کد خبر: ۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۱
سید حسن خمینی:

معلمان ریسک پذیری را به دانش آموزان بیاموزند

یادگار امام گفت: معلمان باید به دانش آموزان از ابتدای دوره نوجوانی که وارد عرصه فعالیت های اجتماعی می-شوند آموزش ریسک پذیری و تصمیم گیری دهند.


به گزارش روابط عمومی و امور بين املل معاونت پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش به نقل از سازمان دانش آموزی، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار دانش آموزان و مربیان شرکت کننده در اولین کنگره سازمان دانش آموزی اظهار داشت: معلمان باید به دانش آموزان از ابتدای دوره نوجوانی که وارد عرصه فعالیت های اجتماعی می­شوند آموزش ریسک پذیری و تصمیم گیری دهند و بیاموزند که بر این تصمیم شان پافشاری کرده و اگر اشتباه کردند خیال نکنند دنیا به آخر رسیده است.

سید حسن خمینی با اشاره به پرسش تاریخی «حق اعطا کردنی است یا گرفتنی؟» افزود: برخی از اهل تربیت گفته اند که پیش از پاسخ به این سئوال باید بدانیم که حق آموختنی و آموزش دادنی است و جامعه ای که حق خود را شناخت لاجرم به آن دست می یابد.

وی با اشاره به حدیت الناس اعداء ما جهلوا(مردم دشمن مجهولات خودشان هستند) گفت: اگر مردم با پدیده ای با اشتباه دشمنی می کنند ناشی از آشنایی آنهاست اما وقتی آن را فرا گرفتند به سرعت به آن دست می یابند.

سید حسن خمینی تصریح کرد: به رسمیت شناخته نشدن برخی حقوق در جامعه معلول ناآگاهی و فرانگرفتن آموزش های لازم مربوط به آن است و از همین رو مجلس دانش آموزی یکی از واجبات جامعه ماست زیرا تمرین مردم سالاری است.

وی با تأکید بر ضرورت تمرین کار جمعی گفت: توانایی کنار گذاشتن نظر شخصی در مقابل یک تصمیم جمعی و اعتماد به رأی و خرد دیگران ولو آن نظر را اشتباه بدانیم، را یک سرمایه برای خود بدانیم و در عین حال سعی کنیم در اتخاذ تصمیم جمعی دیگران را نیز برای پذیرش نظر خودمان مجاب کنیم.

سید حسن خمینی با اشاره به توانایی اقناع و مفاهمه میان انسان ها گفت: این لطف بزرگ خداوند است که بتوانیم از سخن دیگران قانع نشویم و از او دلیل بخواهیم. ما باید یاد بگیریم در جمع با یکدیگر زندگی کنیم و بدانیم اگر کسی حرف حقی می زند دیگران را نیز باید قانع کند و طرف مقابل از او دلیل بخواهد و در کنار آن بیاموزیم که به نظر جمع تن دهیم.

یادگار امام تنها محل مناسب برای فراگرفتن این نحوه زندگی جمعی را آموزش و پرورش ذکر کرد و یادآور شد: انسان در سنین بالا به سختی می تواند خصلت های خود را تغییر دهد گرچه او اختیار تصمیم گرفتن در هر شرایطی را دارد ولی اگر کسی از ابتدا با چنین شیوه ای تربیت شده باشد به مراتب راحت به خرد جمعی تن می دهد.

وی با اشاره به فعالیت مجلس دانش آموزی که از متن مدارس برخاسته، آن را حرکتی میمون و مبارک خواند و به مسئولان آموزش و پرورش توصیه کرد که بیش از پیش به تصمیمات احترام بگذارند تا شجاعت تصمیم گیری و جرأت خطا کردن در دانش آموزان پدیدار شود.

سید حسن خمینی افزود: انسان ها حق خطا کردن ندارند اما حق دارند که اگر غیر عامدانه خطا کردند بخشیده شوند.

وی تأکید کرد: معلمان باید به دانش آموزان از ابتدای دوره نوجوانی که وارد عرصه فعالیت های اجتماعی می­شوند آموزش ریسک پذیری و تصمیم گیری دهند و بیاموزند که بر این تصمیم شان پافشاری کرده و اگر اشتباه کردند خیال نکنند دنیا به آخر رسیده است.

یادگار امام با تأکید بر ضرورت حساسیت تک تک افراد به دردهای جامعه، این روایت پیامبر (ص) از خداوند را مورد اشاره قرار داد که می فرماید «کسی که شب را با شکم سیر به صبح برساند، در حالی که برادر مسلمانش گرسنه باشد، به من ایمان نیاورده است»، افزود: حساسیت نسبت به دردهای جامعه مسأله بسیار مهمی است که البته اگر برای خدا باشد انسان به اوج خلوص و توحید می رسد.

وی سپس به بیان یک توصیه از امام راحل پرداخت و گفـت: در کتابخانه مرحوم وزیری در یزد دست نوشته ای از امام مربوط به دهه 1320 وجود دارد که ایشان در پاسخ به آن مرحوم برای بیان یک توصیه، آیه قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى(بگو : شما را به یک چیز اندرز می دهم: یک یک و دو دو برای خدا قیام کنید سپس بیندیشید) را نوشته اند. یقینا یکی از موارد قیام برای خدا حساسیت نسبت به دردهای جامعه است.

سید حسن خمینی گفت: دانش آموز و نهاد آموزش و پرورش نمی تواند نسبت به دردهای جامعه بی تفاوت باشد و باید برای حل آنها همدلی و همفکری کند، گرچه کسی توقع ندارد یک گروه دانش آموزی همه مشکلات را حل کند؛ اما این توقع وجود دارد که نسبت به مشکلات جامعه حساس باشد و به طور فعال عمل کند.

وی با اشاره به تفاوت میان افکار و اندیشه ها، تصریح کرد: انسان ها اذهان متفاوتی دارند و از دل همین تضارب اندیشه ها راه حل های جدید برای مشکلات پیدا می شود.

 

 

captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.