کد خبر: ۶۷۶۸۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱

اگر مذاکرات نتیجه ندهد؛ جنگ محتمل است

وزیر دفاع پاکستان هشدار داد در صورت شکست مذاکرات با حکومت طالبان، احتمال وقوع جنگ با افغانستان وجود دارد، اما همچنان امیدواریم که مذاکرات جاری به صلح منجر شود.
اگر مذاکرات نتیجه ندهد؛ جنگ محتمل است

جنگ پاکستان و افغانستان، مخاطب ۲۴، «خواجه محمد آصف» وزیر دفاع پاکستان در شهر «سیالکوت» اعلام کرد که گفت‌و‌گو‌های اسلام‌آباد و کابل آخرین فرصت برای حل‌وفصل بحران مرزی است و در صورت شکست مذاکرات، «گزینه نظامی» منتفی نخواهد بود. وی با اشاره به فداکاری نیرو‌های امنیتی پاکستان به رسانه «د کارنت» گفت: «سربازان ما برای امنیت مردم جان می‌دهند و ما به خاطر بیداری آنها آسوده می‌خوابیم.»

اظهارات وزیر دفاع پاکستان در حالی مطرح می‌شود که پس از درگیری‌های مرزی خونین در اوایل اکتبر، که ده‌ها کشته بر جای گذاشت، دو کشور با میانجی‌گری قطر و ترکیه به آتش‌بس موقت دست یافتند. اکنون دور دوم مذاکرات در استانبول درحال برگزاری است تا دو طرف درباره سازوکار نظارت و جلوگیری از تکرار حملات توافق کنند.

به گفته منابع رسمی، دولت پاکستان مدعی است که نیرو‌های حکومت طالبان با حمایت گروه تحریک طالبان پاکستان (TTP) و به تحریک هند به خاک پاکستان حمله کرده‌اند. اسلام‌آباد در پاسخ، عملیات گسترده‌ای انجام داده که به گفته مقامات پاکستانی، بیش از ۲۰۰ جنگجوی طالبان در آن کشته شده‌اند. طالبان این آمار را رد کرده است. آصف در سخنان خود، کابل را متهم کرد که با وجود چهل سال مهمان‌نوازی پاکستان، اکنون علیه این کشور اقدام می‌کند و افزود: «پاکستان تنها یک هدف دارد، صلح پایدار در منطقه. اما اگر راه گفت‌و‌گو بسته شود، جنگ اجتناب‌ناپذیر است.»

به گفته «طاهر اندرابی» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، هدف مذاکرات استانبول ایجاد سازوکاری قابل‌اعتماد برای نظارت مرزی و جلوگیری از عبور گروه‌های مسلح است. «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان نیز پیش‌تر تأکید کرده بود که کابل خواهان حفظ روابط «برادرانه و مسالمت‌آمیز» با پاکستان است.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»