کد خبر: ۶۳۹۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳

گرغبار تا پاییز ماندنی است!

رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهر تهران گفت: با توجه به کانون‌های استانی و فرااستانی ایجاد گردوغبار، به احتمال زیاد تهران تا پایان تابستان با این پدیده درگیر خواهد بود.
گرغبار تا پاییز ماندنی است!

مخاطب۲۴- در روز‌های اخیر، هوای شهر تهران به‌شدت تحت تأثیر پدیده گرد و غبار قرار گرفته و شدت آلودگی هوا در تهران تا جایی پیش رفت که شب گذشته، شاخص کیفیت هوا (AQI) در برخی ایستگاه‌ها به عدد بی‌سابقه ۵۰۰ رسید؛ عددی که نشان‌دهنده وضعیت «بسیار خطرناک» است و سلامت تمامی گروه‌های جامعه را تهدید می‌کند.

در رابطه با این موضوع، زهره عبادتی؛ رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهر تهران به تسنیم گفت: ما در فصل بهار و تابستان، به‌دلیل وزش باد نسبتاً شدید، که در دو سه سال اخیر نیز شدت آن افزایش یافته، شاهد روند فزاینده بیابان‌زایی هستیم. برخی تالاب‌هایی که پیش‌تر خشک شده‌اند نیز به کانون‌های گرد و غبار تبدیل شده‌اند. به همین دلیل، با افزایش سرعت باد، شاهد افزایش گرد و غبار در سطح شهر تهران هستیم.

وی ادامه داد: البته تمام این کانون‌ها در محدوده استان تهران قرار ندارند. بررسی‌ها نشان داده منشأ گرد و غباری که در روز‌های اخیر وارد تهران شده، تالاب صالحیه است که در مرز استان‌های البرز و قزوین قرار دارد. البته در خود استان تهران، به‌ویژه در شهرستان‌های ملارد و ورامین نیز بخش‌هایی وجود دارد که به کانون گرد و غبار تبدیل شده‌اند.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهر تهران اضافه کرد: به احتمال زیاد، تا پایان فصل تابستان نیز همچنان با این پدیده درگیر خواهیم بود.

عبادتی تاکید کرد: آلودگی هوای فصل زمستان با پدیده گرد و غبار در فصول گرم تفاوت دارد. در زمستان به‌دلیل پدیده وارونگی دما (اینورژن)، آلودگی هوا رخ می‌دهد که در آن شرایط می‌توان منابع آلودگی مانند منابع متحرک، خودرو‌ها و کارخانه‌ها را کنترل کرد. اما در مورد گرد و غبار، با یک پدیده طبیعی مواجه هستیم که در پی وزش باد رخ می‌دهد و خیلی قابل کنترل نیست. البته ما طبق وظایف قانونی خود، در هر زمان نظارت‌ها را انجام می‌دهیم.

وی افزود: برای نمونه، نحوه فعالیت معادن شن و ماسه یا واحد‌هایی که احتمال دارد در حین فعالیت، ذرات معلق منتشر کنند، همگی تحت نظارت محیط زیست قرار دارند، اما نکته اینجاست که نوع مواجهه با شرایط اضطراری ناشی از گرد و غبار، با آنچه در فصل زمستان تجربه می‌کنیم متفاوت است. در این زمینه، باید بیشتر به‌سمت تأمین حق‌آبه تالاب‌ها، آن هم نه فقط در استان تهران بلکه در استان‌های مبدأ گرد و غبار، و نیز اجرای پروژه‌های بیابان‌زدایی حرکت کنیم.

عبادتی گفت: این پروژه‌ها توسط ادارات کل منابع طبیعی در استان‌ها اجرا می‌شود و اداره‌کل منابع طبیعی استان تهران هم اقداماتی را در غرب و جنوب استان انجام داده است. به‌نظر می‌رسد لازم است این پروژه‌ها به‌لحاظ بودجه‌ای تقویت شده و در ابعاد گسترده‌تری اجرا شوند تا حداقل بتوانیم منابع داخلی استان را بهتر کنترل کنیم.

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده