کد خبر: ۶۸۵۳۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۷

کانون‌های بیماری تب برفکی تحت کنترل است

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل، گفت: در حال حاضر تمامی کانون‌های رشد و انتشار بیماری تب برفکی تحت کنترل بوده و چالش اساسی در این زمینه نداریم.
کانون‌های بیماری تب برفکی تحت کنترل است

مخاطب۲۴، مهدی فیضی عصر امروز در جریان بازدید از آخرین روند کنترلی و پیشگیرانه از شیوع بیماری تب برفکی در استان اردبیل، اظهار کرد: به دنبال مشاهده علایمی از این بیماری در مراکز و مجموعه‌های دامداری، نظارت و اقدامات مراقبتی مورد توجه قرار گرفت تا بر اساس استراتژیک تعریف شده در کنترل این بیماری بتوانیم از انتقال و جابجایی دام‌ها جلوگیری کنیم.

وی افزود: اولویت اصلی تأمین سلامت دام‌های موجود در دامداری‌ها بوده و با توجه به حساسیت انتقال این بیماری، مسائل و مشکلات بهداشتی نیز مورد توجه قرار گرفت. مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: ما از دامداران سنتی و صنعتی درخواست کردیم تا در این شرایط حساس انتقال دام‌ها به شدت جلوگیری کرده و زمینه جابجایی دام و احتمال بروز بیماری را در مراکز مختلف ندهند.

فیضی گفت: در دامداری‌های سنتی حوضچه‌هایی تعبیه شد تا امر ضدعفونی به سرعت انجام شده و آهک‌پاشی و سمپاشی در محوطه دامداری‌های سنتی نیز به انجام رسید. وی در ادامه خاطرنشان کرد: این بیماری تحت کنترل بوده و به هیچ وجه در استان اردبیل دغدغه و نگرانی از بابت شیوع بیماری وجود ندارد و سعی ما بر این خواهد بود تا چالش‌ها و نارسایی‌های احتمالی را نیز برطرف کنیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل اضافه کرد: شرایط برای کنترل این بیماری در استان با تلاش همکاران فراهم شده و سعی ما بر این است تا با اقدامات مؤثر بتوانیم چالش‌های احتمالی را نیز رفع کنیم. فیضی بیان کرد: تب برفکی از جمله بیماری‌های با سرایت بسیار بالا است که احتمال گردش ویروس در منطقه وجود دارد که رعایت دقیق معیار‌های کنترلی توسط دامداران و صاحبان واحد‌های دامی بسیار ضروری است.

وی در ادامه یادآور شد: در کنار جلوگیری از تردد غیرضرور و جابجایی مکرر دام‌ها و راه‌اندازی حوضچه‌های ضدعفونی در مبادی ورودی و خروجی دامداری‌ها، ضروری است تا دامداران در ورودی محوطه دامداری فضایی را برای تعویض کامل لباس و ملزومات دیگر تعبیه کنند تا جلوی انتقال ویروس گرفته شود. مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل اظهار کرد: در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری بهتر است دام‌های بیمار از دام‌های سالم جدا شده و مراتب به دامپزشکی در شهرستان‌ها گزارش شود.

فیض تصریح کرد: امیدواریم با هوشیاری دامداران و همراهی اکیپ‌های واکسیناسیون بدون هرگونه سهل‌انگاری و عادی‌انگاری بیماری، بتوانیم جلوی گسترش این بیماری را بگیریم. وی گفت: بیماری تب برفکی یا بیماری دهان و پا که در اصطلاح محلی داباغ شهرت یافته، بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیماری در دام‌های زوج سم از جمله در گاو و گوسفند می‌شود.

برچسب ها: سلامت
captcha
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.