کد خبر: ۹۰۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰

علت افزایش چاقی در مردم

چاقی یک عامل خطر برای بسیاری از شرایط سلامتی است. علت افزایش چاقی در جهان قابل بررسی است.
علت افزایش چاقی در مردم

بر اساس منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۱.۹ میلیارد بزرگسال در سراسر جهان اضافه وزن داشتند و از این تعداد، ۶۵۰ میلیون نفر مبتلا به چاقی بودند.

علت افزایش چاقی در مردم

مخاطب ۲۴- به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ همچنین شیوع چاقی در سراسر جهان بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۶ میلادی سه برابر شده است. در ایالات متحده، بیش از ۴۰ درصد از بزرگسالان دارای چاقی هستند و در بریتانیا نیز بیش از یک چهارم با این عارضه زندگی می‌کنند.

چاقی برای سلامتی مضر است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، برخی از خطرات چاقی عبارتند از:

افزایش مرگ و میر (خطر مرگ) به هر دلیلی

فشار خون بالا

کلسترول بد (LDL) بالا، کلسترول خوب (HDL) پایین یا سطوح بالای تری گلیسیرید

دیابت نوع دو

بیماری‌های قلبی-عروقی

سکته مغزی

آرتروز

آپنه خواب و مشکلات تنفسی

بسیاری از انواع سرطان

 

به گفته متخصصان، با توجه به پیامد‌های وخیم چاقی از نظر بیماری‌های همراه و مرگ و میر، این یافته‌های اپیدمیولوژیک به روز، نیاز به اقدامات هماهنگ از سوی دولت‌های محلی و منطقه ای، جامعه علمی، بیماران و همچنین صنعت مواد غذایی به طور یکسان دارد. متخصصان خواستار تلاش‌های هماهنگ بین‌المللی برای مبارزه با همه‌گیری چاقی مشابه با موارد مورد استفاده در برابر همه گیری کووید۱۹ شدند.

افزایش سرانه مواد غذایی، افزایش در دسترس بودن و بازاریابی غذا‌ها و نوشیدنی‌های پرکالری، حجم بیشتر غذا، جایگزینی فعالیت‌های بدنی اوقات فراغت با فعالیت‌های کم تحرک مانند تماشای تلویزیون و استفاده از وسایل الکترونیکی، ناکافی بودن خواب و استفاده از دارو‌هایی که باعث افزایش وزن می‌شوند، در این مورد نقش دارند.

یکی از متخصصان آمریکایی در این مورد گفت: دلایل چاقی چند عاملی است. مطمئناً ژنتیک نقش دارد. تکامل هم یک فرآیند بسیار کند است، اما می‌تواند نقشی در این زمینه ایفا کند. او توضیح داد: در درجه اول، چاقی می‌تواند ناشی از تغییر رژیم غذایی ما به سمت غذا‌های پرانرژی تر، سبک زندگی کم تحرک و عوامل محیطی مانند شهرنشینی باشد.

چاقی فقط در بزرگسالان در حال افزایش نیست و تعداد کودکان مبتلا به چاقی به طرز نگران کننده‌ای افزایش یافته است. در سراسر جهان، تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی از سال ۱۹۷۵ میلادی ۱۰ برابر شده است. اگر این روند ادامه یابد، به زودی ممکن است تعداد کودکان مبتلا به چاقی بیشتر از کودکان کم وزن باشد. این موضوع نگران کننده است، زیرا چاقی در دوران جوانی فرد را مستعد بسیاری از مسائل سلامتی می‌کند.

یک متخصص اطفال در این باره گفت: هرچه کودک در زمان ابتلا به چاقی کم‌سن‌تر باشد، احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی در بزرگسالی بیشتر می‌شود. علاوه بر این، هر چه کودک زودتر از چاقی رنج می‌برد، مشکلات سلامتی نیز زودتر شروع می‌شود. این مشکلات سلامتی ممکن است شامل بیماری کبد چرب، آپنه خواب، دیابت نوع دو، آسم، بیماری قلبی عروقی، کلسترول بالا، اختلال در تعادل و مشکلات ارتوپدی باشد.

کودکان مبتلا به چاقی احتمالاً تا نوجوانی و حتی بزرگسالی به روند چاقی خود ادامه می‌دهند. بر اساس یک تجزیه و تحلیل از مطالعات موجود، ۵۵ درصد از کودکان چاق در دوران نوجوانی چاقی خواهند داشت و ۸۰ درصد از آن نوجوانان نیز همچنان در بزرگسالی مبتلا به چاقی خواهند بود.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، با این حال، همان تجزیه و تحلیل اشاره می‌کند که از بزرگسالان مبتلا به چاقی، ۷۰ درصد چاقی در دوران کودکی نداشتند بنابراین هدف قرار دادن چاقی کودکان بعید است مشکل چاقی بزرگسالان را حل کند.

چاقی یک مشکل جهانی است. این عارضه خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد و برای بسیاری منجر به ابتلا به بیماری‌های طولانی مدت می‌شود. چاقی همچنین منجر به ایجاد هزینه‌های شخصی و اجتماعی بسیار زیادی می‌شود.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.