کد خبر: ۶۸۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲

ازدواج فامیلی، عامل بیماری «ای‌بی»

مدیرعامل خانه‌ای‌بی اعلام کرد ۹۵ درصد مبتلایان ایرانی بیماری پروانه‌ای نتیجه ازدواج فامیلی هستند و تاکنون هیچ روش قطعی برای تشخیص پیش از تولد این بیماری وجود ندارد.
ازدواج فامیلی، عامل بیماری «ای‌بی»

به گزارش مخاطب۲۴، مدیرعامل خانه «ای‌بی» با اشاره به وضعیت شیوع بیماری پروانه‌ای در کشور اعلام کرد حدود هزار تا هزار و ۲۵۰ بیمار مبتلا به اپیدرمولایزیس بولوزا در ایران شناسایی شده که ۹۵ درصد آنها حاصل ازدواج‌های فامیلی هستند. او تأکید کرد که تاکنون هیچ آزمایش قطعی برای تشخیص این بیماری پیش از تولد وجود نداشته و امکان پیشگیری مبتنی بر غربالگری پزشکی فراهم نیست.

به گفته وی، بر اساس آمار‌های جهانی، از هر ۵۰ هزار تولد زنده یک نوزاد ممکن است به «ای‌بی» مبتلا شود و آمار ایران نیز هم‌راستا با استاندارد‌های جهانی است. با این حال، نقش ازدواج‌های خویشاوندی در افزایش احتمال بروز این بیماری در کشور پررنگ‌تر دیده می‌شود.

مدیرعامل خانه‌ای‌بی توضیح داد که برای تشخیص پیش‌ازازدواج بیماری‌های ژنتیکی، زوجین باید حدود ۵۰ نوع آزمایش تخصصی انجام دهند. او در عین حال گفت که حتی این حجم از آزمایش‌ها نیز برای برخی بیماری‌ها پاسخ قطعی نمی‌دهد و امکان خطا یا عدم قطعیت وجود دارد.

وی با خطاب قراردادن جوانانی که قصد ازدواج فامیلی دارند، توصیه کرد به پیشینه خانوادگی و سابقه بیماری‌های ژنتیکی در میان بستگان خود توجه کنند و در صورت وجود موارد مشابه، با آگاهی کامل تصمیم‌گیری کنند تا از تولد فرزند مبتلا جلوگیری شود.

او افزود که اگرچه در برخی استان‌ها میزان بروز این بیماری بیشتر است، اما آمار مبتلایان در تهران به‌دلیل مهاجرپذیر بودن و دسترسی گسترده‌تر به خدمات درمانی بالاتر گزارش می‌شود.

برچسب ها: سلامت
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.