کد خبر: ۶۶۲۲۸
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۸

حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین

مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۲ رأی موافق، پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حمایت از تشکیل کشور فلسطین را تصویب کرد؛ گامی مهم در روند تحقق خواست تاریخی ملت فلسطین.
حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین

مخاطب۲۴، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۱ شهریور با اکثریت قاطع، قطعنامه‌ای با عنوان «اعلامیه نیویورک» را به تصویب رساند؛ سندی هفت صفحه‌ای که هدف آن فراهم‌کردن مسیر برای تشکیل کشور مستقل فلسطین است. این قطعنامه با ۱۴۲ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسید و به باور بسیاری از تحلیلگران، یکی از مهم‌ترین تحولات دیپلماتیک در موضوع فلسطین طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

این بیانیه نه تنها بر راه‌حل دو کشوری تأکید دارد، بلکه خواستار خلع سلاح کامل حماس و پایان نقش این گروه در اداره غزه شده است. متن قطعنامه تصریح می‌کند که «حماس باید کنترل غزه را واگذار کرده و سلاح‌های خود را به تشکیلات خودگردان فلسطینی تحویل دهد.» در کنار این موضوع، حملات ۷ اکتبر علیه غیرنظامیان محکوم و بر ضرورت آزادی گروگان‌ها تأکید شده است.

فرانسه و عربستان سعودی که میزبان کنفرانس مقدماتی این قطعنامه در ماه ژوئیه بودند، از این اقدام استقبال کردند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، پس از رأی‌گیری اظهار داشت: «با هم مسیری برگشت‌ناپذیر به سوی صلح ترسیم می‌کنیم.» همچنین ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، تأکید کرد که این تصمیم جامعه جهانی، حماس را در انزوای بین‌المللی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید

در بخش دیگری از قطعنامه به ایجاد یک «مأموریت بین‌المللی موقت برای ثبات غزه» اشاره شده است؛ نیرویی متشکل از کشور‌های عربی و اروپایی که قرار است جایگزین حضور نیرو‌های اسرائیلی شود و زمینه انتقال مسئولیت‌های امنیتی به تشکیلات خودگردان فلسطین را فراهم آورد. همزمان، قطعنامه حملات اسرائیل علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی در غزه را که منجر به محاصره و بحران انسانی شده، محکوم می‌کند.

این رأی‌گیری پیش از نشست سران جهان در ۲۲ سپتامبر صورت گرفت؛ نشستی که ریاست آن را مکرون بر عهده خواهد داشت و قرار است رهبران متعددی از جمله ولیعهد عربستان و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، ولو به صورت مجازی، در آن مشارکت کنند.

حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین

در عرصه بین‌المللی، شماری از کشور‌ها همچون بریتانیا، کانادا، استرالیا و بلژیک اعلام کرده‌اند که در پی فرانسه به رسمیت شناختن فلسطین خواهند پرداخت. در مقابل، ایالات متحده و اسرائیل با شدت تلاش می‌کنند این روند را متوقف کنند. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز در همین چارچوب به اسرائیل سفر کرده تا بر تعهد مشترک واشنگتن و تل‌آویو در مخالفت با شناسایی فلسطین تأکید کند. اسرائیل نیز با تهدید به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری و فشار‌های دیپلماتیک علیه فرانسه واکنش نشان داده است.

این مصوبه نه تنها فشار دیپلماتیک بر اسرائیل و آمریکا را افزایش می‌دهد، بلکه توازن سیاسی خاورمیانه را تحت تأثیر قرار خواهد داد. تقویت جایگاه تشکیلات خودگردان و حذف حماس از معادله غزه می‌تواند مسیر جدیدی در روند صلح ترسیم کند؛ هرچند چالش‌های امنیتی و مخالفت‌های شدید همچنان پابرجاست.

برچسب ها: مقاومت فلسطین
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.