کد خبر: ۶۶۶۶
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۶

اقدام جدید و خطرناک ترکیه بر روی دجله و فرات

منابع عراقی تاکید کردند ترکیه در ۳۵ کیلومتری خاک عراق درحال ساختن یک سد جدید بر روی دجله است.
اقدام جدید و خطرناک ترکیه بر روی دجله و فرات

به گزارش مخاطب۲۴ _ منابع عراقی تاکید کردند ترکیه در ۳۵ کیلومتری خاک عراق درحال ساختن یک سد جدید بر روی دجله است.

اقدام جدید و خطرناک ترکیه بر روی دجله و فرات

امروز دوشنبه، کمیته منابع آب پارلمان عراق از قصد ترکیه برای ساخت سدی بزرگ که آب‌های دجله را از عراق قطع می‌کند خبر داد.

 

براساس گزارش صوت العراق ثائر مخیب الجبوری، رئیس این کمیته گفت: سدی که ترکیه در نظر دارد بسازد یکی از خطرناک‌ترین سد‌ها است و یک سد آبیاری است که در ۳۵ کیلومتری مرز عراق قرار دارد.

الجبوری تاکید کرد دیپلماسی عراق باید وارد عمل شود. در غیر این صورت عراق با سکوت خود به ترکیه اجازه می‌دهد که این سد را در عرض یک سال بسازد.

هشدار‌ها درباره ساخت سد الجزیره در حالی است که ترکیه پیش از این سد الیسو را بر روی دجله ساخته بود و اردوغان در آبان ۱۴۰۰ این سد را افتتاح کرد. به گفته منابع عراقی با اینکه سدالجزیره کوچک‌تر از الیسو خواهد بود، اما خطر آن برای دجله یه عنوان یکی از دو منبع اصلی آب عراق، به مراتب بیشتر است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در ۱۵ آبان ۱۴۰۰ سرانجام سد بحث‌برانگیز «ایلیسو» را بر روی رود دجله افتتاح کرد. این سد گنجایش ۴۳ میلیارد متر مکعب آب یعنی سه برابر سد کرخه (بزرگترین سد ایران) دارد و پس از سد آتاتُرک دومین سد بزرگ ترکیه محسوب می‌شود.

با سدسازی‌های غیراوصولی ترکیه بر روی سرچشمه‌های دجله و فرات، عراق بیش از پیش در معرض طوفان‌های گردوغبار قرار می‌گیرد. وزش باد باعث می‌شود این گردوغبار از عراق به سوی برخی دیگر از کشور‌های منطقه مانند ایران، سوریه و کویت حرکت کند.

در همین راستا حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این در نشست علنی مجلس و در پاسخ به سوال نمایندگان درباره وضعیت آب‌های مرزی ایران اعلام کرد در ۸ ماه گذشته حداقل ۳ بار در دو دیدار حضوری در تهران و نیویورک و با تماس تلفنی از وزیر امور خارجه ترکیه خواستار توجه جدی ترکیه به حقابه آب ارس شده است.

وزارت امور خارجه ترکیه نیز با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که اظهارات ایران مبنی بر اینکه پروژه سدسازی در ترکیه باعث ایجاد مشکلات محیط زیستی و طوفان‌های شن و گرد و غبار در ایران شده است، پایه علمی ندارد.

منبع: تابناک 

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.