کد خبر: ۶۴۵۴۴
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
ان بی سی آمریکا:

دو سایت غنی سازی ایران در ماه‌های آینده قابل راه اندازی هستند

ان بی سی نیوز نوشت: یکی از سه سایت غنی‌سازی اورانیوم در ایران که ماه گذشته هدف حمله ایالات متحده قرار گرفت، نابود شده و فعالیت‌های آن به‌طور قابل‌توجهی به عقب افتاده است. اما دو سایت دیگر به آن شدت آسیب ندیده‌اند و ممکن است تنها تا حدی تخریب شده باشند که در صورت تمایل ایران، غنی‌سازی هسته‌ای در آنها طی چند ماه آینده از سر گرفته شود.
دو سایت غنی سازی ایران در ماه‌های آینده قابل راه اندازی هستند

به گزارش مخاطب 24: ان بی سی نیوز نوشت: یکی از سه سایت غنی‌سازی اورانیوم در ایران که ماه گذشته هدف حمله ایالات متحده قرار گرفت، عمدتاً نابود شده و فعالیت‌های آن به‌طور قابل‌توجهی به عقب افتاده است. اما دو سایت دیگر به آن شدت آسیب ندیده‌اند و ممکن است تنها تا حدی تخریب شده باشند که در صورت تمایل ایران، غنی‌سازی هسته‌ای در آنها طی چند ماه آینده از سر گرفته شود.

بر اساس ارزیابی اخیر ایالات متحده از میزان تخریبی که این عملیات نظامی به بار آورده، پنج مقام فعلی و سابق آمریکایی که با این ارزیابی آشنا هستند به شبکه NBC News گفته‌اند که دو سایت دیگر ممکن است تنها به طور موقت از چرخه خارج شده باشند.

ارزیابی مذکور، بخشی از تلاش‌های مداوم دولت ترامپ برای تعیین وضعیت برنامه هسته‌ای ایران پس از حمله به این تأسیسات بوده و طی روز‌های اخیر به برخی از اعضای کنگره آمریکا، مقام‌های وزارت دفاع و کشور‌های متحد گزارش داده شده است؛ به گفته چهار تن از مقام‌هایی که در جریان این اطلاعات هستند

شبکه NBC News همچنین دریافته که فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) طرح بسیار گسترده‌تری برای حمله به ایران طراحی کرده بود که شامل هدف قرار دادن سه سایت اضافی دیگر می‌شد و در قالب عملیاتی چند هفته‌ای—نه فقط در یک شب—انجام می‌گرفت. این موضوع را یک مقام فعلی و دو مقام سابق آمریکایی تأیید کرده‌اند.

به گفته یکی از مقام‌های فعلی و یکی از مقام‌های سابق، این طرح به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور، ارائه شده بود، اما او آن را رد کرد. دلیل این رد، هم‌راستا نبودن آن با غریزه سیاست خارجی ترامپ بود که تمایل داشت ایالات متحده را از درگیری‌های خارجی بیرون بکشد، نه اینکه بیشتر در آنها فرو رود؛ همچنین نگرانی از تلفات انسانی بالا در هر دو طرف مطرح بود.

یکی از منابع آگاه درباره این طرح گفت: «ما آماده بودیم که تا آخر خط برویم، ولی رئیس‌جمهور نمی‌خواست.»

ترامپ ساعاتی پس از اجرای حملات، در سخنرانی‌ای این حمله را «یک موفقیت نظامی خارق‌العاده» توصیف کرد و گفت: «تأسیسات کلیدی غنی‌سازی ایران به‌طور کامل و تمام‌عیار نابود شده‌اند.».

اما واقعیت بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده تاکنون پیچیده‌تر از این ادعاست. اگر یافته‌های اولیه درباره میزان خسارت وارده به برنامه هسته‌ای ایران تأیید شوند، ممکن است ایالات متحده دوباره در مسیر یک درگیری در آن منطقه قرار گیرد.

به گفته یکی از مقام‌های فعلی و یکی از مقام‌های سابق، در داخل دولت‌های آمریکا و اسرائیل گفت‌و‌گو‌هایی در جریان است که آیا در صورت خودداری ایران از بازگشت سریع به مذاکرات با دولت ترامپ بر سر توافق هسته‌ای، یا در صورت مشاهده نشانه‌هایی از بازسازی تأسیسات در آن دو سایت کمتر آسیب‌دیده، باید حملات دیگری علیه آنها انجام شود یا خیر.

ایران همواره گفته که برنامه هسته‌ایش کاملاً صلح‌آمیز و غیرنظامی است.

ارزیابی اخیر، تصویری لحظه‌ای از میزان تخریبی است که حملات آمریکا وارد کرده‌اند، در حالی که فرآیند گردآوری اطلاعات همچنان ادامه دارد و به گفته مقام‌های دولتی، ممکن است ماه‌ها طول بکشد. به گفته دو تن از مقام‌های فعلی، یافته‌ها تا این مرحله نشان می‌دهد که میزان تخریب بیشتر از آن چیزی است که در ارزیابی‌های اولیه تصور می‌شد. در حال حاضر، این ارزیابی موضع رسمی درباره تأثیر حملات به‌شمار می‌رود.

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای به NBC News گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور گفته و کارشناسان تأیید کرده‌اند، عملیات "چکش نیمه‌شب" توانمندی‌های هسته‌ای ایران را به‌طور کامل نابود کرده است. آمریکا و جهان به‌واسطه اقدام قاطع او، اکنون در امنیت بیشتری هستند.»

منبع: دیده بان ایران

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»