کد خبر: ۶۲۲۸۲
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۴

کدام سد‌های آبی سرریز شدند؟

۲۳ سد مهم کشور از مرز ۹۰ درصد ظرفیت عبور کرده‌اند و این سوال ایجاد می‌شود که آیا تابستانی بدون تنش آبی در راه است یا باید نگران سیلاب‌ها باشیم.
کدام سد‌های آبی سرریز شدند؟

مخاطب ۲۴- با عبور از میانه بهار ۱۴۰۴، آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد ۲۳ سد مهم کشور با رسیدن به بیش از ۹۰ درصد ظرفیت خود، در وضعیت پرآبی قرار گرفته‌اند؛ اتفاقی کم‌سابقه که عمدتاً نتیجه بارش‌های گسترده زمستان و بهار امسال در حوضه‌های غربی، شمال‌غربی و شمالی کشور است.

بیشتر بخوانید

غرب کشور در صدر جدول پرآبی

بر اساس گزارش منابع مطلع در شرکت مدیریت منابع آب ایران، حوضه کرخه و مرزی غرب بیشترین سهم را در میان سد‌های پرشده کشور به خود اختصاص داده است.

سد‌های مهمی، چون «داریان»، «تنگه حمام»، «قشلاق»، «گلال»، «ازگله»، «سیلوه»، «ایلام» و «گاران» با عبور از آستانه ۹۰ درصدی، حالا در وضعیت کاملاً پایدار قرار دارند.

اهمیت این سد‌ها به‌ویژه در تأمین آب شرب و کشاورزی استان‌های مرزی و همچنین کنترل سیلاب‌های فصلی دوچندان است.

شمال‌غرب، آماده ورود به فصل زراعی

در حوضه سفیدرود بزرگ نیز سد‌های «کلقان»، «شهر بیجار» و «بفراجرد» به مرز پرشدگی کامل رسیده‌اند.

پر شدن این مخازن به‌طور مستقیم بر آمادگی برای آغاز فصل زراعی در استان‌های شمال‌غربی تأثیر مثبت داشته و پیش‌بینی می‌شود امسال کم‌ترین تنش آبی در اراضی پایین‌دست این سد‌ها وجود داشته باشد.

از سوی دیگر، در حوضه دریاچه ارومیه که در سال‌های گذشته با بحران کاهش سطح تراز مواجه بوده، گزارش‌ها از پر شدن سد‌های «تاجیار سراب» و «چراغ‌ویس» خبر می‌دهد.

این موضوع می‌تواند سهم قابل‌توجهی در تأمین حق‌آبه دریاچه و احیای بخشی از اکوسیستم آن داشته باشد.

بارش‌های بهاری، ناجی سد‌های جنوبی و شمالی

در جنوب‌غرب کشور، سد مهم «رودبار» واقع در حوضه کارون بزرگ نیز با دریافت حجم بالایی از روان‌آب‌ها به بیش از ۹۰ درصد ظرفیت خود رسیده است.

این سد نقش کلیدی در کنترل سیلاب‌های منطقه و تأمین برق‌آبی منطقه دارد.

در حوضه اترک و شمال کشور نیز ۵ سد «سلاح‌الدین‌کلا»، «سنبل‌رود»، «الیمالات»، «میجران» و «البرز» در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان با رشد چشمگیر ورودی‌ها مواجه بوده‌اند.

افزایش ذخایر این سد‌ها می‌تواند پاسخگوی نیاز آبی منطقه در تابستان پیش‌رو باشد، به‌ویژه برای مصرف شرب و کشاورزی.

حوضه ارس؛ چهار سد آماده تابستان

در مرز‌های شمال‌غربی، چهار سد دیگر در حوضه ارس نیز وضعیت مطلوبی دارند؛ «شهید غنبری»، «تازه‌کند»، «سقزچی» و «مقدس اردبیلی» همگی با رسیدن به مرز ۹۰ درصد ظرفیت، در شرایطی پایدار قرار دارند و به‌عنوان ذخایر راهبردی برای مدیریت منابع آبی در شمال‌غرب شناخته می‌شوند.

لزوم مدیریت هوشمند مخازن

کارشناسان حوزه آب معتقدند که اگرچه پر شدن این سد‌ها نشانه‌ای مثبت از بازگشت بخشی از تعادل به چرخه هیدرولوژیکی کشور است، اما باید با مدیریت دقیق خروجی‌ها، جلوگیری از فرسایش سازه‌ها و همچنین پیش‌بینی برای دوره‌های خشکسالی آتی، از این ظرفیت به بهترین شکل بهره برد.

همچنین مسئولان شرکت مدیریت منابع آب اعلام کرده‌اند در پی تشدید سامانه‌های بارشی از زمستان گذشته تاکنون، بیشترین حجم آبگیری مربوط به مناطق غربی و شمالی کشور بوده است و تاکنون برنامه‌ریزی دقیقی برای کنترل خروجی‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب‌های ناگهانی انجام شده است.

برچسب ها: سد
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.