کد خبر: ۶۱۶۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵

ما نیاز به تریاک داریم چرا جنس نامرغوب از افغستان وارد می‌کنیم؟

رضا سپهوند، نماینده مردم خرم آباد در مجلس با اشاره به نیاز درمانی کشور به انواع دارو‌ها از واردات تریاک از افغانستان خبر داده است، اما برخی از کارشناسان این اظهارات را رد کرده‌اند.
ما نیاز به تریاک داریم چرا جنس نامرغوب از افغستان وارد می‌کنیم؟

مخاطب۲۴- اظهارات اخیر یک نماینده مجلس درباره نیاز کشور به کشت تریاک و نیز بحث واردات تریاک از افغانستان با واکنش‌هایی رو به رو شده است.
در حالی که رضا سپهوند، نماینده مردم خرم آباد در مجلس با اشاره به نیاز درمانی کشور به انواع دارو‌ها از واردات تریاک از افغانستان خبر داده است، اما برخی از کارشناسان این اظهارات را رد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید

نماینده خرم آباد گفته است: سالانه ما از افغانستان برای تولید دارو تریاک وارد می‌کنیم آن هم نامرغوب، در صورتیکه در کشور ما کشاورزان تولید می‌کنند بیاییم با نرخ مصوب دولتی از کشاورز خریداری کنیم.
او ادامه داده: من خودم تهران هستم سر کوچه من دختر پسر‌ها مواد می‌کشند. برید جلوی آنها را بگیرید نه کشاورزی که بدلیل فشار اقتصادی مجبور است خشخاش کشت کند.
وی همچنین گفته: ما به تریاک نیاز داریم برای تولید دارو ما در مجلس در رابطه با همین موضوع کشت خشخاش مصوبه‌ای بردیم مجلس فعلا در حال بررسی است که کشاورز کشت کند دولت با نرخ مصوب برای داروسازی خریداری کند.

درباره این اظهارنظر، سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد با سایت خبرآنلاین صحبت کرده و گفت: اینکه نماینده مجلس گفته است ما برای تولید دارو از افغانستان تریاک وارد می‌کنیم صحت ندارد؛ تریاک مورد نیاز مراکز تولیدات دارویی ما از تریاک کشفیات پلیس مبارزه با موادمخدر تأمین می‌شود.

صفاتیان می‌گوید: نیروی انتظامی در سال چند صد تن کشفیات تریاک دارد و در کنار اینکه حجم زیادی از تریاک کشف شده از قاچاقچیان را معدوم می‌کند، بخشی از آن را هم برای تولید دارو به شرکت‌های داروسازی اختصاص می‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: از جمله معایب کشت تریاک در کشور شکسته شدن قبح تریاک و مصرف در جامعه است و از آنجا که ما سیستم‌های نظارتی قوی در کشور نداریم، با کشت تریاک و در دسترس‌تر بودن آن با روند فعلی دچار مشکل خواهیم شد.

صفاتیان می‌گوید: این قبیل کار‌ها به یک سری سیاستگذاری‌های کلان و هماهنگی سیستم‌ها و دستگاه‌های قضایی، انتظامی، بهداشتی و ستاد مبارزه با موادمخدر احتیاج دارد و یک نهاد به تنهایی نمی‌تواند ورود کند.

در صورت کشت تریاک توسط خود دولت در کشور، تریاک سالم‌تری به معتادانی که فقر مالی دارند عرضه می‌شود؛ به این برنامه "برنامه کاهش آسیب" می‌گویند که سالهاست در دنیا اتفاق می‌افتد.
او می‌گوید: در صورت موافقت با کشت تریاک حتما باید توسط دولت و نهاد‌های دولتی مثل دانشگاه‌ها، منابع طبیعی یا جهاد کشاورزی با هماهنگی مراکز علمی و دانشگاهی، به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شود و شخص اصلا نباید در این موضوع ورود کند.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: در ایران ۱۷ درصد افراد گرایش به سمت مواد مخدر دارند که ۵ درصد آنها مصرف می‌کنند و برای جلوگیری از ورود ۱۲ درصد باقی مانده به این عرصه باید برنامه ریزی داشته باشیم.

داستان یک مطالبه


در حالی نماینده خرم آباد، پیشنهاد کشت تریاک را مطرح کرده است که از حدود یک ماه پیش نیز مطالبه‌ای در سایت کارزار برای درخواست اعطای مجوز کاشت و برداشت گیاه دارویی خشخاش تحت نظارت دولت برای استان لرستان شکل گرفته بود و بیش از از چهار هزار امضا نیز دارد. البته فعلا این کارزار توسط طراح اصلی آن، متوقف شده است.

در این مطالبه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی آمده است: استان لرستان با وجود منابع طبیعی فراوان و اراضی مستعد کشاورزی، متأسفانه یکی از استان‌هایی است که با نرخ بالای بیکاری و مشکلات اقتصادی مواجه است... در بسیاری از کشور‌های جهان، از جمله کشور‌های توسعه‌یافته، کشت کنترل‌شده گیاه خشخاش به‌عنوان منبع تأمین مواد اولیه دارویی، تحت نظارت دقیق دولت انجام می‌شود. ترکیبات استخراج‌شده از این گیاه، از جمله مرفین و کدئین، نقش حیاتی در صنایع داروسازی دارند و در تولید دارو‌های مسکن، ضد درد و بیهوشی استفاده می‌شوند. همچنین، صادرات این محصولات می‌تواند به یک منبع درآمد ارزی پایدار برای کشور تبدیل شود.
در این مطالبه سپس به مزایای اعطای مجوز کشت و برداشت خشخاش در لرستان پرداخته شده بود.

برچسب ها: کشت تریاک
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.