کد خبر: ۶۴۱۴۶
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۲

نظر شخصی ریس جمهور با سیاست‌های کلان نظام فاصله دارد

محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، گفت: باید واقع‌بینی را بر خواسته‌ها و تصورات ترجیح دهیم.
نظر شخصی ریس جمهور با سیاست‌های کلان نظام فاصله دارد

به گزارش مخاطب 24: محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، با تأکید بر لزوم فهم واقع‌بینانه از شرایط کشور در مواجهه با تهدیدات خارجی، نسبت به تطهیر نقش ایالات متحده آمریکا در تجاوز اخیر علیه ایران هشدار داد.

لاریجانی با اشاره به برخی ادعاها مبنی بر وجود تفاوت میان آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: باید واقع‌بینی را بر خواسته‌ها و تصورات ترجیح دهیم. سیاست‌های راهبردی ایالات متحده امروز کاملاً روشن است؛ آمریکا رهبری کامل جنگ و فتنه‌های منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد. در تجاوز ۱۲روزه اخیر نیز این دولت آمریکا بود که طراح، پشتیبان و مشارکت‌کننده آشکار در حمله به ایران بود و رژیم صهیونیستی صرفاً نقش یک لژیونر را ایفا کرد.

وی افزود: هرگونه تلاش برای جدا کردن نقش آمریکا از رژیم صهیونیستی در این تجاوز، نوعی سوءدرک از واقعیت و خطای استراتژیک در سیاست‌گذاری است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به راهبردهای کلان آمریکا در منطقه تأکید کرد: هدف نهایی آمریکا، سیطره کامل بر غرب آسیاست. در این سناریو، رژیم صهیونیستی نقش سگ نگهبان این سیطره را دارد. رئیس‌جمهور فعلی آمریکا با توهم توانایی در تحقق این هدف، رسماً خواستار تسلیم کامل ایران شده و از تمام ابزارهای ترور، خرابکاری و فشار استفاده می‌کند.

وی با انتقاد از برخی مواضع داخلی در قبال این تجاوز اظهار داشت: متأسفانه برخی مسئولان از بیان نقش جنایت‌کارانه آمریکا خودداری کرده و تنها رژیم صهیونیستی را متهم می‌کنند که این خط فکری، ناخواسته در خدمت اهداف محور آمریکایی ـ صهیونی قرار می‌گیرد.

برجام، ننگ حرفه‌ای سیاست خارجی است

لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره امکان مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی تصریح کرد: به نظر می‌رسد دولت فعلی «مدل برجامی» را در سیاست خارجی دنبال می‌کند، اما این مدل بسیار ابتدایی، غیرفنی و مبتنی بر ساده‌انگاری است.

وی گفت: این مدل بر پایه چند پیش‌فرض بنا شده است: اول اینکه ما هیچ راه نجاتی نداریم مگر با برداشته شدن تحریم‌ها؛ دوم اینکه کلید رفع تحریم‌ها در دست آمریکا است و باید به توافقی برد ـ برد با واشنگتن رسید؛ سوم اینکه برای رسیدن به این توافق، باید امتیازهایی چون صنایع هسته‌ای، توان دفاعی و حتی عدم تهدید آمریکا و رژیم صهیونی را بدهیم؛ و چهارم اینکه پس از دادن همه این امتیازها، چاره‌ای جز اعتماد کردن به آمریکا نداریم!

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل افزود: این تفکر سیاست خارجی، ننگی حرفه‌ای و بی‌ارتباط با واقعیت‌های موجود است. نتیجه آن، به‌مراتب زیان‌بارتر از برجام خواهد بود. وقتی رئیس‌جمهور متوهم آمریکا، مدل سوریه را برای ایران تجویز می‌کند، باید دانست که این پروژه شکست‌خورده را هم به ایران تحمیل خواهند کرد؛ اما این خیال را با خود به گور خواهند برد.

مذاکره ممکن نیست، مگر با حفظ شرف ملی و شروط مشخص

لاریجانی با تأکید بر پیروزی ایران در نبرد اخیر گفت: ما در جنگ ۱۲روزه، پیروز واقعی میدان بودیم و آمریکا، رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانشان بازندگان قطعی بودند. این پیروزی را نباید با فهم آمریکایی یا تحلیل صهیونیستی تباه کرد؛ بلکه باید از آن هوشمندانه صیانت کرد و دیپلماسی‌ای متناسب با این دستاورد طراحی نمود.

وی شرایط ادامه مسیر را چنین برشمرد: هرگونه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا بررسی نقش آن در خیانت‌های اخیر باید متوقف شود؛ اجرای مفاد NPT، از جمله نظارت‌های عملیاتی، معلق شود؛ چراکه بازوی اجرایی آن، همان آژانس بی‌اعتماد فعلی است؛ موضوع هسته‌ای ایران یک پرونده تسویه‌شده و داخلی است و هیچ مرجع غربی مشروعیتی برای دخالت در آن ندارد؛ پیگیری حقوقی تجاوز نظامی و اقدامات تروریستی آمریکا و غرب در صحنه بین‌الملل باید در دستور کار قرار گیرد و هیچ روزنه‌ای برای امتیاز دادن به آمریکا و غرب صهیونی نباید باز گذاشته شود.

وی همچنین ضمن تاکید بر لزوم تعیین شروط مشخص برای مواجهه با آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار پیگیری حقوقی تجاوز واشنگتن به ایران در عرصه جهانی شد.

لاریجانی در ادامه این گفت‌وگو، به مواضع اخیر رئیس‌جمهور در خصوص مذاکره با آمریکا واکنش نشان داد و گفت: به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور صرفاً نظر شخصی خود را بیان کرده‌اند که با سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی فاصله دارد. ایشان تلاش کرده‌اند میان آمریکا و رژیم صهیونیستی تمایز قائل شوند و به این ترتیب علاقه خود به مذاکره با آمریکا را نشان داده‌اند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل افزود: این مواضع موجب شعف مقامات آمریکایی در جلسه اخیر کاخ سفید شد و به آنان جسارت بیان خواسته‌های جدید داد. خصوصاً اظهارات رئیس‌جمهور درباره تخفیف فتاوای علمای اسلام پیرامون ماهیت محاربه با آمریکا و رژیم صهیونیستی، بسیار تأسف‌برانگیز است.

لاریجانی تأکید کرد: اتفاقاً تبیین درست فتاوای علما در این زمینه می‌توانست دست رئیس‌جمهور را در چانه‌زنی دیپلماتیک قوی‌تر کند، چراکه این فتاوا در دنیای اسلام بازتاب و اثرگذاری گسترده دارند. اما ایشان با ساده‌انگاری و بی‌توجهی، همه این ظرفیت‌ها را از دست داده و صرفاً تقاضای مذاکره مطرح کردند که به‌طور آشکار در خدمت جلسه شقاوت‌پیشگان کاخ سفید بود.

منبع: دیده بان ایران

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»