کد خبر: ۶۷۹۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۷

هالووین با طعم فرهنگ ایرانی

هالووین در ایران از یک آیین بیگانه به جشنی بومی‌شده تبدیل شده؛ فرصتی برای شادی جمعی، خلاقیت و تجربه‌ای متفاوت در میان نسل جوان و شبکه‌های اجتماعی.
هالووین با طعم فرهنگ ایرانی

به گزارش مخاطب۲۴، هالووین که ریشه در آیین‌های کهن غربی دارد، در ایران نیز طی سال‌های اخیر رنگ‌وبویی تازه به خود گرفته است. جشنی که روزگاری نماد تهاجم فرهنگی تلقی می‌شد، اکنون در میان نسل جوان ایرانی به بهانه‌ای برای شادی، خلاقیت و دورهمی تبدیل شده است.

در حالی‌که تا چند سال پیش برگزاری مراسمی با نماد‌های هالووین در اماکن عمومی با واکنش‌های سخت‌گیرانه مواجه می‌شد، امروز این جشن در قالب‌های خانگی یا خصوصی برگزار می‌شود و حتی در برخی فروشگاه‌ها، نماد‌های آن مانند کدو‌های نارنجی، ماسک‌ها و لباس‌های خاص به چشم می‌خورد.

این پدیده، همان‌طور که جامعه‌شناسان می‌گویند، نه از سر تقلید کورکورانه، بلکه نشانه‌ای از «ایرانیزه‌کردن» فرهنگ بیگانه است؛ فرآیندی که در آن جامعه ایرانی عناصر خارجی را با سلیقه و ذائقه بومی ترکیب می‌کند. به همین دلیل در بسیاری از مهمانی‌های هالووینی ایرانی، در کنار لباس‌های تیره و دسر‌های نارنجی‌رنگ، همچنان بوی قورمه‌سبزی و چای دارچینی به مشام می‌رسد!

اما دلیل استقبال از چنین جشن‌هایی، بیش از هر چیز، در نیاز جامعه به شادی جمعی و تجربه‌های تازه ریشه دارد. در شرایطی که فشار‌های اقتصادی و اضطراب‌های اجتماعی بر زندگی روزمره سایه انداخته‌اند، نسل جوان به دنبال بهانه‌هایی برای خنده و رهایی است. جشن‌هایی، چون یلدا و چهارشنبه‌سوری هنوز محبوب‌اند، اما هالووین فرصتی است برای شادی متفاوت در میانه پاییز.

در این میان، شبکه‌های اجتماعی نقشی تعیین‌کننده در گسترش این پدیده داشته‌اند. بلاگر‌ها و اینفلوئنسر‌ها با انتشار تصاویر و ویدیو‌های مربوط به هالووین، نوعی ذائقه بصری جدید را میان کاربران ایرانی ترویج کرده‌اند. بسیاری از کاربران، نخستین‌بار از طریق استوری‌ها و پست‌های همین چهره‌ها با مفهوم هالووین آشنا شدند و حالا خود به بخشی از این جریان تبدیل شده‌اند.

از سوی دیگر، بازار نیز نشانه‌هایی از حضور این جشن را تجربه می‌کند؛ از فروش ماسک‌های عجیب، خون مصنوعی و لباس‌های خاص گرفته تا تزئینات نارنجی‌رنگ در فروشگاه‌های آنلاین. هرچند هنوز بازار بزرگی در این زمینه شکل نگرفته، اما همین میزان استقبال، نشان‌دهنده میل جامعه به تجربه‌های متفاوت است.

در نهایت، «هالووین ایرانی» بیش از آنکه نشانه‌ای از تقلید فرهنگی باشد، نماد نوعی تجربه‌گرایی اجتماعی است؛ جامعه‌ای که به‌دنبال شادی و تعلق جمعی است، حتی اگر بهانه آن، جشنی باشد که از هزاران کیلومتر آن‌سوتر آمده است. این تغییر آرام، اما معنادار، از دگرگونی نسلی حکایت دارد که می‌خواهد شادی را به سبک خودش بازآفرینی کند - حتی اگر با ماسک و کدو و چای دارچینی باشد.

برچسب ها: فرهنگ و هنر
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.