارتباط ماجرا را متوجه نشدند.»

پس از ۲۳ سال، بالارد حقیقت مأموریت خود را فاش کرد. او همچنین تجربهٔ کشف این کشتی را در کتاب خود با عنوان کشف تایتانیک به تفصیل شرح داده است.

او در کتابش نوشته است: پیدا کردن کشتی یک چیز بود -آن را کشف کرده بودیم. اما حضور در آنجا چیز دیگری بود. این بخش ترسناک ماجرا بود.

۱۸ ژوئیه ۲۰۲۳ نسخه قبلی این گزارش به اشتباه زمان ناپدید شدن زیردریایی یواس اس اسکورپیون را مه ۱۹۶۵ ذکر کرده بود، در حالی که این واقعه در مه ۱۹۶۸ رخ داده است.

برچسب ها: کشتی تایتانیک
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.